Blogolj!

ZUGLÓ MÉG MINDIG TÁMOGATJA A LIGET PROJEKTET

Múlt héten beszámoltunk róla, hogy a zuglói képviselő testület határozatot fogadott el a Liget Budapest Projekt támogatásáról, amelyet Karácsony polgármester megvétózott. Ilyenkor a testületnek újra kell tárgyalnia a kérdést, ami a mai rendkívüli ülésen meg is történt.

Az előzőleg elfogadott, a projektet támogató határozathoz két módosító indítványt nyújtottak be. Az egyiket Karácsony „fanyűvő” Gergely, a másikat pedig a zuglói szocik.

Előbbi röviden annyit tartalmazott, hogy Zugló jelenlegi formájában nem támogatja a projektet. Az MSZP-s szintén nem támogatja, de annyi kitételt még hozzátesz, ha Városliget Zrt. és az Önkormányzat között létrejön a megállapodás, akkor már igen. Ez nyilván csak játék a szavakkal, egyfajta válasz a pártközpont által küldött ultimátumra. A szavazáson végül mind a kettő simán elbukott, vagyis a projektet nem támogató módosító indítványokat nem támogatták :)

Így gyakorlatilag azt mondta ki a testület, hogy a ZUGLÓI ÖNKORMÁNYZAT FELTÉTEL NÉLKÜL TÁMOGATJA A LIGET BUDAPEST PROJEKTET.

Karácsony ezzel a sarokba szorult és kifogyott az eszközökből, még egyszer nem vétózhatja meg a döntést, végre kell hajtania a testület határozatát.

Az ülésen még felhívták a ligetben táborozó favédők figyelmét is arra, hogy tiszteljék meg azzal a világ első közparkját, hogy betartják a vonatkozó tűzgyújtási tilalomról szóló jogszabályokat. De valljuk be, azért annak van némi pikantériája, hogy úgy beszélsz a fák védelméről, hogy közben eltüzeled őket :)

Amennyiben további fejlemények lesznek, azonnal tudósítunk.

Címkék: Hír
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/26914/pics/14618594849546421_800x600.jpg
Hír
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?