hirdetés
Blogolj!

A 24.hu szerint süngenocídium van a Városligetben

A 24.hu „olvasói levelekre” hivatkozva számol be arról, hogy  a Városliget környékén megszaporodtak a süngázolások. Következtetése szerint mi más lehetne az oka ennek, mint maga a Liget Projekt, és a parkban zajló felújítási munkálatok. Lássuk, mi ezzel a baj.

A kedves újságíró érezhetően nem ért a dologhoz, de tudja, hogy a Liget most egy forró téma, jó lenne valami emocionálisan megrázó cikket írni, hiszen amúgy is repkednek ott a pofonok, a sünök féktelen kilapításának leleplezése minimum Táncsics Mihály-díjjal kecsegtetne neki.

Megkérdezi Hanga Zoltánt, - aki az Állatkert szóvivőjeként eléggé autentikus személynek tekinthető -, hogy mondja már el mi a helyzet, aki akkurátusan, tényalapon cáfolja az „olvasói levelek” súlyos állításait, de az újságíró nem hagyja abba a gyanakvást, vért izzadva próbálja a süngenocídiumot a Városliget Zrt. nyakába varrni.

Nyilvánvalóan szerény blogunk sem fogja megzavarni a mélyen tisztelt cikkírót a tisztánlátásban, de néhány nem elhanyagolható dologra azért megpróbáljuk felhívni a figyelmét:

  • Mire alapozza a kijelentést, hogy egyre több a baleset? Mihez képest? Van összesítő statisztika az autók kerekei alatt végző sünökről az elmúlt évekre vonatkozóan? Az is lehet, hogy csökkenő tendenciát mutatnak a halálozások, csak az „olvasói levélíró”-nak ez elkerülte a figyelmét, vagy épp nem akarta lejáratni a Liget Projektet.

  • Miért csak most tapasztalható ez a jelenség, amikor már több mint másfél-két éve zajlanak a munkák a ligetben?

  • Honnan tudjuk, hogy a ligetből „menekülő” kisállatokról van szó? Zugló felől kertvárosi részek is határolják a parkot, onnan is jöhettek.

  • A sün éjszaki állat, éjszaka mozog, éjszaka pedig nem építkeznek.

  • A Liget Projektes építkezései olyan területeken mennek, ahol azelőtt is épületek voltak. Ott sünök biztosan nem éltek.

Összefoglalva tehát az, hogy valaki a Városliget környékén elgázolt sünöket látott - valamiért most saját érzékelése szerint nagyobb sűrűségben -, nagyon szomorú, de ennek ezer és egy oka lehet. Az időjárás, a táplálékhiány, a véletlen, a balszerencse, a figyelmetlenség, bármi.

„Olvasói levélíróként” még érhető, ha első felindulásra logikusnak is tűnő módon az építkezéseket okolja, mert amúgy is utálni dívik a projektet, meg ott amúgy is mindig valami sötét dolgokat művelnek. De újságírói részről elfogadhatatlan, ha a szakmai cáfolat birtokában is önfejűen kitart a saját prekoncepciója mellett és lejáratva a Liget Projektet próbál hangulatot kelteni az ellen. Nem kell a hangulatot kelteni, van ott már elég.

Egyébként felhívjuk a 24.hu derék újságírójának figyelmét, hogy a magyar válogatott EB utáni mélyrepülése is gyanúsan a ligeti építkezések elstartolására datálható, de én a megkapirgálnám Trump megválasztását és Brexitet is a Városliget vonatkozásában, hogy a Népszabadság bezárást már ne is említsem.

Címkék: Hír
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/52288/pics/lead_800x600.jpg
Hír
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?