Blogolj!

Kivágják a Felvonulási téri őserdőt a Városligetben - hazudja a média

Ezen a felületen már szót ejtettünk a Városliget fejlesztését előszeretettel basztató újságírók felkészültségéről, tájékozottságáról (tízes skálán mindkettő mínusz egy – pl. simán képesek voltak azbesztkatasztrófát kiáltani egy felszínre került közművezeték láttán), de a tegnapi napon néhányuknak sikerült magukat ismét alulmúlni.

Történt, hogy végre zöld jelzést kapott a park szélére építendő mélygarázsok egyike, amely, akárhogy is nézzük, még a legsötétebb zöldpasszivista szempontjából nézve is örömhír – kellene, hogy legyen. Mert mit is jelent ez? Eltűnnek az hosszú-hosszú esztendők óta az egykori Felvonulási téren parkoló autók, szebb és tisztább lesz a park, ez a beruházás fontos lépés, hogy autómentes parkká váljon a Liget. Ahogy azt a fejlesztő már többször megígérte. Hol építik a mélygarázst? Az eddigi felszíni parkoló alatt, az Ötvenhatosok terén. Hány fa van ott? Pont annyi, mint az okostojás újságíró kollégák agysejtjeinek száma, azaz pont nulla.

Itt látható a kivágandó őserdő

És miről sírtak a drága tollforgatók? Hogy vajon hány fa fog áldozatul esni ennek a „megalomán és fölösleges” beruházásnak. Nyilván teljesen véletlenül hibáztak szegények, éppen most nem találták a térképet, pedig igen nagy erőkkel keresték a fiókban, de csak néhány megsárgult Népszabadság akadt a kezükbe. Arról nyilván nem lehet szó, hogy bizony nagyon is tudták ők, hogy arrafelé nincs semmilyen fás szárú növény, csakhogy az meg nem illik az évek óta sulykolt betonkeverős, fapusztítós képbe. Csak halkan kérdem a környezetéért oly hevesen aggódó, jól körülhatárolható újságírói körtől, hogy azt a kérdést miért nem jutott eszükbe eddig feltenni, hogy hogy a fenébe parkolhatott hőn szeretett közparkukban tavalyig napi 1500 autó (ráadásul ingyenesen)?

Inkább maradt volna ez?!

Természetesen a kérdés költői, hiszen mégiscsak újságírók őt, a szakmai szabályait szem előtt tartó, felelősen tájékoztató szakemberek…

Lényeg a lényeg, mindenki nyugodjon le a p*ba, az autók kimennek a parkból a föld alá, és ezt egyetlen fa sem fogja bánni, sőt.

2
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/52483/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Miklós 2018-05-22 11:06:44
Ejnye, Lizsé, ti csak nem tanultok a saját baklövéseitekből. A Néprajzi Múzeum építési területével kapcsolatban is fölényeskedve gúnyoltátok a projekt ellenzőit, hogy azon a területen nincsenek is fák, aztán szépen beégtetek, amikor kiderült, hogy fákat kellett átültetni az építkezés miatt.
Most itt van ez a Dózsa György úti mélygarázs építése. Lehetnétek legalább egy kicsit óvatosabbak. De nem, ti már megint fölényeskedve nyomjátok az "arrafelé nincs semmilyen fás szárú növény" szöveget. A mélygarázs maga valóban a volt parkoló területén lesz, de jobb, ha tudjátok: a kivitelezéséhez jóval nagyobb terület kell.
A szükséges építőipari gépek közlekedéséhez, mozgatásához, az anyagok tárolásához, a kitermelt föld (ideiglenes) lerakásához, stb. többlet területek szükségesek, ahol bizony, már fák is károsodhatnak.

Az egyébként helyes, hogy a Liget területén egészen minimálisra csökkentik a felszíni parkolást. Helyes, hogy annak kiváltására három mélygarázst is építenek. Nagy baj viszont, hogy ezek a mélygarázsok elsősorban azért kellenek, hogy a park újabb beépítéseit – Néprajzi (pláza)Múzeum, Új Nemzeti Galéria, Magyar Zene Háza, Városligeti Színház, Magyar Innováció Háza – kiszolgálják. Ez a Dózsa György úti mélygarázs például – ugyanakkora befogadóképesség mellett – kevesebb szintszámot igényelne, ha abba a sávba nem erőltetnének bele egy múzeumot meg egy színházat is.

Ami pedig a bevezetőtöket illeti, kár volt abban az azbeszt-probléma jelentéktelenségéről hadoválnotok. A 2017.08.31-i cikketek éppen azt bizonyította, hogy nektek gőzötök sincs a szakszerű azbesztmentesítésről – lásd. az arra a cikketekre írt véleményemet.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-05-13 10:31:56
A kommunistákat (köztük az un. zöldeket is) soha a büdös életben nem érdekelték a tények, azok esetleges ismerete sem homályosította el soha az éleslátásukat.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?