GYÖNYŐRŰ PAVILONOK A ROHADÓ BÓDÉK HELYÉRE A LIGETBEN

Az állatkerti körúton állunk. Poshadt sörszag keveredik a szétfőzött krinolin émelyítő illatával. Próbálunk gyorsan haladni a célunk felé, de vastag sárgabajszú, zsíros hajú, rendezetlen fogsorú, koszoskörmű árusok a darázsmágnes vattacukorral és a fröccsöntött műanyag puskával hipnotizálják a gyermekeinket. Ugye mennyire nem hiányzik már ez?

Ahogy egy korábbi bejegyzésünkben is megírtuk (link) a Liget Budapest Projektnek köszönhetően végre elbontották az előző rendszer egyik utolsó mementóit, a bódékat. Sokan megfeledkeznek erről, pedig ez is fontos lépcsőfoka a park európai színvonalra emelésének.

A bontás azonban nem minden, adózva a Városliget történelme és hagyományai előtt, a korabeli állapotoknak megfelelően állítják majd helyre a területetet. A körút régi hangulatának megidézéséhez a magyar romantikus építészet egyik mesterét hívták segítségül, Feszl Frigyes 1860-ban készült tervei alapján építik majd fel az új pavilonokat. A kivitelezés már idén nyáron kezdődik, ha minden jól megy ősszel már ott fogunk kávézni az állatkerti látogatás után.


Ugye jól hangzik, nem? Ebbe még a legelvetemültebb projektgyűlök sem tudnának belekötni! Háhá, dehogynem! Az aktuális rimánkodást a városliget.info szállítótta Majó Zsuzsanna tollából. De ugyan mi lehet a baj? Hiányoznak majd a vastagbajszú árusok? Túl drága lesz? Nem, sosem találnátok ki, figyeljetek:

A Városliget Zrt. azt mondta, hogy az új pavilonok visszaadják az Állatkerti körút régi pompáját.

De szerintük ez nem lehetséges, mert a körút a Liget legpopulárisabb része volt, ezért sosem volt pompás, így nincs mit visszaadni!!!!

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :))))))))))))

Kedves projektgazdák, dőljetek hátra nyugodtan. Ha csak ilyen gyenge kifogásrokra tellik a pavilonok ellen, akkor ez egy komoly megerősítése annak, hogy jó úton jártok. A jó Majkó aszzonynak pedig üzenem: teljesen mindegy, hogy melyik korszakát állítják helyre a liget történelméből, a lényeg, hogy - a mostanival ellentétben - rendezett, tiszta, nyugodt és ellenőrzött környezetet bíztosítsanak a parkhasználóknak, ahová jó szívvel visszük a gyermekeinket. Azt hiszem ezzel Ön is egyetért.

Hír,Liget Budapest Projekt,Terv
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?