Blogolj!

Botrány! A Városligetben építkeznek a Ligetvédők?

Sajtótájékoztatót tartott a Ligetvédők elnevezésű embercsoport. Illetve hát ők sajtótájékoztatónak mondták, de a valóságban az történt, hogy kiállítottak egy, a többihez képest ápoltnak tűnő tagot, akire valahogy ráapplikáltak egy középiskolás ballagási zakót, ő pedig beszélt kettő darab kamerának. A performanszra még Katz Dávid, a 24.hu szellemi igénytelenséget kifejezetten szerető újságírója is csak annyit tudott mondani:ennyire kínos sajtótájékoztatón rég jártunk”.

Nade. Tekintsünk el a körítéstől és próbáljunk meg az elmondottakra fókuszálni. Megállapítható, hogy a Ligetvédők maroknyi ellenálló csapata ahogy fogyatkozik, úgy fogalmaz meg egyre ambiciózusabb célokat. Először is, mindenki mondjon le! Baán, Orbán, Tarlós, Szalay-Bobrovniczky, Terry Black, Putyin és Kiszel Tünde is! Másodszor, azonnal szűnjön meg a Városliget Zrt.! Mi sem természetesebb. Ennyiben össze is foglalható a mondanivalójuk... Lássuk be, így tényleg nem lesz egyszerű, de azt legalább elérték, hogy a következő sajtótájékoztatójukon már kettő darab kamera sem lesz.

Talán a magas páratartalom miatt voltak ilyen kevesen

Két, számukra ezek szerint kevésbé fontos dologról viszont egyáltalán nem esett szó: a fákról, és arról, hogy a Zrt. képviselői folyamatosan keresik velük a párbeszédet a park megújításáról. Persze olyanokkal nehéz párbeszédet folytatni akiknek, ha azt mondod: 800 egészséges fát pótlunk vissza a kivágott, beteg 40 helyett, mit tehetünk még érted? - csak annyit tud válaszolni, hogy HABONYESKÜVŐÜÜÜÜJEEEEE!!!

Nyilván a nagy piknikezésben és a közparkban tűzrakás közben fontosabbá vált az eszköz, mint a cél. De ezzel ők terelik politikai síkra – ahogy a rendezetlen fogsorú képviseljük mondta – a „sztorit”, holott sokkal szerencsésebb lenne, ha ismertetnék az elképzeléseiket, amelyeket – ha megvalósíthatóak és ésszerűek – még be is építené a Zrt. a projekt kivitelezésébe, mert az látszik, hogy befogadóképesség lenne a részükről.

Persze megértem, azzal az ő felbujtóik nem nyernek választásokat.

Egyébként, érdemes végignézni az alábbi listát arról, hogy milyen adományokat várnak a Ligetvédők. Dombon ülő vadászkutya legyek, ha értem minek kell nekik a világ első közparkjába napelem+inverter+akkumulátor, sziloplaszt, fluoreszkáló festék, gázpalack, 80-120 literes TVK hordó ?! Csak nem építkezni akarnak?

- termosz
- asztalok, székek
- napelem, +inverter, +akkumulátorok
- nagy ponyva, közepes ponyva
- napelemes telefontöltő
- power bank
- sátrak (alvó/túra)
- piknikpokróc, pokróc, polifoam, matrac
- tűzifa
- 40m slaggcső
- sziloplast
- tollas, frizbi, társasjátékok, petang, backgammon, sakk, pingpongütő +labda, stb...
- lombseprű
- raklap fekvőhelynek,
- függőágy
- barkácskészlet (csavar, szög, aksis csavarbehajtó, stb...)
- drót (vékonyabb)
- damil (gyöngyfűzéshez)
- fluoreszkáló festék
- munkáskesztyű, gumikesztyű
- hűtőláda
- gázpalack
- akkumulátoros hangfal
- 80-120 literes TVK hordó
- kommunális hulladék elszállítására használható 100l-es kukás zsák (hulladékudvarban kapható és benne van az elszállítás díja)
- nedves törlőkendő
- kutyakakizacsi
- 3mm-es pruszik
- lepedők
- tálca

https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/26580/pics/14607191597676787_800x600.jpg
Liget Budapest Projekt,Ligetvédők,Városliget Zrt.
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?