Blogolj!

OLOF PALME SZELLEME A BICIKLISEKBE KÖLTÖZÖTT

Büszkén hirdetik a kerékpárosklub emberei, hogy tárgyalni voltak a Városliget Zrt.-ben, jól az asztalra vertek: megmarad az Olof Palme sétány, nem vágják át Budapest biciklis szívén keresztül vezető vaszkuláris eret. Tehát elmarad a szívroham, de a test attól még beteg marad. Mindegy, a lényeg, hogy boldogok a kerekesek. 

Kérdés, hogy a liget megújításának hosszútávú folyamatában ez jó kompromisszum-e. Szerintem nem. Nyilván egyeztetni kell mindenkivel, ez nem is kérdés, hanem kötelezettség. De nem szerencsés, hogyha valaki elsírja magát, akkor a Zrt. abban a pillanatban rohan a zsebkendővel megvigasztalni. Számtalanszor láttuk már, hogy jószándékkal ment a kisujj, ment...ment, aztán a karjánál fogva rántották a mélybe. Ma a biciklisek, holnap a rovargyűjtők egyesülete, utána a korcsolyaélezők szakszervezete és a vége az lesz, hogy a sok bába között elvész a gyerek. 

Egyébként meg a francnak kell, hogy a biciklisek ezerrel szlalomozzanak az emberek között át a ligeten, nyilván terveztek nekik a tájépítészek új utakat, van a cangán kormány, oda tudnak vele menni. Ráadásul azt az ócska szockó mementót akarják megmenteni, amin párosával járnak fel-alá Sztálin születésnapi trolijai, indokolatlan szélességben. Ne a nyuszika lőjje már seggbe a vadászt! 

1
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/27724/pics/14649591685026666_800x600.jpg
Liget Budapest Projekt,Magyar Kerékpárosklub,Olof Palme sétány,Városliget Zrt.
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Miklós 2016-06-03 21:04:15
Na, Lizsé, ez most az az eset, amikor (alapjában véve) egyetértek veletek.
Megvolt a tájépítészeti pályázat, győzött a Garten Studio terve, aminek a koncepcióját az egekig magasztalta a Zrt. (fenntartom, hogy a 7. tervlap a legjobb rész benne - az új beépítések NÉLKÜLI változat), annak a koncepciónak pedig fontos eleme az Olof Palme sétány megszüntetése. A kerékpárosok nincsenek kizárva a Ligetből, ezt meg lehet nézni a terven, erről el lehet olvasni a vezető tervező interjúit.
A kerékpárosokkal való külön egyezség a Városliget Zrt. részéről kifejezetten szemét húzás a Garten Studioval szemben.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?