hirdetés
Blogolj!

Már magukat is unhatják az ellenzők

Nehéz időket élnek szegény budapesti lakosok. Először a CivilZugló ökle, Várnai László sújtotta őket az – általunk is szemügyre vett- –zuglapjával, majd ezen felbuzdulva volt ökotársai, az LMP-sek (ami egyes források szerint a Legyen Még-több Pénz-nek a rövidítése) is kiadták a maguk végtermékét.

Örömmel jelentem, hogy sikerült alulmúlni a nagy elődöt.

A Ligetvédők cím hallatán daliás lovagok, vagy büszke honvédek jutnak eszembe, akik nemes küzdelemben védik a hont. Ellenben a magukat erre pozícióra aspiráló LMP-s képviselőkről maximum egy ütőképes biciklis hadtestet tudnék elképzelni valami osztálykirándulásos számháborúban. Az újság külleméért felelős személyek a spórolás jegyében a veszélyes paint-notepad kombót választották, aminek köszönhetően már tizenöt karakter elolvasása után kiolvad az ember szeme. Itt egy-egy színes vonal már-már a gutenbergi cirádás iniciálék túldíszítettségével vetekszik. Ráadásul minden oldalra jut vagy nyolc-tíz keretes idézet, az egyszeri átlagpolgárnak  tényleg oldalanként meg kell pihennie.

Na, de lássuk a tartalmat! Kicsi, zöld barátaink belesűrítettek, amit csak lehet: pánik, riogatás, rombolás, nemzethalál. Csak, hogy érzékeltessem mennyire komolyan vehető az írások minősége: a Nemzeti Galéria költöztetésénél a 70.000 műtárgy egy része meg fog semmisülni!!! Igen. Valószínűleg Baán László személyesen egy molnárkocsival fogja áttolni a Csontvárykat a Ligetbe, aztán ami a padkánál leesik... az leesett.

fotó: index.hu

Hagyjuk is a Ligetvédőket, jöjjön a hét másik nagy eseménye: lezajlott a „Nem kellenek monstrumok a Ligetbe” című szeánsz, ahol újfent a Liget Budapest Projekt ellen hőbörögtek a már megszokott arcok. Szerintem ők is eléggé unhatják már. A témát, magukat és egymást. Várnai a jeles eseményen bejelentette, hogy 20000 aláírást gyűjtöttek össze a liget rendbetétele ellen, de eddig nem találtak felelős politikust, aki átvette volna, így elindultak az Andrássy úton, hátha belebotlanak egybe. Közben Ráday Mihály is előkerült, lassan ő lesz a Liget Budapestes tudósítások Nógrádi Györgye. Csak annyi a különbség, hogy utóbbinak elhiszi az ember, amit mond... Némi spekulálás után a fáradt tömeg Áder Jánost választotta célszemélyként a dokumentumok átvételére, de sajnos ő nem volt otthon (valami ENSZ-rendezvény zavart be…, ami amúgy zöld volt…), úgyhogy végül saját maguknak adták át, majd csalódottan hazaindultak a borongósan szemerkélő esőben.

A Liget Budapest Projekt a fentiek dacára a hivatalos álláspont szerint a megfelelő ütemben halad: a tervek szerint, a kormányhatározatban megszabott ütemterv alapján 2018-tól felavathatják a múzeumi negyed épületeit az immár európai színvonalú, megszépült közparkban.

https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/21250/pics/14433793173874444_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?