Blogolj!

Kibírod röhögés nélkül?

Avagy Karácsony, a bravúrkertész

A Pillangó park felújítását Karácsonyék egyfajta anti Liget Projektnek szánták, ahol ők majd jól megmutatják a világnak, hogyan kell parkot felújítani, meg társadalmi egyeztetni, és úgy en bloc, minden, amit a Ligetben rossznak gondolnak, annak megcsinálják az inverzét. Az ötlet olyannyira jól sikerült, hogy abszolút megértjük, miért akar már Brüsszelbe menekülni a jó Christmas.

De lássuk, mi történt.

A zuglói pillangó park felújítása teljesen indokolt, a viszonylag nagy kiterjedésű zöldterület teljesen lepusztult, drogosmekkává vált, a szándék jó, nincs is ezzel semmi baj. Most abba sem mennénk bele, hogy a projekt amúgy mire elindult, a háromszorosára drágult, és számos tisztakezére büszke polgármester közbeszerzési visszaélésekbe is bonyolódott, házi kedvenc cégét foglalkoztatva, akit már amúgy milliárdokkal tömött ki. Természetesen a ballib média ezt nem veti a szemére.

Csatasorba álltak a Zuglóban világhíres szakemberek, akik a Városliget felújítását teliszájjal ócsárolták a balliberális médiában, és gyakran az ő fals információkkal hergelték fel a Ligetvédőket, amiből sok, felesleges balhé kerekedet. Itt van Megyeri Szabolcs teátrális-sztár-médiakertész, aki egy kamera láttán, mutatóujján pörgetve permetezi a Substralt, szakmai teljesítményéről azonban már kevéssé ismert. Bardóczky Sándor, a magát hétpróbás tájépítésznek tartó, az egykori Karácsony árnyékkormány szakértője, főállású fanyalgó. Sorozatot lehetne abból forgatni, hogy egy ATV-s stáb különböző építkezésekre kiszáll Sándorral, aki hétoktávos rinyálásba kezd. És hát ne feledkezzünk meg Garay Kláráról sem, szintén Karácsony polgármester kitartottja, aki a Zuglói Művelődési Ház vezetője havi félmillió forintért, de indult már a DK színeiben is önkormányzati választáson, és a Városligeti tüntetésszervezések doyenje.

Na, ez az ütőképes szakmai grémium nem volt sehol, amikor rögtön majd 100 fa kivágásával indult el a felújítás, de a ligetvédőknek is csak néhány percnyi buszozás kellett volna, hogy oda tudják láncolni magukat valamihez. Hiába.

De nem is ez volt az igazi bravúr, hanem az parktervezésnek aposztrofált bolondéria, aminek elkövetésért bármelyik tájépítészt rögtönítélő bíroságnak kéne száműznie Bosznia-Hercegovina botanikus kertjeibe továbbképzésre. Ugyanis sikerült a járdát úgy manőverezni, hogy az belemegy a fába. Nem vicc. A szakik szerint kikerülni nem lehetett, kivágni nem lehetett, átültetni nem merik, mert akkor a városligetieket legitimálnák, szóval… jó ez így, majd kiadja – ahogy a mesteremberek mondják.

Kibírod röhögés nélkül?

Sikerült tehát egy olyan megoldást összehozniuk, ami se az embernek, se a fának nem jó.

Szóval ennyit az úgynevezett feketöves szakértőkről, akik ha bármilyen kormányzathoz köthető projektet látnak, azonnal sírásra görbül a szájuk, de ha saját portájukon sül el kasza, eltartott kisujjal néznek félre.  

Címkék: Hír
1
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/58694/pics/lead_800x600.jpg
Hír
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-09-20 10:05:54
Ez a Karácsony (hisztis) Gergőke eddig sem volt teljesen kerek, de mára már végképpen elment a maradék esze is.
Csak "így tovább" Geri !!!
Kérem a következő kávét !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?