Blogolj!

Az LMP még az Állatkertet is lebontaná?!

Pénteken jött a hír, hogy az LMP népszavazási kérdését hitelesítette a Fővárosi Választási Bizottság, így akár a Városliget ügyében is lehet majd referendumot tartani, ha - a jó stratégiai érzékkel - a nyaralási szezonra időzített periódusban összegyűlik ehhez kb. 150 ezer aláírás. Nincs is ezzel semmi baj, nyilatkozzon a nép, ha óhajt. Azonban sokaknak elkerülte a figyelmét (pontosabban miért is figyelt volna oda), hogy az LMP egyszerre másik két kérdéssel is bepróbálkozott, melyeket elkaszált az FVB, pedig az egyik igen csak megdöbbentő következményekkel járt volna a parkra nézve. Így szólt a kérdés: 

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a Fővárosi Közgyűlés úgy módosítsa a Városligeti Építési Szabályzatot, hogy a Városliget közpark megengedett legnagyobb beépítettsége 3 % legyen?” 

Hogy mi ezzel a baj? Az, hogy Városliget beépítettsége jelenleg 4 százalék környékén van. Ahhoz, hogy elérjük a 3 százalékot még bontani kell. 

Tehát az LMP a Liget Projekttől függetlenül is évszázados épületeket pusztítana el a Városligetben! 

Ebből is látszik, hogy egyáltalán nem érdekli őket a Liget sorsa, kizárólag a politikai haszonszerzés, amiért semmilyen ár nem lehet elég drága. 

Csárdy Antal épp a bontásokat vízionálja

Egy pillanatra játszunk el a gondolattal, hogy egy bulldózeren ülünk a jól csengő Hadházy, Csárdy, Schmuck trióval és épp taktikai értekezletet tartunk, hogy melyik épületre adjuk fel az utolsó kenetet. Lássuk: 

Széchenyi fürdő
5.000 forintos belépő azért, hogy a nyugdíjasokkal sakkozzak vagy a norvég tinikkel együtt váljak alkoholistává a langymeleg lábvízben?! Nevetséges! A Szecskának mennie kell a Ligetből! 

Állatkert
Nem kellenek állatok a Ligetbe. Pont. 

Olof Palme ház
Legrégebbi épület a Ligetben? Szecesszió? Zsolnay kerámia? Hagyjuk már, ez a Kertem nyilvános WC-je! Meg amúgy is egy ócska épület, amitől nem lehet pihenni itt. És ki nevezte el egy svéd kommunistáról?! Mindegy, pusztuljon! 

Szépművészeti
A nap 24 órájában pöfög itt a magaskultúra gyárkéménye és mérgezi a pihenni vágyó lakosok tüdejét. Meg Román Csarnok. Mi van?! A románoknak van itt csarnoka? Jó hogy nem már Dácsia gyár lesz itt. Takarodjon a Ligetből! 

Műcsarnok
Na ezt már végképp nem értem. Műcsarnok? Mérnem igazi? Lehet itt pihenni? Mindegy,  tegyük alá a dinamitot gyorsan! 

Cirkusz
Nem véletlen, hogy Európában sehol máshol nem csinálnak kőcirkuszt három repkedő artistának meg két félkegyelmű bohócnak. A gyereknek meg amúgy is a parkban van a helye, hogy pihenjen! Atomot a varietének! 

Vajdahunyad vára
Értéktelen, historizáló másolat, tömény giccs, egyébként is idegesítő a sok fotózkodó turista itt. Gyepet a helyére! 

FÚÚÚJ!

Műjégpálya
Hiába az első műjégpálya Európában, elődeink teljes tévúton jártak, amikor iderakták. Ráadásul balesetveszélyes, tök macerás ott tavasszal-télen csórigálni a vizet, jobb lenne oda valami pihenőhely. Elő a hiltivel! 

Hősök tere
Minek ide ennyi szimbóleum? Ócska magyarkodás az egész! Amúgy sem tudok pihenni, ha ennyi szobor néz. Elő a kalapácsot!

(mondjuk speciel a tér visszaparkosítása elég menő lenne) 

Ha LMP lennél, Te melyiket pusztítanád el?

Címkék: Hír
1
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/36585/pics/14906184888064351_800x600.jpg
Hír
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Miklós 2017-03-27 23:06:26
Sajnálom, kedves Lizsé, de ki kell jelentenem: RETTENTŐ OSTOBASÁGOKAT írtatok.

Azt írjátok hogy
"a Városliget beépítettsége jelenleg 4 százalék környékén van. Ahhoz, hogy elérjük a 3 százalékot még bontani kell. Tehát az LMP a Liget Projekttől függetlenül is évszázados épületeket pusztítana el a Városligetben!",
aztán felsoroljátok a következőket: Széchenyi fürdő, Állatkert, Olof Palme ház, Szépművészeti, Műcsarnok, Cirkusz, Vajdahunyad vára, Műjégpálya, Hősök tere, mint az LMP szerint bontásra ítélt létesítményeket.

Ez TÖMÉNY BUTASÁG, mert
1.)
A Városligeti Építési Szabályzat (VÉSZ) – nektek ugye, kedves Lizsé, gőzötök sincs róla – a Városligettel kapcsolatban egyértelműen megkülönböztet 3 területet:
"Városliget" – (ebben benne van az összes létesítmény, amit felsoroltatok)
"városligeti ingatlan" (29732/1 hsz.) – (ebben már nincs benne a sem az Állatkert, sem a Cirkusz)
"városligeti park" (Z-Vl övezet) – (ebben már nincs benne a fenti kettőn túl a Hősök tere, a Szépművészeti és a Műcsarnok sem).
2.)
A BONTÁSOK MEGKEZDÉSE ELŐTT fentiek szerinti
"Városliget" beépítettsége: 7,60%
"városligeti ingatlan" (29732/1 hsz.) beépítettsége: 5,70%
"városligeti park" (Z-Vl övezet) beépítettsége: 4,36%
volt.
3.)
Aki ismeri a VÉSZ-t, az tudja, hogy az a "városligeti park" területre ír elő max. 7% beépítettséget – szemben az OTÉK által közparkokra megkövetelt 3%-kal.
Na, ez az a 3%, amit az LMP el nem fogadott kérdése tartalmazott és világos, hogy a "városligeti park" területre
vonatkozik.
OSTOBASÁG tehát részetekről az Állatkert, Cirkusz, Hősök tere, Szépművészeti és a Műcsarnok felsorolása, mert ezek nem is a "városligeti park" területén vannak.
4.)
A Liget Budapest projekt szerint a "városligeti park" területen épületeket bontanak (köztük a Közlekedési Múzeumot is).
A projekt szerinti BONTÁSOK BEFEJEZÉSÉSE UTÁN
a "városligeti park" (Z-Vl övezet) beépítettsége: 2,33% (kettő egész, harminchárom század százalék) lesz,
ami kevesebb, mint az LMP el nem fogadott kérdésében szereplő 3%, vagyis teljesül a követelés.
5.)
EBBŐL KÖVETKEZŐEN az ezen területen lévő Széchenyi fürdő, Olof Palme ház, Vajdahunyad vára, vagy Műjégpálya bontásáról írni részetekről, kedves Lizsé, RETTENTŐ OSTOBASÁG.

Mondjátok, olyan jó nektek ilyenekkel égetni magatokat?
Még mindig nem jöttetek rá, hogy akkor is fel kell készülnötök a témából, ha csupán ekézni akarjátok a Liget projekt ellenzőit.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?