Gulyás Márton a Néprajzi Múzeum ellen uszít!

Gulyás Márton a gátlástalanság, a feltűnési viszketegség és a szorgalom szerencsétlen ötvözeteként a jelenlegi politikai paletta egyik legszánnivalóbb figurája. Egészen szürreális paradoxon, hogy magát liberális értelmiséginek tartó véleményvezérként épp Magyarország leggazdagabb, és egyben leghányattatottabb sorsú gyűjteményével bíró Néprajzi Múzeum ellen hívja csatába félművelt híveit legutóbbi videójában. Vegyük sorra mi ezzel a baj.

Gulyás Márton több dolgot elfelejt.

Gulyás Márton azt mondja, felesleges Néprajzi Múzeumot építeni. Gulyás Márton elfelejti, hogy a magyar néprajzi gyűjtemény Európa egyik legjelentősebb eszmei értékű gyűjteménye, felbecsülhetetlen képek, tárgyak, hanganyagok sokasága ez, mely a hagyományos és magyar kultúrának kollektív emlékezete. Nem hogy nem felesleges, hanem kötelesség ennek a gazdag forrásanyagnak végre egy méltó, 145 éve hiányzó épületet létrehozni.

Gulyás Márton azt mondja, a Városliget, mint közpark rovására épül a Néprajzi Múzeum. Gulyás Márton elfelejti, hogy a múzeum egy parkoló helyére épül. Lebetonozott és macskakövekkel borított parkoló helyére. Egy olyan parkoló helyére, ahol eddig 1.500 autó parkolt naponta.  Kérdem én Gulyás Mártont, mi a jobb a parknak: napi 1.500 parkoló autó? Vagy egy visszaparkosított betonsivatag, benne egy zöld sétánnyal körülvett múzeum, aminél mellesleg nem sok szebb kortárs épület van ma Budapesten. Azt hiszem egyetérthetünk, hogy nem a Városliget rovására, hanem a javára épül a Néprajzi Múzeum.

Gulyás Márton azt állítja, hogy illegális fakivágásokat végeztek el a Városligetben. Na, akkor ezt tegyük tisztába. Gulyás Márton hazudik. Gulyás Márton hangulatot kelt.

Hazudik, mert engedéllyel vágták ki fákat. Hangulatot kelt, mert olyan fákat vágtak ki, amelyek menthetetlenül betegek, balesetveszélyesek voltak. Erről ő is meggyőződhetett volna, ha megnézi a kivágott fák vizsgálati lapjait, amikből feketén-fehéren kiderül, hogy miért volt szükséges kivágni őket. Ha Gulyás Márton fejére esne egy ilyen fa, akkor a korházi ágyon fekve jelentkezne be élőben, véres rongyok között, és elcsukló hangon kérné számon a Városliget Zrt. –t, hogy miért nem vágatta ki a fát, ha tudta, hogy balesetveszélyes. És igaza volna. Egy park olyan dolog, hogy folyamatosan gondozni kell, felelősséget kell érte vállalni, ami nyilván Gulyás Mártonnak furcsa. A parknak folyamatosan cserélni kell a növényzetét, és ha arról van szó bizony, fát is kell vágni. Szomorú, hogy Gulyás Mártonnak csak favágás láttán élesedik a kamerája, amikor fát ültetnek, már elfelejti tájékoztatni félművelt híveit.

Az új Néprajzi Múzeum

Gulyás Márton ugyanakkor nem hülye ember, ő is tisztában van ezekkel a tényekkel. Pontosan ezért Gulyás Márton provokátor, mert tisztában van ezekkel a tényekkel, mégis az ellenkezőjüket sugallja. És pontosan ezért Gulyás Márton uszító, mert hazugságokkal buzdítja a Néprajzi Múzeum építésének megakadályozására félművelt híveit. És pontosan ezért Gulyás Mártonnak nincs helye a közéletben.

Gulyás Márton, menj a picsába!

 

2
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/46261/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Miklós 2017-12-25 16:55:48
A káromkodás is elítélendő, de a hazudozás még sokkal inkább elítélendő.
Sajnos, Lizsé, benneteket mindkettőért el lehet ítélni.
Mást vádoltok hazugsággal, miközben ti vagytok, akik hazugságokkal operálnak.

Nézzük a bizonyítást:
a.)
A dec. 15-i előző írásotokban azzal "érveltetek", hogy értelmetlen Néprajzi Múzeum építését akadályozni, mert az a "trendi" épület a volt Felvonulási téren lévő, ronda parkoló helyén lesz. Az építkezés ellenzőire ráfogtátok, hogy a "féltik a parkoló betonplaccot".
Erre írtam nektek:
"az a parkoló városligeti PARK TERÜLETÉN van. Értitek? A parknak azon a részén a Rákosi-érában (eléggé el nem ítélhető módon) megszüntették a zöldet, hogy felvonulásra alkalmas, betonozott teret csináljanak. Évtizedekkel később aztán autóparkoló lett.
Na, ezt a területet ahelyett, hogy visszaadnák a zöldnek, most beépítik egy nagy múzeummal (meg egy színházzal). Nem, Lizsé, elő ne gyertek azzal, hogy a múzeumon tetőkert lesz, mert annak a növényzete sz.rt se ér ahhoz a növényzethez képest, ami ott a múzeum (meg a színház) NÉLKÜL LEHETNE."

A fent idézett tájékoztatásom ELŐTT (nagy-nagy jóindulattal) még lehetett volna azt mondani,
hogy ti csupán tudatlanok voltatok, de a tájékoztatásom UTÁN már azt kell mondani, hogy hazudtok,
amikor most ezt írjátok:
"Gulyás Márton azt mondja, a Városliget, mint közpark rovására épül a Néprajzi Múzeum. Gulyás Márton elfelejti, hogy a múzeum egy parkoló helyére épül. Lebetonozott és macskakövekkel borított parkoló helyére. Egy olyan parkoló helyére, ahol eddig 1.500 autó parkolt naponta. Kérdem én Gulyás Mártont, mi a jobb a parknak: napi 1.500 parkoló autó? Vagy egy visszaparkosított betonsivatag, benne egy zöld sétánnyal körülvett múzeum, aminél mellesleg nem sok szebb kortárs épület van ma Budapesten. Azt hiszem egyetérthetünk, hogy nem a Városliget rovására, hanem a javára épül a Néprajzi Múzeum."
Sajnos,
kénytelen vagyok leírni, hogy hazudtok, Lizsé. És már a kérdésetek is hazug.
Mert (ahogy már korábban is megírtam) a parkoló helyén sokkal nagyobb és magasabb értékű zöldfelület lehetne
egy múzeum és egy színház (amiről ti sunyi módon hallgattok) NÉLKÜL.

Azt pedig, hogy a parkoló nem egy külön terület, hanem a "városligeti park" övezet területének része,
azt a Városligeti Építési Szabályzat (VÉSZ) 2 (kettő) helyen is egyértelműen rögzíti.
Lásd: VÉSZ Helyzetfeltáró és helyzetelemző munkarész (2015. dec.), Bevezető, 4. oldal;
illetve VÉSZ Alátámasztó munkarész (2016. jan.), 3.8. Szabályozási Koncepció, 62. oldal.
Tehát
a Néprajzi Múzeum és a Városligeti Színház épületeit a "városligeti park" területére akarják beerőszakolni, növelve annak beépítettségét (ami az OTÉK-ban előírtnál amúgy is nagyobb).
Ezért akármilyen lenne is (mint épület) a múzeum és a színház, a városligeti parkba való építésük elleni tiltakozás JOGOS.

b.)
Azt írjátok, Lizsé, hogy "Gulyás Márton azt mondja, felesleges Néprajzi Múzeumot építeni."
Sajnos, kénytelen vagyok leírni, hogy
ebben is hazudtok, Lizsé.
Az általatok linkelt videóban Gulyás ugyanis ezt mondja: "...akadályozzuk meg azt, hogy
(figyeltek, Lizsé? kétszer is mondja:)
IDE, IDE egy abszolúte felesleges múzeumi épületet húzzanak föl"

Tehát teljesen nyilvánvaló, hogy Gulyás nem azt mondja, hogy "felesleges Néprajzi Múzeumot építeni.",
hanem – a városligeti park szélén állva – azt mondja, hogy a múzeumi épület felesleges IDE (a közparkba).
És ebben
teljesen igaza van Gulyás Mártonnak (akármilyen izgága alak is).

Meg akkor is igaza van, amikor általánosabban fogalmaz,
és nemcsak a Néprajzi építkezésére mondja:
"... meg kell akadályoznunk azt, hogy elvegyék a közparkunkat, és egy teljesen értelmetlen és abszolúte fölösleges beruházást valósítsanak meg a helyén."
Igaza van,
mert a Liget Budapest projekt a két új múzeumi épülettel meg a visszaépített másik két (a volt Közlekedési, illetve a színház) épülettel valóban értelmetlen, de még inkább KÁROS a városligeti parkban,
amit KÖZPARKKÉNT kell megújítani nem pedig múzeum- és színházkertet csinálni belőle.

Nézzetek utána, Lizsé, mik is egy közpark legfontosabb feladatai
és tartsátok szem előtt:
hamarabb utolérik a hazug embert, mint a sánta kutyát.
Válaszolok
Judith 2017-12-24 11:18:42
Nem értem, miért kell egy ilyen provokatív kis hülye alaknak a szavait hosszasan idézni és komolyan válaszolni rá. Ettől, hogy komolyan veszik, hiszi el hogy számít és jelentősége van. Semmi sem indokolja, hogy egy fikarcnyit is törődjünk vele. Korunk csúf jelensége ő, ennyi. Nem több.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?