Blogolj!

Nemzetközi siker a Liget Projekt

Létezik Münchenben egy EXPO REAL nevű esemény, ahol minden évben a legjobb városfejlesztéseket mutatják be a mértékadó városvezetők, vagy ha nem állami beruházásról van szó, a magánbefektetők. Sok idő után Budapest is részt vett az eseményen, és ha már ott volt, elvitte magával a legnagyobb hazai projektet is, a Liget Budapestet. Hogyhogy nem a csodájára jártak.

A Városliget átfogó megújításából ezúttal a látogatói élményt fokozó és az intézményi üzemeltetést támogató okos-rendszereket mutatták be. Az Európában is egyedülálló SMART koncepció után - helyszíni beszámolók alapján - óriási volt az érdeklődés, több, teltházas előadáson is bemutatták, hogy miért is lesz jó majd a Ligetben lenni.

A SMART Liget alapelve az, hogy hatékonyan csoportosít szolgáltatásokat és infokommunikációs technológiai megoldásokat egy egységes, Liget szintű rendszerbe, ami mindenki számára könnyen hozzáférhető. Ez olyan, egységes digitális ökoszisztéma kialakítását jelenti, amely mindenki számára kényelemsebbé teszi az időtöltést a parkban.

A gyakorlatban ez azt jelenti például, hogy a Városligetbe látogatók liget szintű kedvezmény- és hűségrendszert vehetnek majd igénybe, amelyeket egyszerűsített fizetési megoldásokkal kényelmesen tudnak majd megvásárolni, de okostelefonos alkalmazás segítségével személyre szabott túraútvonalakat, programjavaslatokat is kaphatnak.

A Városligetben kialakításra kerülő SMART rendszer támogatja az akadálymentességet is, például olyan szolgáltatásokkal, amelyek a látássérültek közlekedését, eligazodását segíti a parkban. Ez ugye meglehetősen fontos fejlemény, hiszen számos, a látássérülteket segítő intézmény van a Liget körül, így, nem beszélve a Vakok kertjéről, így ez nagy segítség lesz majd nekik.

Az autóval érkezők online tudnak majd tájékozódni a szabad parkolóhelyekről, és az ezekhez vezető útvonalról.  Az elektromos autók számára pedig az új mélygarázsokban számos töltőállomások létesülnek.

Mindezekben további segítséget nyújt az, hogy a SMART Liget számára kifejlesztett alaprendszerhez könnyedén kapcsolódhatnak olyan népszerű szolgáltatások is, mint a Google Maps, a Waze vagy a Bubi, mégpedig úgy, hogy folyamatosan megújuló tartalmaikat speciálisan a Városligetre szabva tudják eljuttatni a felhasználóknak.

Összességében elmondható tehát, hogy a SMART megoldások egyszerűen kényelmesebbé, kiszámíthatóbbá és biztonságosabbá teszik a parkhasználatot.

https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/43423/pics/15076401911532023_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?