Blogolj!

Valamit mégis tudnak a Ligetvédők

Sosem néztem volna ki a magukat Ligetvédőknek nevező csöves társaságból, hogy képesek bármilyen, emberi szemmel mérhető teljesítményt nyújtani az élet bármilyen területén, de most kalapot kell emelnem a legutóbb bemutatott teljesítményük láttán. A csapat ugyanis úgy baszta át a magyar sajtót, hogy még most sem értek földet a drága sajtómunkás kollégák.

A halálköpő cső a Ligetvédők képén

A retkes lábú ellenállók ugyanis világgá kürtölték, hogy azbesztet találtak a Városligetben, ami ezerrel kelti a rákot és minimum kínhalál lesz a része az arra járóknak, de még a nemzethalál is befigyelhet. Ezt a tőről metszett hülyeséget pedig úgy szopta be a magyar sajtó, mint ahogy az átigazolási szezonban felröppenő Dzsudzsák-pletykákat szokta. Csont nélkül. Egy drága kollégának sem jutott eszébe, hogy megkérdezzen egy témában jártas szakértőt, esetleg elkérje a hivatkozott „szakvéleményt.”. Persze, miért is tette volna, ha az újságírás nem kíván szakértelmet, miért lenne más a helyzet az élet egyéb területén? Miért lenne néhány szakavatott személy, aki érthet valamihez? Pedig kb. 2 perces utánjárással megtudhatták volna, hogy nagy valószínűséggel azbeszttel szigetelt épületben verik a izé.. billentyűt egész nap és azbesztből készült csövön folyó vizet isznak nap mint nap. Ugyanis azbeszt és azbeszt között óriási különbség van. A kötött azbesztcement része mindennapi életünknek, és csak az ún. szálló azbesztport veszélyes az életünkre – de az nagyon. Az utóbbi nincs a Városligetben, már régen elvitték az erre szakosodott speciális cégek (vigyázat, szakértelem!) az előző meg van még (ahogy az előző jó pár évtizedekben is ott volt), bár reméljük, hogy a régi szétrohadt épületek helyén épülő hiperszuper épületekben már az sem lesz.

Egy jó kis tűzrakás a Ligetben azért sosem árt

Egyébként legalább azt eszébe juthatott volna a drága bamba kollégáknak, hogy ha tényleg ekkora veszély leledzik a Ligetben, akkor vajon miért sátoroznak a rémhírkeltők teljes erőből mind a húszan a halált lehelő törmelékeken? Vagy ez már olyan bonyolult összefüggés, amelynek észrevételét nem lehet megkövetelni az egyébként gyémánt tisztaságú logikával rendelkező és minden témában igen járatos újságíróktól?

Egyébként arra kíváncsi vagyok, hogy bárkinek eszébe jut-e ezek után megkérdezni a rémhírterjesztőktől, hogy egy halk bocsánatot elrebegnek-e a fake news-zal beszaratott, aggódó környékbelieknek, vagy mindegy, mert pont ők számítanak legkevésbé a történetben?

 

Címkék: Hír
1
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/41866/pics/15041998217784681_800x600.jpg
Hír
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Miklós 2017-09-17 20:20:01
Lizsé, te sorozatban nyomod ezeket a Ligetvédőket gyalázó szövegeidet és közben észre sem veszed, hogy mekkora baromságokat írsz. Ráadásul, még az a fotó is csak téged éget, amivel őket akarod égetni.
Jobb, ha tudod, hogy a szakszerű azbeszmentesítést nem a már lebontott épület törmelékein, sitthalmain végzik, hanem még a még álló épületen, a bontás előtt.
A Városliget Zrt-nek ott volt az általa rendelt vizsgálati jelentés a Drycontól, ami szerint "Mentesítés során kerülni kell a roncsolást, törést, ezért az azbesztcement csövek környezetében előnyösebb a kézi szerszámok alkalmazása, kis léptékű munkavégzéssel".
A bontás után a helyszínen maradt törmelék (Hahó Lizsé! Látod az általad berakott fotót?) éppen azt bizonyítja, hogy a bontást végző DTRT egyszerűen köpött a szakszerűségre.
A még ép azbesztcementcső azbesztje valóban kötött azbeszt, de a bontási törmelékben látható, porló csődarabkák azbesztje már nem az. Nem véletlenül írja a témáról a hidrologia.hu, hogy
"Az azbesztcement csővel manuális kapcsolatba kerülő (vágás, törés javítás, bekötés készítés, stb.) szakmunkásnak be kell tartani a munkavédelmi előírásokat. Ennek fő eleme a beszívott levegőt szűrő védő felszerelés. Sérülés esetén lehetőleg az egész szálat kell más anyagú csőre kicserélni."
Mondd, Lizsé, miért kellett neked megint egy ilyen csúnya pofáraesés?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?