hirdetés
Blogolj!

Hoppá(l)!

Napokban robbant a bomba, hogy léket kapott a Liget Budapest hajója, és az internetes sajtóban sorra jöttek a szalagcímek, hogy elmaradhat a Városliget “beépítése”.  Itt szeretnék közbeszúrni egy gondolatot, mert számomra kiábrándító szembesülni azzal, hogy a magukat tárgyaligosnak tartó orgánumok továbbra is beépítésről beszélnek. Egy éve erről megy a duma, de leírom mégegszer: venni kellene a fáradságot, át kellene nézni a terveket, és az egyszeri újságíró is szembesülhetne azzal, hogy meglévő épületek, betonfelületek helyére kerülnek új múzeumok. Az Ő logikájuk szerint tehát már most is be van építve a Liget, de tudom, kellenek a hangzatos lózungok, így jön a jó sok kattintás. Szóval visszatérve: Hoppál Államtitkár Úr gondolt egyet és beleöntötte azt a bizonyost a ventillátorba, a jövő évi költségvetésbe a projekt menetrendszerinti folytatásához szükséges összeg töredéke van csak nevesítve, így ő 50% esélyt lát arra, hogy az megvalósul. Pár nappal azután, hogy sztárépítész irodák jelentkeztek az Új Nemzeti Galéria tervezésére, és néhány hét választ csak el a többi múzeum tervpályázatának eredményhírdetésétől, ez több mint kellemetlen… Lett volna, ha még aznap nem cáfolja a híreket Baán László, a projekt miniszteri biztosa. Dióhéjban a lényeg, hogy a 2015 –ös évre szükséges forrásokat (kb. 15 milliárd Ft) nem külön sorban tartalmazza a költségvetés, hanem azokat az általános vagy rendkívüli tartaléból fogják kifizetni felmerülésükkor, kormánydöntés alapján.  Másnap reggel Hoppál a Kossuth Rádióban tisztázta az esetet, minden marad a régiben, haladjanak tovább, nincs itt semmi látnivaló.
Az eset tanulsága, hogy a kommunikáción finoman szólva is lenne mit javítani kormányon kívül és belül, ha államtitkár úr egyeztet mielőtt nyilatkozik, elkerülhető lett volna ez a félreértés, és nem hozza szívroham közeli állapotba  Civil Női Kormánytól Garay Klárán át Várnai-ig mindenkit. 

6
Baán László,Hír,Hoppál Péter,Liget Budapest,Liget Budapest Projekt,Városliget
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 6 db hozzászólás érkezett!
István.K 2014-11-16 10:31:38
@Rónaszék: @Toposz: Hali, ez azért nem egészen így van. Hoppál Péter az nem Hoppeti, meg Hopi, hanem a kultúráért felelős államtitkárunk. Magyarországon pillanatnyilag ilyenből egy van. Az az egy, aki erre a feladatra nyilvánvalóan pillanatnyilag a legalkalmasabb ember. Szóval elég idétlenül hangzik, hogy bocsi, elfelejtettem megkérdezni a büdzséfelelősöket a szomszéd minisztériumban, meg más helyeken.Ha Hoppál tényleg elfelejtette, akkor az a gáz, ha meggondolatlanul belesétált egy mondatba, akkor meg az a gáz. Az egyetlen pozitív, hogy ekkora felsülés után korrigált.
Válaszolok
ferencbá 2014-11-16 10:17:13
Jobb lenne mindenkinek, ha Hoppál Úr odafigyelne arra mit nyilatkozik, főleg ha nem egyeztet előtte az összes, arra illetékesekkel. Így azt hihetjük, hogy a kormány sem tudja eldönteni, mit és mikor is akar. Nem jó üzenet. Ugyan az megnyugtató, hogy Hoppál hamarjában visszakozott és Baán is megerősítette, hogy folytatódni fognak az előkészületek jövőre is. Én nagyon szeretném ha fejlődne a város és nem maradnánk több évtizeddel lemaradva a többi európai fővárostól.
Válaszolok
.pillangókisasszonyka 2014-11-15 21:19:45
Eddig azzal volt tele a sajtó, hogy azok a sztárépítész irodák, akiket megkerestek az Új Nemzeti Galéria tervezésére elfogadták a felkérést és ez milyen komoly elismerés a pályázatnak.
Csak remélhetjük, hogy Hoppál államtitkár úr nyilatkozatával ez nem került veszélybe és nem fognak visszalépni.
Persze elég gyorsan jött másnap a magyarázat: szó sincs arról, hogy a kormány megszüntetné a programot. Ő csak arra gondolt, hogy 50%-ban tudja biztosra mondani, hogy a jövő évben külön sorba kerül a terv a költségvetésben.
Válaszolok
Toposz 2014-11-14 19:22:45
Nagy öngól lett volna, ha nem valósul meg, de kiderült, hogy csak Hoppál nem tudott róla. Mindegy, hibázott, megesik bárkivel. Viszont remélem innentől már odafigyel arra, hogy mit nyilatkozik. Mégiscsak éppen 80-90 milliárd forintot áldoz a kormány kultúrára...
Válaszolok
Rónaszék 2014-11-14 19:13:00
Jó, Hoppál nyilván nem akart rosszat, gondolom nem egyeztettek időben, vagy valami félreértés volt. Kulturális államtitkárként neki is az az érdeke, hogy a beruházás megvalósuljon, és az is dicséretes, hogy egyből korrigálta magát.
Válaszolok
inuitdog 2014-11-14 16:58:28
Kit érdekel, hogy egy államtitkár és egy miniszteri biztos nem egyeztet egymással mielőtt nyilatkozik.
A kérdés az hogy, miért nincs valós társadalmi egyeztetés. Egy két vidéki okos eldönti, hogy mi legyen a Városligetben és tetszik nem tetszik ezt kapják a Budapestiek. Ezt nem felülről kell eldöntenie olyanoknak akiknek csak egy beépítetlen, könnyen megszerezhető terület a Városliget.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?