Blogolj!

Hazugságok hálójában fulladt meg az LMP

Moldován Laci, az LMP, azaz a „Létezik-e Még ez a Párt” formáció egyik utolsó, közpénzre kötött lélegeztető gépen tengődő ellátottja terjedelmes cikkben taglalja, hogy szerinte mi a baj a Magyar Zene Háza építésével, és tágabb értelemben a Városliget felújításával.

(Szerinte minden, mindenki más szerint, semmi.)

Moldován a hetedik kerület önkormányzati képviselője nyolcadik éve, neve Erzsébetvárosban gyakorlatilag ismeretlen, semmilyen pozitív változás nem köthető munkásságához a városrészben. Ugye piaci viszonyok között már rég kirúgják az embert ilyen impotens teljesítmény után, de a választórendszer sajátossága, és az LMP belvárosi relatív erőssége miatt maradhatott. A jó Moldovánunk épp a meddő teljesítménye miatt érzi úgy, hogy villantania kéne már valamit, ezért minden Liget Projekttel kapcsolatos eseményre el kell látogatnia és a legközelebbi fix tárgyhoz odaláncolnia magát, mert az ilyenkor róla készülő felvételek teljesítésigazolásként eladhatóak a párt elöljáróinak.

Lacit viszik dolgozni - fotó:ligetvédők

Visszatérve a cikkre, sajátos betekintést kaphatunk egy mániákus elme működésébe, Hollywood-i vígjátékokat idéző negatív spirálba került emberünk, aki ellen összeesküdött a sarki fűszerestől kezdve a görbehátú hivatalnokon át az egyszeri rendőrig mindenki. Hősünk egyedüliként tudni véli, hogy itt a Városliget nettó tönkretétele, teljes lebetonozása zajlik, ráadásul építési engedélyek hiányában, azbeszttel gazdagon beszórva, korrupt, NER bérenc hatóságok közreműködése mellett, akik lábbal tiporják a civileket és jogaikat. Mindezt persze Budapest 80 százalékának akarata ellenére.

Drága Bolgár úr mondaná erre, hogy a valóság ezzel szemben a következő.

Építési engedély van. Azbeszt a területen nincs. A rendőrök pedig teljesen jogszerűen vezették ki őt az építési területről, ahol tűntetést színlelve (2 ember részvételével) próbált meg visszaélni a gyülekezési joggal. És Budapest 80 százaléka? Budapest 80 százalékának akarata 15 ligetvédő tiltakozóban materializálódott, ami – ahogy azt a múltkor is megírtuk – egyértelmű üzenet arra, hogy nincs szükség a ligetvédők tevékenységére.

Ha ez nem lenne elég erős üzenet a drága Lacinak, elég visszagondolnia az április választásokra, ahol alig csúszott hat százalék fölé a hőmérő higanyszála Moldován neve mellett, ami egy nagyon szofisztikáltan kimondott „menjapicsába”. Választási plakátján egyébként büszkén viselte a ligetvédők emblémáját.

További rossz hír számára, hogy jövő októberben jönnek az önkormányzati választások, ami végre a hasznos, valódi munka irányába terelheti a potyautasokat. Regisztráltál már a Profession.hu-ra Laci?

2
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/58093/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Miklós 2018-09-25 18:51:32
A ti részetekről, Lizsé, az lett volna tisztességes, ha előbb legalább linket adtok Moldován írására, és csak aztán ekézitek. De nem, ti egyből nekiálltok szidalmazni.
Helyettetek adom a linket:
https://lmp678.blog.hu/2018/08/31/mi_a_baj_a_magyar_zene_haza_epitesevel

Moldován írásának lényege az 1. pontban van:
"1. A legalapvetőbb baj, hogy a Magyar Zene Házának semmi keresnivalója nincs a Városligetben
a)
A Városliget közpark. Egyrészt Budapest egyik legfontosabb „tüdeje”, másrészt az idelátogatók rekreációs, kulturált szabadidő eltöltési igényeit elégíti ki. A leglátogatottabb közparkunk, mely a környéken betontengerben élő budapestiek szinte egyetlen zöldterülete, melybe a Liget-projekt 300 ezer tonna betont szándékozik önteni. A Városliget valóban lepusztult, mert semelyik városvezetés nem törődött vele. Rehabilitációjára, megújítására szükség van. De ez a rehabilitáció a Liget-projekt most már 300 milliárd forint felé tartó költségvetésének kevesebb mint 10%-ából lehetséges lenne. Bár akkor nyilván nagyságrenddel kevesebbet lehetne lopni!
b)
Nincs rá szükség. Van elég koncerthelyszín Budapesten a szakemberek szerint is. De ha már mindenképpen meg akarják építeni, egy csomó más alkalmas helyszín kínálkozik."

Ebben Moldovánnak bizony, igaza van – kivéve ezt a 300 ezer tonna betont, aminek
kétlem, hogy komoly alapja lenne. (Ráadásul, 2016. június óta, amikor először tűnt fel, ez a szám nem változott, pedig a projekt tartalma mára többször módosult.)

Azt írjátok, Lizsé, hogy Moldovánon kívül mindenki más szerint, semmi baj sincs a Magyar Zene Házával. Ez egyszerűen nem igaz. Volt is, van is baj vele. Például:

2017.04.01., Magyar Idők:
"A közbeszerzési pályázat eredménytelensége miatt fél évvel csúszik a Magyar Zene Házának kivitelezése – mondta el a Városliget Zrt. műszaki igazgatója. Sághi Attila úgy fogalmazott: az öt pályázó építőipari cég jelentősen, milliárdos léptékben magasabb árajánlatot jelölt meg pályázatában, mint a megrendelő által tervezett összeg. A közbeszerzési pályázat új fordulójára a látvány terén nem, de a részletmegoldásokban változások várhatók – tette hozzá. Sághi szerint úgy tűnik, a piac kissé „megijedt” a japán Fudzsimoto Szu tervének kivitelezésétől, amelyben Magyarországon még soha nem épített szerkezetek szerepelnek."

2018.09.19., zoom.hu:
"Egy lendülettel 740 millió forintról 1051 millió forintra (avagy egymilliárd forintra) drágult a budapesti Városligetben felépítendő Magyar Zene Háza tervezése – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből. Ez 42 százalékos áremelkedést jelent.
A Városligeti Ingatlanfejlesztő és a japán tervezőcég, a Sou Fujimoto Architects Inc. közötti szerződésnek ez már az ötödik módosítása. A tájékoztatásban a drágulást azzal magyarázzák, hogy az előző módosításban megrendelt áttervezési feladatok közül “az energetikai rendszer áttervezésében történt alapadat változtatás miatt a gépészet áttervezéséhez a 4. számú Módosításban meghatározott határidőhöz képest hosszabb tervezési idő szükséges”.
Az áremelkedés pikantériáját az adja, hogy a 4. szerződésmódosítás értelmében a Sou Fujimoto Architectstől azért rendeltek áttervezéseket, hogy a projekt olcsóbb legyen. A Városligeti Ingatlanfejlesztő a 3. módosításban kért ajánlatokat arra, hogyan lehetne csökkenteni a költségeket, a költségcsökkentő tervezési feladatokat pedig a 4. módosításban rendelte meg."
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-09-07 12:09:13
Szerintünk meg az a legnagyobb baj, hogy ez az LMP nevű gittegylet komplett hülyék társasága, akik az eszement feltűnési viszketegségeiken kívül az égvilágon semmi mást nem tudnak (és nem tudtak) felmutatni.
Azért sajnálom ezt a négy fiatal rendőrt, mert komoly erőfeszítést igényelhetett, mire ezt a - szó szerint - nagy marhát elcipelték a helyszínről !!!
Helyükben biztos igényeltem volna külön veszélyességi pótlékot !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?