Blogolj!

Az Orczyban vágják a fákat? Ja, az mehet!

A 444 adta hírül ma, hogy az Orczy kertnél beindult a nagyüzem: 145 fát vágnak ki, amit ha hozzácsapunk a nemrég kihasított 131-hez, az egészen elrettentő 276 példányos halotti bizonyítványt kapjuk. Összehasonlításképp ez hétszer több, mint ami miatt össznépi hippifesztivál indult a Városligetben, és négyszerese a Karácsony féle faholokausztnak, de talán az egész Liget Projekt nem fog ennyi fát érinteni. 

Fotó: kettősmérce

Hogy hol van ilyenkor Garay Klára, az orákulum? Hó eleje van, nyilván számolja a fél millió adóforintot, amit ilyenkor mindig a bankszámláján talál a Cserepesház kiváló vezetéséért. Hol van Várnai Laci? Ja, az Orczy már kívül esik a választókerületén. Illés Zolit talán jobb meg sem említeni. És hol vannak ilyenkor az úgynevezett ligetvédő barátaink? Sehol. Valószínűleg épp a krumplit pucolják a levesbe, vagy beüzemelik az új akkumulátort, hogy tudják hallgatni Bulgár urat a Kubrádión, vagy a tüzifát(!) hordják be az esti bulihoz. Egy valami nem akaródzik: átmenni az Orczyba megvédeni a fákat. Pedig ott is milyen jól el lehetne küldeni a kormányt a picsába. Ennyit az ő hitelességükről. 

Hadd vágják az Orczyt, majd azon sütjük a finom kumpit!

Ebből is látszik, hogy ez a kvázi mozgalom már azt sem tudja miért jött létre és rég nem a fák megmentéséről szól, hanem a közösségről. A társadalom legkülönbözőbb széleiről összeverődött emberek élvezik, hogy végre tartozhatnak valahová, ülésezgethetnek, döntéseket hozhatnak, hasznosnak érezhetik magukat, nem kell gondolniuk a szánni való életük valós problémáira. Csak ettől még ugyanúgy szétrohad a liget.

Címkék: Hír
1
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/27779/pics/14652189595039749_800x600.jpg
Hír
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Miklós 2016-06-06 16:58:20
Lizsé, Lizsé,
neked muszáj ilyen csúnyán égetned magad?

mno.hu, 14:10
A Ligetvédők Facebook-oldala arról számolt be, hogy „leállították a fakivágást, az aktivisták és a rendőrök a helyszínen vannak, mindenkit igazoltatnak de intézkedés nem történt. Állítólag 15:00 órára az egyetem főtitkára a helyszínre érkezik.”

index.hu, 15:44
"Antonovics Bence, a Ligetvédők egyik aktivistája a helyszínen lapunknak elmondta, hogy körülbelül húszan jutottak be az építési területre, hogy tiltakozzanak a favágás ellen, aminek hatására ideiglenesen leállították a fűrészeket. Addig már négy, egészséges, vastag törzsű fát döntöttek ki.
A tüntetésre hamarosan megérkeztek a rendőrök is, akik igazoltatták az aktivistákat. Innen Antonovics elmondása szerint rendőri közvetítéssel folytatódott a vita a favédők és az építésvezető között. Előbbiek azt akarják, hogy ne vágjanak ki több fát, főleg nem fészkelési időszakban, utóbbi azzal érvel, hogy vágási engedélyük van.

Elhangzott egy olyan ígéret is, hogy most már nem vágnak ki több fát a jövő hét keddre tervezett közmeghallgatásig, de az aktivisták nem bíznak ebben, mert már korábban is volt ígéret arra, hogy nem nyúlnak a fákhoz. Az aktivisták most is az építési területen tartózkodnak, és várják az építkezés megrendelőjének, a közszolgálati egyetemnek a főtitkárát.

Frissítés:
Négy óra körül megérkezett az egyetem főtitkára, és kamerák előtt megismételte azt az ígéretet, hogy nem vágnak ki több fát a jövő hét keddre tervezett közmeghallgatásig. A tiltakozás ezt követően feloszlott."

Na, ennyit a te hitelességedről, kedves Lizsé...
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?