Blogolj!

Ligeti veszedelem

Tetszik tudni, vannak ezek a galamblelkű, angyali kedvességű, jóság mintaképei, a ligetvédők, akik még a légynek sem tudnak ártani. Ők a kedvesség, a báj, a jóindulat, igazából minden földi jó megtestesítői. A természet gyermekei.

És vannak a megátalkodott és gonosz biztonsági őrök, akik maguk az ördög ivadékai. Be is bizonyítom!

Adva van nekünk a szépséges királylány Antal Nikoletta Henrietta, röviden Niko. Persze a szépség relatív, így mindenki döntsön maga.

Viszont az biztos, hogy mindenfajta politikai motivációtól mentes lovagina. Na jó, talán ez sem fedi teljesen a valóságot. Vagy ha mégis, akkor Rocco Siffredi szűz, Ferenc pápa iszlamista, a Föld banán alakú és a technika csúcsa még mindig a négyszögletű kerék.

Na ha nem is szép, politikailag nem annyira független, de legalább a viselkedése hajaz egy illemtanárra.

Kezdek kifogyni a jó tulajdonságok felsorolásából. De abba nehéz belekötni, hogy ha megszólal, akkor az a "legédesebb nektár" a fülnek. Mert így meghallgatva, talán még Farkasházy Tivadar tanítanivaló R betűi vagy Baló György szépen artikulált szavai is hamarabb okoznak orgazmust a fülnek, mint az ő vinnyogása.

Na szóval ez a nő… Ez se jó. Mert több helyen olvastam, hogy a nők kikérik maguknak, ha közéjük soroljuk a ligetvédő „amazont”. Tehát pontosítsunk. Az elsődleges nemi jegyei alapján nőnek tűnő teremtmény förmedvény társaival, láncokkal, csövekkel felszerelkezve támadtak a Városligetben a munkagépekre és provokálták a biztonsági őröket. Természetesen békésen. Igazi földre szállt angyal mind.

Csak egyet tudok remélni, Nikonak van a szekrényében egy „Fideszessel nem szexelek” táblája. Ha nem, akkor gyorsan csinálok egy „Csak nővel szexelek” táblát, biztos ami biztos. Így a tévedés kizárva.

1
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/51864/pics/lead_800x600.jpg
Liget Budapest Projekt,Ligetvédők,Városliget
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Miklós 2018-05-02 11:41:37
Akármilyen is ez a Niko nevű nőszemély, de valljátok be, Lizsé, nektek kifejezetten hasznos, hogy a társaival ott "ligetvéd" a Ligetben.
Az ő balhéikról tudtok cikkezni és NEM A LÉNYEGRŐL. Nem arról, hogy ezek a ligetvédők most éppen olyan faátültetéseket igyekeznek akadályozni, amelyek különös módon velejárói lettek egy "néprajzi múzeum"-nak tulajdonképpen nem is nevezhető épület kivitelezési munkáinak.

Több olyan kérdés is felmerül, ami (ki tudja miért?) valahogy elkerüli a figyelmeteket. Pedig ti Lizsé ugye, "figyeltek, nagyon". Vagy mégsem?

1. KÉRDÉS:
hogyan lehet az, hogy a Néprajzi Múzeum építési területén egyáltalán vannak fák?

Hiszen ti, Lizsé (akik "figyeltek, nagyon") világosan megírtátok, hogy ott nincsenek fák. Tavaly decemberben kétszer is megírtátok.
Itt van, tessék:
2017.12.21., Lizsé:
"Gulyás Márton azt mondja, a Városliget, mint közpark rovására épül a Néprajzi Múzeum. Gulyás Márton elfelejti, hogy a múzeum egy parkoló helyére épül. Lebetonozott és macskakövekkel borított parkoló helyére."
2017.12.15., Lizsé:
"...sokan féltik a parkoló betonplaccot (hajrá környezetvédők!), még többen pedig már keresik a láncokat, hogy a kivágandó fákhoz kötözzék magukat. Nekik sajnos belerondít a közelgő ünnepükbe az a hír , hogy OTT PONT NINCSENEK FÁK".

De ha ott nincsenek fák, akkor mégis miket emeltek ki és szállítottak el átültetésre a derék waltonosok védőkíséretével?

2. KÉRDÉS
Azt írtátok (2017.12.15-én) Lizsé, a Néprajzi Múzeumról, hogy
"kapunk egy trendi épületet egy olyan világszínvonalú gyűjteménynek, amelynek egy magára valamit adó ország már évtizedek előtt palotát emelt volna".

Mekkora is lesz ez a "trendi" épület?

A ligetbudapest.hu szerint:
"A múzeum egy korszerű, minden szempontból világszínvonalú, a szakmai követelmények, valamint gyűjteményi és látogatói igények szerint kialakított 34.000 négyzetméteres épületben kap új és végleges otthont a Városligetben."

Szóval, az épület területe (nyilván a szintjeinek összesített területe) 34.000 m2.

3. KÉRDÉS:
mekkora lesz a "trendi" épületen belül a néprajzi múzeumi kiállítás területe és ott lesznek a műtárgyraktárak is?

Szintén a ligetbudapest.hu szerint:
"2500 négyzetméternyi időszaki és 4500 négyzetméternyi állandó kiállítási tér" lesz az épületben.
A Néprajzi Múzeum műtárgyraktárai ...nem a városligeti új épületben, hanem a közeli Szabolcs utcában felépülő világszínvonalú Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központban nyernek elhelyezést."

Szóval, a "trendi" épület 34.000 m2-es (harmincnégyezer négyzetméteres) összesített szintterületéből néprajzi múzeumi kiállítási terület mindösszesen 2.500+4.500=7.000 m2 (hétezer négyzetméter) lesz. Ez ugye, a "trendi" épület összesített szintterületének csupán 20,59%-a (húsz egész ötvenkilenc század százaléka), vagyis csupán kb. 1/5-öd (egy ötöd) része. A műtárgyraktárak pedig nem a múzeum épületében lesznek.

4. KÉRDÉS:
hol lesz ez az összesen 7.000 m2 kiállítótér?

A ligetbudapest.reblog.hu szerint:
"kiállítástechnikai szempontból ideális, ha nem egy külön elsötétítést igénylő térben, hanem a föld alatt alakítják ki a kiállító helyiségeket"

Szóval, a múzeum kiállító helyiségei mind a föld alatt lesznek.

5. KÉRDÉS
Az épület föld feletti két szárnyának (amelyekben a múzeumnak nem lesznek kiállító helyiségei) legnagyobb magassága, a Műcsarnok felőli és az Ajtósi Dürer sor felőli oldalon meghaladja a 20 métert.

Tessék mondani, milyen alapon nevezik ezt a "trendi" épületet "néprajzi múzeum"-nak?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?