Blogolj!

A Ligetvédőknek semmi sem drága – halálra rémítették az embereket

Ahogy arról egy korábbi írásunkban is beszámoltunk, a Ligetvédők súlya az idő múlásával rohamosan csökken: médiajelenlétük gyakorlatilag nulla, nem sikerült a pártokat maguk mögé állítani, hogy a Liget a kormányváltó gondolat szimbolikus, fizikai megtestesítője legyen, minden igyekezetük ellenére nem tudták hosszú távon megakasztani a munkálatokat, és hát ugye, ahogy a kedvenc sorozatunkban mondják: „közeleg a tél”. 

Akkor azt jósoltuk, hogy vagy a belső feszültségek mentén idővel elhal a mozgalom, vagy egyre radikálisabb és radikálisabb eszközökhöz nyúlnak, margó szélére szorítva magukat és kockára téve azt a minimális szimpátiát, amit sikerült összeharácsolniuk. Mi sem szívesen írunk róluk, hogy minél kevesebb felületen legyenek jelen, de most sikerült egy akkora felelőtlen baromságot csinálniuk, amit nem lehet és nem is szabad szó nélkül hagyni. 

Az adomány gyűjtő dobozukban pihenő pénzecskéjük úgy fordítja egymás ellen a csoport tagjait, mint az Egy Gyűrű Csavardi Samut és Zsákos Frodót, és ez a mérgezett légkör magával is hozta a már emlegetett radikális megoldásokat. 

Történt ugyanis, hogy ezek a szerencsétlenek teleplakátolták a Közlekedési Múzeum környékét, hogy mindenki kerülje el jó messzire a környéket, mert azbeszt veszély van. Dacára annak, hogy a parkot üzemeltető Zrt. n+1 alkalommal elmondta, hogy nincs mitől tartani, odahívták a Magyar Azbesztmentesítők Szövetségének elnökét (nem röhög), aki szintén megerősítette ezt, a táblákat önmagukhoz képest igényesen megcsinálták, így az eseményeket kevésbé figyelemmel kisérő járókelő azt is gondolhatta, hogy hivatalos tájékoztatásról van szó. A jelzéseket gyorsan leszedték, de nyilván pár óra is elég ahhoz, hogy szájról szájra vándoroljon a félelem. 

Nem is kellett sok hozzá, hogy fehér lovon belovagoljon a képbe a magyar politika Enrique Iglesias-a, Karácsony Gergely, hogy aggódásra torzult arcvonásaival az asztalra csapjon, neki bizony most azonnal tájékoztatás kell a helyzetről. Mindezt persze a sajtón keresztül, mert ez egy ragyogó alkalom, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy egyébként semmilyen eredményt nem tud felmutatni zuglói regnálásából. Biztos vagyok benne, hogy szorosan rajtatartja ujjacskáit a zuglói azbeszthelyzet verőerén, és valamennyi kerületi bontásnál ugyanilyen intenzitással biciklizik a helyszínre tájékoztatást kérni. 

Hogy ezeknek a félkegyelmű ligetvédőknek mekkora elefántot sikerült csinálniuk a bolhából, az a szomorú példa mutatja a legjobban, hogy halálra rémítettek egy hála istennek gyógyulófélben lévő leukémiás kisfiú anyukáját, mondván, hogy a Közlekedési bontása miatt vissza fog térni a kisfia betegsége. Teljesen érthető az aggodalma, ahogy teljesen érhetetlen az is, hogy az emberek alapvető félelmeit is képesek ezek az idióták kijátszani, mindezt miért?! Azért, mert olyan kibaszott jól érzik magukat együtt a Ligetben. 

De semmi baj, amíg alaptalanul halálra rémítgetik az embereket folytatódhat végre a bulika, meg is ünnepelték, hogy immár 200 napja van végre valami értelme az életüknek. Aki esetleg adományozott is ezeknek az aranyembereknek nyugodjon meg, jó helyre került a pénzük: van hangfal, van sátor, van hektoliter számra asztali bor, van generátor. Most pedig nézzétek végig ezeket a képeket a partyról. Van kérdés? 

https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/31178/pics/14771538241816423_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?