Blogolj!

Liget Projekt: megnyílt a Szépmű, távozott a miniszteri biztos

Van aki pezsgőt, van aki kannásbort bont

Remek hírekkel szolgálhatunk azoknak, akik támogatólag kísérik figyelemmel a Liget projekt alakulását. Viszont annak a maroknyi csoportnak, akik továbbra is epelevessel kezdik a napot és a Fidesz kormány nemzetellenes cselekedetének tarják a liget megújítását, nos, azoknak most nem lesz jó…

Nekik muszáj lesz újra kivonulniuk a park szemétlerakójaként működő, húgyszagú retkes táborukba és felbontani egy nagy kannásbort felajzott idegeik csillapítására.

Tanácstalanul fogadták a híreket

 

Tehát. A felújított Szépművészeti Múzeum megnyitóján a miniszterelnök egyértelművé tette: a kormány eltökélt a liget megújítása mellett, felépítik a múzeumokat és felújítják a parkot, sőt, a miniszterelnök a Városliget Színház építése mellett is hitet tett. Tehát aki abban reménykedett, hogy a Ligetben valami - a főnök tudta nélkül zajló - suttyomban építkezés zajlik, ami majd ha kiderül, jól elkaszálják, az most nagyon koppant.

Itt a videó a bejelentésről:

Ennyike. 

Mindezzel párhuzamosan Baán Lászlót, a Szépművészeti főigazgatóját meghosszabbították a projekt megvalósításáért felelős biztosi pozíciójában, plusz rábízták az Operaház eddig igencsak akadozó felújításának megvalósítását, hogy rázza gatyába. Nyilván azért, mert elégedetlenek voltak az eddigi munkájával...

Ám van, aki a nagy sürgésben-forgásban a lópikula rosszabb végére került, szegény Persányi Miklós egykori szadeszes miniszter bringájáról levették a láncot, az ő nevét már hiába keressük a miniszteri biztosok listájában. Csaknem egy éves áldásos munkájának vége szakadt, valamiért már nem számítanak rá a döntéshozók, mehet vissza a cuki cerkófmajmai közé, ahol tovább legózhat a biódómjának rácsszerkezetével. Ezúton is jó munkát kívánunk neki…

Egyből összeült a válságstáb

5
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/63894/pics/15421269582155019_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 5 db hozzászólás érkezett!
Miklós válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2018-11-25 20:10:51
Azzal, hogy 15-én – a méreten aluli voltod miatt – visszadobtalak, lehetőséget adtam neked a fejlődésre. Nem éltél vele, visszamásztál megint.
Ugyanolyan elvakultan és tájékozatlanul, mint amilyen korábban voltál.
De ha neked az kell, hát megkapod, ami jár.

A 2018.11.15-i
ELSŐ MEGJEGYZÉSEDre:
Még mindig nem fogtad fel, hogy Persányi Orbánék szolgálatában – miniszteri biztosként – a Liget projekt érdekében tevékenykedett. Ha "hülyeséget beszélt", akkor az a hülyeség a Liget projekt támogatása volt részéről. Ha Persányi politikai múltját kifogásolod, akkor Baán politikai múltját is kifogásolhatod, mert Baán ugyanúgy kiszolgálta a szoclibeket, mint Persányi.
MÁSODIK MEGJEGYZÉSEDre:
Számodra felfoghatatlan, hogy vannak, akik egy témáról (ez esetben a Liget projektről) képesek önállóan véleményt kialakítani és nem kell valamely párt álláspontját követniök. Hogyan verjem az értetlen fejedbe, hogy az én beírásaimnak nincs közük az LMP-hez? A Liget projektet több párt is ellenzi. Az LMP-n kívül az MSZP és a Jobbik is. Egyik pártnak sem vagyok tagja, a beírásaimban is csak magamat képviselem. Világos?
HARMADIK MEGJEGYZÉSEDre:
Hogy valaki városligeti park védelmében szót emel, és a Liget projekt ellenében adatokkal érvel, az csak a te számodra, meg a hozzád hasonló elvakultak számára "rohadt unalmas zöldterületmizéria".
Tényekre alapozott állításokkal szemben csak egy rettentő ostoba ember próbálkozik azzal a bizonyítatlan szöveggel, hogy "szemenszedett hazugság". Bizonyítottad, hogy az? Egy túróst bizonyítottad!
NEGYEDIK MEGJEGYZÉSEDre:
Ezzel a gagyi személyeskedéssel is a saját vitaképtelenségedet igazolod.
ÖTÖDIK MEGJEGYZÉSEDre:
Tények bizonyítják a kijelentésed valótlanságát. Már most is biztos, hogy a kormány NEM ÚGY és NEM AKKOR fogja megépíttetni a Liget projektet, ahogyan azt előre eltervezték (khmmm...) "a hozzáértők".
Merthogy:
– A "hozzáértők" által "előre eltervezett" Liget projektben volt pl. Magyar Építészeti Múzeum, Fotográfiai Múzeum és Közlekedési Múzeum.
Tervezik még ezek felépítését a Városligetben? NEM! (Szerencsére, nem).
– A "hozzáértők" által "előre eltervezett" Liget projekt építkezéseit 2018-ban fogják befejezni (ezt a dátumot 2012. szeptemberében mondta Baán).
Befejezik a Liget projekt építkezéseit 2018-ban? NEM!
– A "hozzáértők" által "előre eltervezett" Liget projekt 60 milliárd forintba fog kerülni (ezt az összeget 2012. szeptemberében mondta Baán).
60 milliárd forintba fog kerülni a Liget projekt? NEM! (A mai állás szerint TÖBB, mint a NÉGYSZERESÉBE.)
Na,
ennyit a "hozzáértők" által "előre eltervezett" Liget projekt "pontos" megvalósításáról...

Ami pedig a "karaván haladását" illeti:
a karaván csak addig halad, amíg be nem temeti egy nagyobb homokvihar...

ADÓS VAGY azon (szerinted) "hozzáértő szakemberek" megnevezésével,
akik a Városligetet az új múzeumok HELYSZÍNÉÜL "megálmodták",
KÖZÖLD AZ Ő NEVÜKET ÉS VÉGZETTSÉGÜKET!
(Figyelem! Nem az egyes épületek tervezőiről van szó, nem is a projekt mai műszaki vezetőiről, hanem azokról az emberekről, akik a Városligetet jelölték ki a Múzeumi Negyed építési helyszínének!)
Addig is én közlöm a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. igazgatóság tagjainak nevét és végzettségét:
Dr. Baán László (elnök) – közgazdász, filozófus
Dr. Lengyel Györgyi (tag) – sport-szakorvos
Szalay-Bobrovniczky Kristóf (tag) – agrárgépész, angol-magyar szakfordító
korábbi tag: Mozsár István – autótervező
(Mit mondjak... tombol bennük a témához illő szakértekem.)

Végül ismét felhívom a figyelmed, hogy
az ismereteid ijesztő hiányát nem pótolhatod sem a projekt iránti gyerekes lelkendezéseddel, sem pedig a projektet ellenzők primitív becsmérlésével.
Válaszolok
Hát, így van ez válasza: Miklós bejegyzésére 2018-11-17 08:57:35
Hű, de gyenge !!!
Ez még a bebiflázott "zöldterületmizériánál" is gyengébb, de tőled nem is várhat mást senki sem.
Csak még egyszer, hogy megértsd:
A KUTYA UGAT, A KARAVÁN HALAD !!!! >>>>>> felfogod valaha az életben ?!
Válaszolok
Miklós válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2018-11-15 16:45:56
Méreten aluli vagy.
Visszadoblak.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-11-15 13:00:46
ELSŐ MEGJEGYZÉS:
Ugye emlékszel még rá, amikor azt hangoztattam: ne hivatkozzon senki az ős SZDSZ-es Persányira, mert az ő véleménye egy fabatkát sem ér, pláne ebben a LIGET ügyben. Hülyeséget beszélt korábban, el hajtották, mint lovat kukoricásba !!!!
Nem tudom miért, de már megint nekem lett igazam !!!
MÁSODIK MEGJEGYZÉS:
Nagy valószínűséggel még mindig nem jöttél rá, hogy az LMP-s "zöld-tagozat" által sugallt szómenésed a világon senkit nem érdekel. Legközelebb otthon, békés magányodban üvöltsd bele a kályhacsőbe, vagy a kéménybe a hülyeségeidet, aztán attól talán lenyugszol picikét.
HARMADIK MEGJEGYZÉS:
A többi szédülttel együtt hagyd már abba ezt a "zöldterületmizériát" mert rohadt unalmas, ráadásul szemenszedett hazugság az egész nyavíkolásod !!!!
NEGYEDIK MEGJEGYZÉS:
Én megértem, hogy egyes embereknek, - mint neked is - némely problémakör már a rögeszméjévé vált, de ezt ma már az ügyes "piszológusok" remekül tudják kezelni.
El kéne kezdeni az egyéni terápiát neked is, addig, amíg nem késő !!!
ÖTÖDIK MEGJEGYZÉS:
Még egyszer leírom, hogy - a maroknyi, lázadozó anarchista haveroddal együtt - a fejetek tetejére is állhattok, akkor sem ér egy hajítófát sem az acsarkodásotok a LIGET PROJEKT ellen. A kormány pontosan úgy, és akkor fogja megépíttetni az egész projektet, ahogyan azt előre eltervezték a hozzáértők. (Nem a "Miklósok !!!!!!)
Tudod:
A KUTYA UGAT, A KARAVÁN HALAD !!!!
Válaszolok
Miklós 2018-11-14 11:22:02
ELSŐ MEGJEGYZÉS
A felújított Szépművészeti Múzeum átadásán
Orbán Viktor ezt mondta:
"Ma már nemcsak bátorságunk, de erőnk is van, hogy folytassuk a millenniumi tradíciót. 1896-ban itt, a Városligetben különleges kulturális teret építettek. Mi arra vállalkoztunk, hogy hagyományait megőrizve ezt a kivételes kulturális teret átvisszük, átvezetjük a XXI. századba. Begyógyítjuk a sebeket. Visszaadtuk a Román Csarnok méltóságát. A régi pártfelvonulások helyszíne ismét a Városliget parkjának része lesz, és újraépítjük a felrobbantott Városligeti Színházat is. Felépül az új néprajzi múzeum, az új nemzeti galéria és a Magyar Zene Háza. Megújul az egykori Olof Palme-ház és a régi közlekedési múzeum is."

Vajon mi lehetett az a "különleges kulturális tér", amit Orbán szerint 1896-ban a Városligetben építettek?

A Szépművészeti Múzeum nyilván nem lehetett, hiszen azt csak 1900-ban kezdték építeni:
https://ujjealigetben.blog.hu/2017/11/04/vitatott_epuletek_a_varosligetben_i_a_szepmuveszeti_muzeum
Más épület sem (tehát az1896-ban elkészült Műcsarnok sem) lehetett az a "különleges kulturális tér", mert csaknem biztos, hogy amire Orbán utalt, az maga az Ezredéves kiállítás:
http://www.varosligetinfo.hu/index.php/2013-01-02-09-51-30/a-nagy-kiallitasok/az-ezredeves-kiallitas

Szóval, az Ezredéves kiállítást, mint a városligeti "kivételes kulturális teret" akarja a mai kormány hagyományként "átvinni, átvezetni a XXI. századba". Na, akkor az milleniumi kiállítás szöveges ismertetésének kiegészítéseként lássuk, hogyan nézett ki 1896-ban a Városligetben épített "különleges kulturális tér"!
Így nézett ki:
https://maps.hungaricana.hu/hu/BFLTerkeptar/4031/

Tetszenek látni, mekkora parkterület maradt 1896-ban a Városligetben?
Na, ezt a tradíciót akarja folytatni a mai kormány...

MÁSODIK MEGJEGYZÉS
Lizsé, Lizsé, ti már megint nem gondoltátok végig, miért ekéztek valakit.
Lelkesen tudatjátok, hogy Baán László ismét miniszteri biztos lett, ugyanakkor látható kárörömmel közlitek, hogy Persányi Miklós "egykori szadeszes miniszter" nem lett ismét miniszteri biztos.
Pedig ami a politikai szerepvállalásukat illeti – Persányihoz hasonlóan –, Baán László is kiszolgálta mindkét mai politikai oldalt: a fideszes oldalt IS és a szoclib oldalt IS.
Jobb, ha tudjátok, hogy az általatok agyondicsért Baán László a Medgyessy-kormány
Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának helyettes államtitkára volt, szolgálva a "szadeszes" Görgeyt, majd az emeszpés Hillert.
Szóval, a politikai hozzáállását tekintve, az általatok agyondicsért Baán pont ugyanolyan megalkuvó-helyezkedő figura, mint a (most) általatok ekézett Persányi.
Baánnál sokkal kisebb mértékben, de Persányi is egyértelműen bűnös azért, hogy szerepet vállalt a városligeti park újabb beépítéseit megvalósító Liget projektben.

Egyáltalán nem akarom mentegetni, de megjegyzem, hogy Persányinak a biológusi végzettsége mellett környezetvédelmi szakképzettsége is van, ezért is lett miniszteri biztosa "a Liget Budapest projekt részét képező kert- és tájépítészeti feladatok"-nak.
Na, most már ezt a témát IS a remek Baán László veszi kezelésbe, mert az ő végzettsége (közgazdász és filozófus), illetve az ő szakmai gyakorlata (múzeumigazgató) tagadhatatlanul alkalmassá teszi őt, hogy kert- és tájépítészeti ügyekben is eljárjon...
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?