Blogolj!

A Ligetvédők aljas és erőszakos húzásai

Tegnap és tegnapelőtt ismét volt egy kis balhé a Városligetben. Mint az ismeretes, a Liget Projektben hamarosan elkezdik építeni a hajóalakú új Néprajzi Múzeumot, ami az 56-osok terén kap helyet, ami egykor tankpálya volt, ma pedig egy többezres parkoló. Közvetlenül a terület mellett él néhány fa, melyeket az építkezések megkezdése előtt a Városliget Zrt. át akar ültetni, hogy megmentse őket. Mindehhez Németországból igazoltak egy profi céget, aki 50 éve ezzel foglalkozik, ők tegnapelőtt meg is kezdték a fák mintegy féléves felkészítését a költözésre, hogy minden rendben legyen a téli mozgatásra. Na ez volt a ürügy a Ligetvédőknek, hogy egy agresszív rohammal ismét 15 perc hírnevet szerezzenek. Hihetetlen morbid, hogy pont a fák életben tartása miatt vadultak meg. 

A balhé ismét ízelítőt adott abból, hogy a Ligetvédők közé férkőzött különböző ellenzéki pártok provokátorai hogyan tudják felhergelni - a jobb dolguk nem lévén – Ligetben élő aktivistákat, hogy végül környezetvédelemnek álcázva kormányellenes tüntetést valósítsanak meg. Egészen ijesztő volt látni, hogy 20-25 vérben forgó szemű aktivista, füstgránátokat dobva a rendőrök elé rugdossák és tépik szét a kerítést, majd nekimennek a hatóság embereinek is, közben persze Orbánt szidva. A rendőrök higgadt, de határozott fellépésére volt szükség, hogy a kedélyek végül lenyugodjanak és folytatni tudják a fák felkészítését az átültetésre. A „nagy” balhé közepette azonban két egészen megdöbbentő történés majdnem elsikkadt a figyelem elől, de szerencsére az Origo beszámolt róla, ebből szemezgetünk mi is, hogy picit rávilágítsunk, milyen emberek is ezek a Ligetvédők, és mennyire nem a fák sorsa érdekli őket. 

Mint minden ilyen típusú eseményen, most is megjelentek a gerinctelen, alattomban tevékenykedő, de a tetteik következményét vállalni nem merő provokátorok, akik általában megússzák büntetés nélkül akcióikat. Ezúttal nem sikerült. 

Itt van mindjárt Várnai László zuglói önkormányzati képviselő, a Civil Zugló vezetője, Ligetvédő, hobbi öklöző. Történt ugyanis, hogy míg társai a munkagép megállításával voltak elfoglalva, ő addig sunyiban megrongálta a faátültető cég nem messze parkoló teherautóját. Legnagyobb pechjére azonban felfigyeltek az alattomos akciójára és odaléptek hozzá a rend éber őrei. Az igazi fordulat csak akkor jött, amikor szembesítették tettével és megkérték, hogy tartson velük az örsre. Ekkor ugyanis Várnai összekakkantotta magát a következményektől és gyáva módon futásnak eredt(!), de erőnléte cserben hagyta, a rendőrök teljes menetfelszerelésben is utolérték, majd előállították. A komikus jelent végén sunyi tettét gyorsított büntetőeljárással díjazta a rendőrség, jelenleg a kapitányságon pihen, a becslések szerint mintegy 1000 eurós kárt sikerült okoznia a németek teherautójában.

Bátor Várnai, a nők réme

A bátor Sir Várnai egyébként is igazi törvényen kívüli, nem először került összeütközésbe a hatóságokkal. Legutóbb is hasonló alattomossággal választotta meg ellenfelét, ugyanis volt élettársát verte meg három éve, amiért kizárták az LMP-ből, a bíróság pedig garázdaságért elítélte. A nő szerint Várnai el is akarta gázolni. A nagy botrányt kavart ügyről több cikk is megjelent, de jellemző a gerincességére, hogy képviselői mandátumáról nem mondott le.  

https://444.hu/2013/11/06/noveresi-ugy-miatt-kizarta-az-lmp-varnai-laszlot 

http://www.borsonline.hu/aktualis/garazdasagert-iteltek-el-a-kepviselot/126324 

A másik negatív hős Szabó Gábor, hirhedt MSZP-s és DK-s aktivista, számtalan kormányellenes tüntetésen vett már részt síppal, dobbal, kifejezetten felbujtó, provokáló szándékkal, tavaly március óta pedig a Városligetben tengeti mindennapjait, hogy demonstráljon a Liget Projekt és a kormány ellen. Az ő mostani tette minden eddig határon túlmegy. 

Szabó igazi virtigli szoci „környezetvédőként” gépkocsival közlekedik a parkon belül a „Ligetben Ligetvédő” csoportjuk demonstrációs területére, természetesen behajtási engedély nélkül. Ezért már többször is megbüntették korábban. Ma reggel is megszokott közlekedési útvonalán haladt volna be, hogy akadályozza a faelőkészítő munkálatokat, de legnagyobb megdöbbenésére a FINA építkezések miatt lezárták a forgalom elől kedvenc útját. Amikor meg akarta állítani egy ott dolgozó biztonsági őr, hogy ezt jelezze neki, Szabó a fék helyett a gázra taposott és elsodorta az őrt, majd segítség nyújtás nélkül továbbhajtott. A rendőrök még a Városligeten belül elkapták, büntetőeljárás indult ellene. 

Szabó Gábor ősz hajjal, a Liget rettegett sofőre

Mi a közös a két esetben? Erőszakosság, sunyiság, gyávaság és a következményektől való félelem. Hát, ilyenek ezek a Ligetvédők.

Jó buli a tüntetés! :) fotó: 24.hu

Címkék: Hír
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/40042/pics/14993394718202063_800x600.jpg
Hír
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?