Blogolj!

Kutyamosó és ivókút is van a kutyák paradicsomában!

Bizony, a hosszú évek tervezőmunkája kezd beérni és ezzel lassan mindenki számára végérvényesen világos lehet, hogy a Liget Projekt nem az ördög végső eljövetele, ahogy azzal 5 fős foghíjas fanyalgó brigád állandóan riogat, hanem a rendszerváltozás megérkezése cirka, 29 év késéssel. 

Fotó: welovebudapest

De miről is van most szó? Elkészült és a hétvégén megnyílt egy úgynevezett kutyás élménypark a Liget Hermina útra eső részénél, nem messze a Pántlika étteremtől. Mi ebben a pláne? Az, hogy nagyjából tetten érhető benne kicsiben a projekt esszenciája: romok helyén értéket hoznak létre. A területen korábban egy iszonyatosan lepukkant, rozsdás épületnek már nehezen mondható romhalmaz állt évtizedekig használaton kívül, ráadásul egy elzárt részen. Nos, ezt lebontották, helyét pedig teljes egészében parkosították, itt hozták létre a mintegy félhektáros „kutya-paradicsomot” is.  Ez nem holmi szűk futtató lett, hanem maga az ebek óázisa, ha a kutyákat tervezőasztalhoz lehetne ültetni, biztos, hogy ilyet vetnének a papírra. 

Felsorolni is nehéz, mennyi mindennel kedveskedtek a négylábúaknak: a cserjés, füves parkrészben terepalakulatok, ügyességi elemek várják a kutyákat, ivókút és kutyamosó (!) is lesz.

A futtató-labdázó tér – alagút és szlalom is helyet kap benne - és a kerékpártároló mellett a legnagyobb újdonság a vizes élmény medence, mely kis- és nagyobb méretű kutyáknak is remek pancsoló helyként szolgál majd. 

fotó: welovebudapest

A kutya élményparkon belül a meglévő Pántlika étterem felé eső részen dimbes-dombos játéktér jön létre olyan ügyességi elemek beépítésével, mint például szlalom, híd, ugratók és a dombokba rejtett alagutak. A tervezők még arra is gondoltak, hogy – kapaszkodjatok - kisebb homokos felületek is legyenek, hogy tudjanak hol ásni a kutyik! A játéktérhez kapcsolódóan a terület nyugati oldalán egyedi betonozott medencét magába foglaló vizes pancsolót alakítanak ki, egyik oldalán magasított peremmel. Természetesen a gazdikra is figyeltek, padok, kényelmes utcabútorok várják őket a félhektáros területen. 

Fotó: MTI

A tervezésbe a legnagyobb kutyás szervezeteket is bevonták, így biztosan minden igényt kielégít majd, legyen szó akár a nagytestű németjuhászoktól, vagy az olasz luxusdivatboltból helikopterrel érkező pincsikig. 

Szóval tessék kimenni a Ligetbe, jól megnézni és kipróbálni, mert ami kicsiben a kutyás élménypark, olyan lesz nagyban Városliget, ha úgy tetszik az ember élménypark.

1
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/52917/pics/15268978402494022_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Miklós 2018-05-22 09:46:54
Lizsé, ti már megint a lényegre tapintottatok. Igen, ez a kutyafuttató mindenkit meggyőz a Liget projekt nagyszerű voltáról.
Mivel a kutyás élményparkot kipróbáló mentőkutyák lelkesen futkároztak, ástak és pancsikáltak, ez igazi GARANCIA arra, hogy az emberek is lelkesedni fognak a városligeti park újabb beépítéséért. A farkukat csóváló kutyik láttán még a Liget projekt legmegátalkodottabb ellenzői is ünnepelni fogják, hogy a park zöldfelületéből korábban elvett területekre nem a növényzetet telepítik vissza, hanem oda Néprajzi Múzeumot, Magyar Zene Házát, Új Nemzeti Galériát, Magyar Innováció Házát és Városligeti Színházat építenek.

Egyébként sincs (hogy is lenne) urbanista, építész, vagy tájépítész ellenzője ennek a lélegzetelállító projektnek, csak – amint ti, Lizsé a szokásos korrektségetekkel írjátok –, az az "5 fős foghíjas fanyalgó brigád"...
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?