Blogolj!

Zuglói hátra ARC

Az ARC kiállítás jó pár évtizede egy újszerű, friss kezdeményezésként adott teret a kreatív gondolkodóknak és gondolatoknak, amire tényleg érdemes volt kilátogatni, mert a resztli mellett egy-két-három igazán érdekes agyszüleményt is lehetett látni, ami valós társadalmi kérdéseket feszegetett, valóban szemfelnyitó módon. De időközben valami nagyon elromlott.

Az évek során a kiállítás rapid erózióba kezdett, és az internet szélsebes terjedésével teljesen elvesztette értelmét, varázsát, ma már 1 óra alatt több kreatív kompozíció születik a világhálón, mint amit az annuálius ARC offline kitermel. Az érdeklődés visszaszerzése reményében a szervezők erősen a kormánykritikus politikai üzenetek felé tolták el a hangsúlyt, így lett a kreatívok mekkájából orbánozó mém kinyomtató műhely, ahol minden évben találkozhatott a saját identitását kereső balliberális elit, fürödve a vélt szellemi felsőbbrendűségük plakáttengerében.

Így jutottunk el jelen írásunk aktualitásához. Az ARC-ot minden évben az ötvenhatosok terén rendezték meg, szűkítve kicsit ott a parkolót. A bibi idén az, hogy a Liget Projekt ezen a megszokott helyen épp múzeumépítést és teljes felújítást végez, így nem engedélyezték a rendezvényt, amíg a munka tart. A szervezők természetesen egyből telesírták a sajtót, hogy politikai okok miatt nem engedik őket a megszokott helyükön kiállítgatni. Na most ez a politikai ok egy óriási, 10 méter mély gödörben öltött testet, amit Néprajzi Múzeum építkezésnek hívnak. Hát igen, a sajtószabadság korlátozása oly magas fordulatszámra pörgött fel, hogy a kormány már gödröt is képes ásni, csak hogy ellehetetlenítsen egy kritikus hangot. Persze kb. 6 éve lehet tudni, hogy előbb-utóbb azon a helyszínen építkezések lesznek, de a szervezők erről valahogy nem akartak tudomást venni, pontosabban dehogynem, nagyon jól tudták, hogy egyszer majd mártírt tudnak csinálni magukból, nagy nyilvánosság előtt.

Ez a politikai indok, azaz a gödör - fotó: MTI

Na de! Karácsony polgármester látva ezt a tarthatatlan állapotot és a potenciális pózolási lehetőséget, fehér lovon ellovagolt az ARC szervezőkhöz, kamerák kereszttüzében homlokon csókolta a tetszhalott állapotban fekvő kiállítást, és szívélyesen magához invitálta azt Zuglóba.

Fel is lélegzett mind a 10 ember, aki epekedve várta a tárlatot, aztán jött a rémálom. Zugló is kifarolt, az önkormányzat nem engedélyezi a rendezvényt. Hogy is van ez? A baloldali összefogás bástyája kivetette gyermekét? De jó kis plakátot lehetne ebből rajzolni.

Egy szép alkotás - kell ez nekünk?

Azt csak mellékesen jegyezzük fel, hogy nem látni az amúgy a ligeti tömegrendezvények miatt állandóan hőzöngő, magukat ligetvédőnek aposztrofáló kirakatembereket úgy, mint Bardóczi Sándor, Schellner István stb., hogy tapsolva ujjonganának, újfent csökken a park tömegek általi terhelése. Persze nyilván tudjuk miért nem, a gondolatmenet inkább csak költői. 

Szóval el kéne gondolkodni a ARC-os barátainknak, hogy van-e még igény egyáltalán a bohockodásukra, vagy inkább találjanak ki valami értelmeset. Utóbbival mindenki nyerne.

Címkék: Hír
1
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/56780/pics/15339060089309209_800x600.jpg
Hír
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-08-10 16:28:48
Beszűkült agyú liberálbolsevikok !
Még mindig nem jutott el a csökött agyatok hátsó (igen pici) fertályába, hogy az állandó, értelmetlen mocskolódásaitokkal az égvilágon semmit nem értek el ?!
Még mindig nem jutottatok el odáig, hogy (többek között) pont a mérhetetlen, hitvány, riherongy kommunikációtok miatt nyert a FIDESZ-KDNP egymás után három országgyűlési választást, ráadásul mindegyiket kétharmados többséggel ?!
Már a veszett kutya sem figyeli a marhaságaitokat.
Az egész acsarkodásotoknak nincs semmi értelme, persze azon kívül, hogy ti alapvetően ezzel az attitűddel jöttetek a világra.
Hiába mentek tanácsért, meg lóvéért Soros (spekuláns) Gyurikához, hiába jelentitek fel - aljas módon - minden heti piaci napon a saját hazátokat, nem segít !!!!
Nem is tud már rajtatok segíteni senki sem, saját magatok meg pláne nem !!!!
Szépen, lassan, egymás után - hála Istennek - mentek a levesbe !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?