Blogolj!

Már a városligeti pokémon gyűjtők is szinte többen vannak, mint a ligetvédők

A ligetvédők már hetek óta iszonyatos készülődésben voltak: fizetett facebook hirdetésben toborozták az embereket, gőzerővel szórólapoztak, személyesen traktálták az embereket azért, hogy elegendő humán erőforrást tudjanak prezentálni egy megrendítő erejű tömegrendezvényre. Nem titkolt szándékuk volt, hogy erőt mutassanak és forradalmi hevületet meglovagolva jól elsöpörjék az egész Liget Projektet tokkal, vonóval, és az sem baj, ha rendszerrel együtt. Izgin hangzik ugye?

Na, ez a rendezvényük most hétvégén volt. Most gondolom, vakarod a fejed, hogy hallottál-e valami hírekben, tv-ben, rádióban, vagy akárhol, elkergették volna a Viktort ma délutánra? Nem benned van a hiba, ha nem. Ugyanis olyan jól körbehordozták a véres kardot, hogy mintegy 50 embert össze is tudtak trombitálni, azaz gyakorlatilag saját maguknak mondták el a már unalomig ismert, hazug rigmusaikat.

Forrong a tömeg, izzik a népharag

Hogy segítsünk elhelyezni az egytől tízig tartó szánalmassági skálán vergődésüket, aznap szintén a Ligetben Pokémon vadászatot tartottak, ahol első ránézésre is a ligetvédő „naggyűlés” létszámának a többszöröse kergette Pikacsut.

Pikacsu nyomában

Szintén aznap a Hősök terén a vallásszabadságért is tüntettek, itt már körülbelül a tízszerese gyűlt össze a ligetvédők földrengető bandériumának.

A szintén szombaton tartott Geréb Ágnes melletti szimpátiatüntetést meg már meg sem említjük, ami egyenesen népfrontnak nevezhető a szombaton parádézó maroknyi méregzöldhöz képest.

Az meg csak hab a tortán, hogy kampány van és a Szigetvári Karácsony nevű vendégzenekar fellépésén kívül egyetlen ellenzéki „erő” sem állt be az ügy mögé. A jó Viktor úgy megzavarodott a szó szerint foghíjas tömeg láttán, hogy zavarában lezárt és elkerített ligetről ábrándozott, mint vágyai netovábbjáról…. És ez nem vicc.

Kifulladt a liget védelme? Csak remélni tudjuk. Vagy csak rájött a többség, hogy nincs mitől védeni.

Címkék: Hír
3
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/47574/pics/lead_800x600.jpg
Hír
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Miklós válasza: baviki69 bejegyzésére 2018-01-23 20:56:39
Ha figyelmesen olvastad volna a hozzászólásomat, akkor nem kérdezted volna, hogy "mennyien voltatok, 5-6 ezren?". Ugyanis megírtam, hogy becslésem szerint hány ember volt az első és hány a második helyszínen. (Na, most megtalálod?)
Ha pedig figyelmesen nézted volna a linkeket, akkor a képek alapján magad is megbecsülhetted volna a résztvevők számát.
Remélem, az utolsó kérdéseddel nem azt akarod sugallni, hogy ha valaki 12 évvel ezelőtt nem tiltakozott a "vaskefe" felállítása ellen, annak "nem ér" a Liget projekt elleni fellépése. Ezt sugallni ugyanis ostobaság lenne.
Egyébként honnan tudnám, hogy a Liget projekt szakmai és laikus ellenzői 2006-ban tiltakoztak-e az 56-os emlékmű felállításánál? Ha vannak köztük 56-osok, akkor azok valószínűleg tiltakoztak. Mint pl. tiltakozott Wittner Mária is, de most nem látom tiltakozni az ellen, hogy Baánék megtartják a "vaskefét" (sőt, az Időkereket is).
Ami engem illet, más fórumokon ellene voltam mindkettőnek.
Válaszolok
baviki69 2018-01-23 14:06:07
Megnéztem, Miklós! Mennyien voltatok, 5-6ezren? És mennyien lesztek később? A vaskefe felállításánál is tiltakoztatok?
Válaszolok
Miklós 2018-01-23 12:36:28
Nézzétek Lizsé, az világos, hogy itt ti felvállaltátok a Liget projekt teljesen kritikátlan propagálását. Az is világos, hogy ezért már nem is ellenszenvet, hanem inkább gyűlöletet éreztek mindazokkal szemben (legyenek akár szakmai, akár laikus ellenzők), akik fellépnek az általatok propagált projekttel szemben.
DE
MUSZÁJ NEKTEK MEGINT HAZUDNI (már a címben is)?

Az igazság az,
hogy ezt a január 20-i rendezvényt két helyszínen tartották. Előbb a Rondónál, ahol a bevezető után a három hosszabb beszédet kb. 140 ember hallgatta, felavatták a Rondóról szóló emléktáblát; aztán a hallgatóságnak kb. a fele átvonult az Időkapszulához (ami fölött már nincs meg a harangláb a kis haranggal), ott egy beszéd hangzott el, majd felavatták a még földben lévő Időkapszulát ismertető emléktáblát. Végül a szervezők teával és zsíroskenyérrel vendégelték meg az érdeklődőket.
A két helyszín eseményeiről több videó is készült, a felvételek egyértelműen bizonyítják, hogy ti Lizsé, mekkorát hazudtatok:

https://video.atlatszo.hu/2018/01/20/varosliget_rondo_ligetprojekt_ligetvedok/

https://www.youtube.com/watch?v=0T8O65XJ1Bw&feature=youtu.be

A valóság különösen durva meghamisítása, hogy az első helyszínről (Rondó) nem raktatok be képet, és a második helyszínről is csak egy olyan képet tettetek be (sunyi szöveggel), ami az Időkapszulánál még össze nem állt hallgatóságot mutatja (az a piros dzsekis nő csak később beszélt, akkor már jóval többen hallgatták).

Ti Lizsé, "unalomig ismert, hazug rigmusok"-ról zagyváltok, pedig a szónokok mindkét helyszínen a Liget projekt VALÓS adatairól és történéseiről tájékoztatták azokat, akik ellenzik az újabb beépítéseket és azok NÉLKÜL akarják a park megújítását.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?