Blogolj!

Bepörög a Liget Projekt

A múlt heti kormányinfó végén Lázár János felpumpálta a városligeti eseményeket követők vérnyomását, amikor félmondatban kibökte, hogy a kormány újfent áttekintette a Liget Projektet, de ezzel kapcsolatban aztán semmi konkrétabbat nem lehetett kihúzni belőle. Pedig lett volna mit bejelenteni, van változás bőven, amit Baán László tegnapi közleménye ismertetett részletesen, teljes képet adva arról, hogyan is áll most a Városliget fejlesztése. Egy picit elvettek itt, egy picit hozzátettek ott, de összességében elmondható: ismét az előnyére változott a Projekt. Lássuk miért. 

Minden fejlemény közül a leghangsúlyosabb, hogy Kormány úgy döntött, hogy a Közlekedési Múzeumot ketté szedi: nem messze ligettől kap egy új telephelyet, ahol a teljes gyűjteményét ki tudja majd állítani, a parkban pedig újjáépülő palotájában a nagy magyar műszaki géniuszok teljesítményét mutathatja be egy interaktív kiállítással. 

Ilyen lesz a Közlekedési Múzeum ligeti épülete

Hogy jó döntés született? Nagyjából igen. A Közlekedési Múzeum évtizedek óta küzdött azzal, hogy óriási gyűjteményét szét kellett szórni az országban, mert nem volt akkora helyük, hogy egyszerre kitegyenek mindent. Noha az eredeti tervek szerint duplájára növelték volna a ligeti kiállítótereket, mellyel a múzeum sokkal többet tudott volna bemutatni gyűjteményéből, az országszerte szétaprózódott tárgyait így sem tudta volna egy kiállításban egyesíteni. Most viszont olyan lehetőséget kaptak a kormánytól, amivel muszáj élni: az új helyen az összes busznak, villamosnak, vonatnak, repülőnek lesz helye. A ligeti épületnek viszont így nem lesz föld alatti bővítése, ami ellen annyira nyígtak a ligetet a felújítástól védő aktivisták. Magyarul a kecske is jól lakott, és a káposzta is megmaradt. Az új helyszínt hónapokon belül bejelentik, kiváncsian várjuk. 

A Közlekedési Múzeum sajnos ellopta a showt, így a tudósításokból már kimaradt, hogy bizony új zöldterületekkel is gazdagodik a Városliget. Kevesen tudták, de Hermina úti állatorvosi rendelő helyére került volna a Főkert üzemeltetési központja, de ez végül nem valósul meg. Helyette elbontják a használaton kívüli épületet, és a több mint ezer négyzetméternyi területet teljes egészében parkosítják! 

Jó hír, hogy már idén elkezdik a Vakok kertje felújítását és akadálymentesítését, melynek szomszédságában új sportpályákat is kialakítanak, kifejezetten a környező iskolák igényeire, hogy tudjanak a szabadban tesizni a nebulók.

Hát így áll ma az ördög projektje, ami most épp megoldotta a Közlekedési Múzeum több évtizedes problémáját, az ország első kifejezetten vakoknak tervezett kertjét teszi még jobbá, az iskolásoknak létesít új sportpályákat és még a park zöldjét is tovább növeli. Mekkora szemetek már!

Címkék: Hír
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/38339/pics/14951156186165266_800x600.jpg
Hír
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?