Blogolj!

Nagy blamától mentette meg a Kúria az LMP-t

Miközben gőzerővel zajlanak a vizes világbajnokság építkezései a Városligeti tó medrében, a háttérben két említésre méltó dolog is történt héten. Szerdán a Kúria jogerősen elkaszálta az LMP népszavazási kezdeményezését, amellyel a törpepárt rögzítette volna, hogy a Városliget 60 százaléknyi zöldfelülete a Liget Budapest által megcélzott 65 helyett 70 százalék legyen. Kiváló szakembereik szerint ebbe már nem férnének bele a Projekt által tervezett épületek, azaz így torpedózták volna meg a Városligetet gatyába rázó projektet. Az elutasítás indoklása egyrészt formai (nem járt le a türelmi idő hasonló témájú kérdés elbírálását követően), másrészt tartalmi (a kérdés megfogalmazásában nem egyértelmű mit ért zöldfelület alatt) okokra is hivatkozott, úgyhogy egy ideig most biztos nem lesz népszavazás a park rendbetételéről. Véleményem szerint ezzel leginkább az LMP járt jól, hiszen egy jókora politikai pofontól kímélték meg őket. Kizárt dolog, hogy a szükséges számú aláírást össze tudták volna gyűjteni, ellenben minden jövőbeli tiltakozást gyengített volna a kudarc, hiszen egyszer már igazolhatóan érdektelenségbe fulladt volna a lakosság részéről. Nem véletlen, hogy a Momentum már azonnal jelezte, nem állnak bele az előre borítékolható végeredményű gyűjtésbe, és az MSZP is csak a partvonal mellől, kell távolságból figyelte az eseményeket. De az is beszédes, hogy a döntés kihirdetése óta az LMP sem adott ki kommentárt. 

Másik érdekességet ma az Index szállította, miszerint mégsem utasítják ki az országból azt a franciahonból igazolt ligetvédőt, aki szájba rúgott egy rendőrt, amikor intézkedett vele szemben. A francia jómadár ellenállt és rúgkapálni kezdett, amikor a rendőrök felemelték, hogy elvigyék egy, a ligetben ügyködő teherautó elől, amit blokkolni próbált. Ekkor rúgta meg a rendőrt. A bíróság hivatalos személy elleni erőszak miatt mondta ki bűnösnek, és ezért egy év börtönre ítélte azzal, hogy annak végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Ezen túlmenően 2 évre kiutasították Magyarország területéről. A Fővárosi Törvényszék most másodfokon is döntött: lényegében maradt az elsőfokú ítélet, csak a kiutasítást törölte el a bíróság, így a felfüggesztett börtönbüntetést helyben hagyták.   

Kíváncsi lennék Párizsban hogyan díjazna a hatóság egy hasonlóan szépen kivitelezett rendőr rugdosást. Kétlem, hogy ilyen enyhén, de ugye itt már nincs jogszolgáltatás, meg amúgy is rendőrállam vagyunk.

 

Címkék: Hír
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/37921/pics/14940067421682733_800x600.jpg
Hír
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?