Blogolj!

Bíróságon a ligetvédők

Gyakorlatilag alig maradt olyan tényállása a szabálysértési törvénynek és büntető törvénykönyvnek, amit a már mintegy 20 főre fogyatkozó ligetvédő csoport még nem valósított volna meg, de valahogy mégis azt látjuk, hogy ugyanaz a néhány ember szabadlábon csinálja a balhét a Városligetben.

Elképesztő, hogy eddig miket úsztak meg, csoportos garázdaság, rongálás, hatósági intézkedéssel szembeni ellenszegülés, rémhírterjesztés, cserbenhagyásos gázolás – csak néhány elem a szégyenteljes portfoliójukból, persze a - szerintük megszűnt jogállamban - egyiket sem követte az elvárható jogos számonkérés.

Most azonban mintha fordulna a kocka, a héten a Fővárosi főügyész közölte, hogy kilenc jómadár ellen vádat emeltek. A haramiák tavaly július 6-án a Hungexpo-irodáknál elkülönített építési területen felállított OSB-lapokat ütötték, rúgták, ledöntötték, és bedöntötték az Olof Palme sétányra nyíló, a biztonsági őrök által lezárt kapuk egyikét. A XIV. és XVI. kerületi ügyészség csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdasággal vádolja a kilenc elkövetőt, és velük szemben közérdekű munka kiszabását indítványozta a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak.

A vádlottak között van Gulyás Márton, a komolyan már nehezen vehető hírhedt ellenzéki provokátor, és persze a bátor asszonyverő politikus Várnai László, akiről legutóbbi posztunkban is írtunk, ő volt az, aki a sunyiban munkagépet rongált, majd tettenéréskor elszaladt a rendőrök elől.

Kíváncsian várjuk a bíróság remélhetőleg precedenst teremtő, és a jövőbeni törvénysértéseknek, provokációknak gátat szabó állásfoglalását az ügyben.

https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/40441/pics/15004670067244289_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?