Blogolj!

Fű, krumpli, gyerekprogram a romoknál

Lassan három hónapja már, hogy meg kellett barátkoznunk az úgynevezett ligetvédők emberhalmaz fogalmával, akik mit sem vesztettek a lendületükből, természetvédés ürügyén tovább pofozgatják a kis einstandolt koszfészküket, és egyfajta munkásőrségként a felügyeletük alá akarják vonni a teljes Városligetet. Helyzetjelentés a zárt osztályról. 

Sűrű hét áll mögöttük, hiszen a Hungexpo területnél sikerült elfoglalniuk egy újabb épületet. „Dzsi-Rassz” fedőnevű emberük (értitek, Grass, érted, FŰŰ!!! :) :) :) !!!44), a Riddim Colony hazánkban világhíres együttesének énekese, akinek már az oviban is cannabis volt jele, egyfajta szóvivőként tájékoztatta a 444 tudatmódosításban szintén jártas riporterét: bizony szó sincs betörésről, mert az ajtó nyitva volt. Persze. És erre három hónap után jöttek rá. Vagy ennyi idő alatt józanodtak ki annyira, hogy észrevegyék az épületet? Mindegy is, mi sem természetesebb, újfent birtokba vették azt, ami nem az övék. 

Érdekes lenne végig vinni egy gondolat-kísérletet, hogy mi történne, ha holnap leállítanák a projektet. Összepakolnának és hazamennének? Áhh. Most már ez a haza, ezért ilyen túlérzékenyek mindenre, gyakorlatilag honvédő háborúvá vált a kis lelkecskéjüknek. Találnának egy újabb ellenségképet, ugyanúgy főznék minden nap a kumpit, demokráciásdit játszanának a különböző ülésezéseikkel egészen addig, amíg a Zrt. üríti a toitoiokat. Ezzel nem is lenne semmi baj, csak ne itt csinálják, keressenek Kőbányán vagy Rákosrendezőn egy elhagyott épületet és sziesztázzanak ott egész nap. Ragyogóan fő a kumpi ott is, de közben nem ejtik túszul szerencsétlen ligetet. 

De nyilván nem ez lesz, sőt, az egyre fogyó emberállományukat igyekeznek feltölteni más bandériumokkal. Tegnap óriási nemzetgyűlést tartottak a Királydombon, ahol majdnem 100-an üzenték meg egyszerre Baánnak, Orbánnak, Tarlósnak, hogy szájon lesznek vágva, ha nem vigyáznak. Jöttek a Római Parti Mobilgátellenes Janicsároktól kezdve az Orczy Kert Tulipános Lovagjain át a Rudabányai Korcsolyaélezők Szövetségének képviselőiig mindenkik. Az unalomba fulladó diskurzusuk után gyorsan megállapodtak, hogy most akkor megállapodtak, és ennek örömére tegnaptól rendeznek egy háromnapos fesztivált a Hungexponál. Mi sem jobb ötlet egy bontási területen, félig kivágott fák alatt, megroggyant épületek között tömegrendezvényt tartani, gyerekprogramokkal. Nem kívánok ilyet, de egészen filmszerű lenne ha egy kicsavart fa ráhullana ott valakire, nyilván más lenne a hibás. De legalább most már még hülyébben hangzik, ha a Zrt-t kritizálják a sok rendezvény maitt. 

Ettől kell megvédeni a ligetet

Szerencsére olyan jól elvoltak egymással a drága ligetvédők, hogy észre sem vették, eközben szépen, csendben teljesen kicserélték a Vajdahunyad Vára előtt a gyepet. Olyan gyönyörű zöld lett, hogy non-stop őrizni kell, mert a Riddim Colony tuti megpróbálná elszívni. Vajon ebbe is bele tudnak kötni?

Címkék: Hír
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/28056/pics/14662528033772318_800x600.jpg
Hír
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?