A bátor és a gyáva halakról

Mielőtt nekifutunk a Liget Projekt legizgalmasabbnak tűnő évének (tudniillik elkezdődnek végre az építkezések és a régen várt parkrehabilitáció) álljunk meg egy pillanatra és csodálkozzunk rá az elmúlt év végének e tárgyban született, talán legfontosabb hírére.  Bizonyára a karácsonyi készülődés okozta láz miatt maradt radar alatt a hír, hogy a Liget Projekt egyik legmenőbb elemének, a világviszonylatban is párját ritkító Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ sajtóbejárásán kéz a kézben örült az európai léptékű beruházásnak Balog Zoltán emberminiszter és Tóth József, a 13. kerület polgármestere. Szocialista polgármestere.

Baán László, Balog Zoltán és Tóth József az OMRRK-nál

A kormányzattal egyébként nem túl jó viszonyt ápoló városvezető képes volt félretenni negatív érzéseit és azt közölte országgal-világgal, hogy teljes mellszélességgel támogatja a kulturális fejlesztést. Mondjuk, miért ne tette volna? Az általa időtlen idők óta vezetett kerület csak prosperálhat a Projektnek köszönhetően, megújul egy rozsdaövezetnek számító terület a Szabolcs utcában, a Városliget a kerület polgárainak is szebb és jobb lesz és még az ingatlanárak is tovább emelkednek a városrészben. Kell-e ennél több egy polgármesternek, aki nagy valószínűséggel nemsokára újra a választók kegyeiért fog versengeni a tisztségért? Ugye, nem.

Tóth Jóska balról hagyja jóvá a kőletételt

Nyilván ugyanezeket a szempontokat tartotta szem előtt, mikor nem átallott Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen alapkövet lerakni a baloldali és liberális sajtóban csak botránykőként kezelt, a Dagály területén a vizesvébére épülő uszoda-beruházás indításakor.  A jó ég tudja csak, hogy egy másik, de szintén egy Városligettel határos kerületet vezető polgármester hogyan nem képes egy ilyen egyszerű választási számtanfeladatot megoldani. Ráfordított idővel és energiával nincs gond, szorozza ő a kétszer kettőt, de valahogy hol három, hol pedig öt jelenik meg nála az egyenlőségjel után, franc tudja, hol ronthatja el a műveletet.  Pedig még súgnak is neki, a kerületében működő szocik (!) pl. már kétszer is nekifutottak, hogy a városrészt támogassa a Városliget megújítását szolgáló Liget Projektet, de valahogy mégsem ment a feladvány. Pedig az ottani polgárok érdekei sem lehetnek nagyon mások, mint az angyalföldi lakosokéi. A lerohadt park helyett egy tisztább, zöldebb Liget, a lepusztult PeCsa, az elhagyatott Hungaexpo épületek és a parkoló autók helyett modern múzeumépületek és értékesebb ingatlanok.

Reméljük teljesül Zugló kívánsága a vezetője iránt

Persze, lehet, hogy mégsem a képességekkel lehet a baj, hanem a szándék hiányzik, vagy egyszerűen csak tőrőlmetszett beszari az illető, hiszen nyilván megkapná a magáét a szubkultúrájában oly népszerű médiumok felkent megmondóembereitől és félelmetes erőt képviselő pártjának még félelmetesebb vezetőitől (lásd még: Szabó Sisters).   Pedig csak figyelni kellene, mint ahogy azt Tóth József, nyilván sűrű bólogatások mellett megtette, amikor a már idézett uszodaavatáson miniszterelnök azon egyszerű és mindig érvényes szabályra hívta fel a figyelmet, miszerint a bátor halak mindig megeszik a gyávákat. Főleg akkor, ha az a halacska már rég nem rajban úszik…

Címkék: Hír
1
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/32991/pics/14837045717722370_800x600.jpg
Hír
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Miklós 2017-01-06 23:49:53
Tóth József) "nem átallott Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen alapkövet lerakni a baloldali és liberális sajtóban csak botránykőként kezelt, a Dagály területén a vizesvébére épülő uszoda-beruházás indításakor."

Botránykő? Mára már mindenki láthatja, hogy a csaknem kész Dagály úszópalota Budapest új csodája és turistalátványossága. Tessék csak nézni! ... az a 3 óriási hullámot formázó, aranyszínű alumínium rácsszerkezettel burkolt homlokzat! ...óóó! és valóban zenél, ha keresztülfúj rajta a szél! ...hahh! az energiatermelő járdák az épület körül!

JA, NEM.
Bocs.
Ugrott az aranyszínű alumínium rács, nyema szélmuzsika. Ez a Dagály területének megcsonkításával felépült izé minden, csak nem Budapest csodás turistalátványossága.
Persze, vigasztalódhatunk azzal, hogy bár egyáltalán nem a látványtervekkel oly lelkesen mutogatott épület lett belőle, de ami lett, az a többszörösébe került annak az összegnek, amiről az alapkő letételekor szó volt.

A Városligetbe tervezett épületekkel azért ilyen nem fordulhat elő.
Egész biztosan nem – ha nem építik meg őket...
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?