Blogolj!

Öklözés a Ligetben – a vizes VB adta a másikat

Tegnap megint volt egy kis balhé a ligetben, ugye úgy hiányzott ez már, mint Lagzi Lajosnak a rezsicsökkentés. Kivételesen azonban nem a Liget Budapest munkálatai miatt ment a hőzöngés, hanem a nyári vizes VB medenceépítése volt a célkeresztben. Mint az ismeretes a szinkronúszó versenyszám a Városligeti tóban kapott helyet, na persze nem annak a térdig érő vizében, mert úgy elég sok lenne a sportsérülés, hanem a betonmederbe ideiglenesen felhúznak ott lelátókat és két medencét. Aztán ha vége, lebontják az egészet. 

Íme a hősök

Szóval olyannyira súlytalanná váltak már, hogy az ország történetének legnagyobb sporteseményének megtorpedózása sem drága azért, hogy 5 percre bekerüljenek a médiába.

Az történések a szokásos, de szánalmasan nevetséges koregráfia szerint zajlottak: a kivitelezők megpróbálják elkeríteni a munkaterületet, megjelenik néhány maugli (Az egyik autóval! Honnan van behajtási engedélye a parkba?!) és elkezdik feldönteni a kerítéseket. Mindenki édesanyja csuklik, a katalán focipályákról ismert sérülés szimulálások, szájkarate. Megjön a rendőrség, mindenki vigyázban áll. A jard megállapítja, hogy jogosan végeznek munkát a kivitelezők, de a tiltakozók nem tágítanak, felmásznak a fára. Aztán pár óra múlva megunják, lejönnek és folyik tovább a munka. Agyrém mi? 

A famászására fordított energiájukat inkább arra kellene fordítaniuk, hogy a több mint egyéves táborozásuk alatt felhalmozott moslékot eltakarítsák, mert egészen elképesztően lepusztították az általuk szóban hőn szeretett parkot. Mert ugye nagy részük itt életvitel szerűen lakik, annak minden infrastrukturális igényével (értsd pisi, kaki). Érdemes elolvasni a ligetvédőkkel amúgy intenzíven szimpatizáló 444 újságírójának jegyzetét a témában, hogy képet kapjunk a gusztustalanság fokozatáról. 

Vizes VB a tóban

Mindeközben a Népszava diadalittas, de tényszerűséget ügyesen elkerülő cikkben kárörvend, hogy csúszik a Liget Projekt. Ugye minden, amit a kormány csinál az ab-start szar, dögöljön meg a szomszéd tehene függetlenül attól, hogy gyakorlatilag ez az egyetlen állami beruházás ma, amiben igen csak sűrű a hozzáadott érték. A cikkíró felkészültségéről és az írás komolyságáról egyébként sokat elmond, hogy azzal sincs tisztában, hogy a Magyar Zene Háza nem az elbontott Petőfi Csarnok helyére épül, hanem a volt Hungexpo területekére. Mintha a Népszavát keverném a Népszabadsággal. De ha még csak ez lenne az egyetlen hülyeség, mindjárt padlóra küld a következővel: HATVANSZOROSÁRA DRÁGULT A PROJEKT! Húha! Tényleg? Tényleg! 

Táncsics Mihály-díjas oknyomozási bravúrral jutott arra, hogy a hat évvel ezelőtti Szépművészeti Múzeum térszint alatti bővítésénél (3,7 milliárd) hatvanszor drágább a 

 • A Városliget teljes felújítása, infrastruktúrával, játszóterekkel, növényzettel, tó bővítésével

 • Új Nemzeti Galéria építése

 • Szépművészeti Múzeum felújítása

 • Közlekedési Múzeumnak új telephely építése és az eredeti épületének     újjáépítése

 • Magyar Zene Háza építése

 • Néprajzi Múzeum építése

 • Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ építése

 • Állatkert bővítése

 • Városliget Színház építse

 • Olof Palme Ház felújítása

 • Vajdahunyad vár felújítása

 • Városliget környékének Közmű és Közlekedési fejlesztése

 • Három mélygarázs építése 

Durva, mi? Ez pontosan olyan álságos, mintha számon kérném az autókereskedőt, hogy miért kerül hatvanszor annyiba három Mercedes, mint egy kis Polski. Bár a Népszava talán még erre is képes lenne.

Címkék: Hír
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/38373/pics/14952027987212386_800x600.jpg
Hír
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?