Blogolj!

A Ligetvédők nem akarnak fákat menteni

Rég hallottunk már ligetvédő barátainkról, de az utóbbi napokban előkerültek a föld alól, hogy ezekben a medvemorgató mínuszokban picit megidézzék a nyári paprikás hangulatot a Ligetből. A fellángolás apropója, hogy a Zrt. elkezdte átültetni a lebontott Hungexpo irodaházak helyéről a fákat egy picivel arrébb, hogy el lehessen kezdeni az oda tervezett Magyar Zene Háza mélyépítését. Több se kellett a feltehetőleg éppen munkába készülő ott táborozóknak, félredobták a krumplipucolót és befeküdtek a gépek elé.

Szóval ízlelgessük egy kicsit: a ligetvédők akadályozzák a fák érdekében történő átültetést. Egészen szürreális, mi? Hamarosan tényleg eljutunk oda, hogy már a kukákat is csak az ő jóváhagyásukkal lehet kiüríteni. Remélem, azért még ki tudok menni a gyerekkel engedély nélkül a parkba, bár előre rettegek, hogy előugrik a bokorból tőlük valaki és igazoltatni fog. De ami még megdöbbentőbb, hogy az egész országban tombol a munkaerőhiány, de valahogy a Városligetben mindig megjelennek az ország legjobb munkanélküli jogi, vagy éppen faátültetési-biológius szakértői: elmondásuk szerint ugyanis itt minden munkálat szakszerűtlenül történik, engedély nélkül, jogszabályokat áthágva és egyébként sem lehet a fákat átültetni, mert ők aszondják. Mindezt látatlanul. Különvéleményen van a német átültető cég, akik viszonylag frissek a szakmában, hiszen még csak 50 éve kezdtek bele, és 1 millió sikeres ültetésen vannak túl, de mindegy is… állítólag 2 millió ültetés környékén kezd el valakit komolyan venni a szakma, de még meg kell kérdezni erről a ligetvédőket is.

Szabadidős jogászok, biológusok, tájépítészek

Szóval ott tartanak éppen az események, hogy a jobbikos szavazatszámlálóból MSZP-s aktivistává előlépő Antal Nikoletta vezette galeri, a nyárról már jól ismert raszta-herceg G-RAS-al és a gereblyefogsorú Indiánnal kiegészülve betört az elkerített építési területre, majd elkezdte vegzálni a munkásokat.

Antal Niki és Indián fogja satuba Ferit

„Was ist los?!” – kiáltott fel csodálkozva egy derék német faátültető, de mire kimondta volna, hogy „Scheiße” a jó rendőrök ott teremtek és kivezették az aktivistákat. Elméletileg folytatódnak a munkálatok, de ki tudja milyen eszközökhöz folyamodnak még, 15 perc hírnévért. Hogy mire is volt jó ez a kis performansz nem lehet tudni, de nehéz nem arra gondolni, hogy nem a 2018-as politikai ambícióik alapjait próbálnák megszilárdítani. Mert, ha valóban annyira aggódnának a zöldért, a fákért, a Ligetért most inkább örülniük kellene, hogy pénzt, paripát és fegyvert nem sajnálva biztonságba helyezik a fákat.

Gyors jogi konzílium a tünti előtt

 

Címkék: Hír
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/32528/pics/14817068418479232_800x600.jpg
Hír
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?