Blogolj!

Hírek a Lizséből

Hamarosan megtudjuk, hogy fog kinézni az ötből négy új múzeum, de addig sem áll meg az élet a Városliget környékén, lássuk mik a hírek.

Meghívást kapott a Liget Budapest Projekt a soron következő Smart City Expo-ra. Bármilyen meglepő az eseményen okos városfejlesztési megoldásokat mutatnak be, tehát amikor valami rafinériával úgy sikerül egy fejlesztés, hogy az fenntartható, környezettudatos és a város javát szolgálja. Tehát külföldi szakértők(is) úgy látják, hogy a Liget Budapest Projekt fenntartható, környezettudatos, és a város javát szolgáló módon újítja meg a Városligetet. Most Várnai Úr ezeket olvasva biztos csak legyint, hogy: "ááá ez egy ócska, komolytalan rendezvény, látod még a Magyar Urbanisztikai Társaságot sem hívták meg előadni" - de nem, a negyedik alkalommal megrendezendő kiállításra Amszterdamtól kezdve Koppenhágáig a világ minden tájáról érkeznek városvezetők, számszerint ötvenen, illetve olyan világcégek mint a Microsoft, vagy az IBM is képviseltetik magukat városfejlesztési megoldásaikkal.

A másik hír, amiről fontos, hogy megemlékezzünk, Baán László bejelentette: méltó emlékhelyet állítanak a végtelenül szomorú történetű, aljas módon lerombolt Regnum Marianum templom egykori helyén, a korábbi Csete-Makovecz tervek alapján, vagyis a föld alatt lévő altemplom ismét látogathatóvá válna. Úgy gondolom ehhez különösebb kommentár nem szükséges, csak egyetérteni lehet a döntéssel.

3
Baán László,Hír,Liget Budapest Projekt,Regnum Marianum,Smart City Expo,Városliget
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Monet. 2014-12-02 22:59:35
Ez egy elég jelentős esemény, korábban is hallottam már róla. Hogy a liget-projekt be tudott ide kerülni az a nemzetközi szakma támogatásának a jele. Hogy lelőjem ezt is: remélem nem gondolja senki, hogy a nyugati nagy cégek épp a sokat támadott magyar kormány egyik fő fejlesztését hívnák meg, hacsak az nem egy megalapozott terv...
Válaszolok
Toposz 2014-12-02 22:13:33
Nem állítom, hogy nincs a projekttel semmi gond, de ez jelent valamit. A nyertes tervek bemutatását meg nagyon várom már, mert onnantól lehet érdemben vitázni magukról az épületekről, hogy megláttuk, egyáltalán milyenek.
Válaszolok
Hashtag 2014-12-02 17:56:10
Bárhonnan is nézzük, szerintem ez elismerés. Nyilván a rendezők utánanéznek a meghívott projekteknek és ha ők úgy érzik, hogy a ligeti projekt beillik a többi jelenlévő közé, akkor azért annyira nem baj nem lehet vele...
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?