Blogolj!

Karácsony le akarja rombolni a Ligetet

Szegény Karácsony Gergely. Az egykori üdítően friss, szimpatikus reformer imidzs már rég a múlté, helyette viszont megkaptuk a tehetséges, de rendre rosszul igazoló focista képét, aki a hetedik unikum után fátyolos szemmel bizonygatja a krimó rezidenseinek, hogy ő bizony a Real Madridba is mehetett volna.

Hogy mi vezetett ide? Nem elemeznénk részletesen, hiszen nem ez blogunk fő profilja, de legyen elég annyi, hogy a választópolgárok nem – ahogy a krimó rezidensei sem – hülyék, és nem díjazzák az elvtelenséget (Karácsony-MSZP házasság), a vezetői képesség teljes hiányát (Zugló talán legrosszabb ciklusa az aktuális), és jelen írásunk tárgyát sem szeretik, jelesül az üres, egyre ostobább ígéreteket.

A szokásos semmitmondó lózungok után (emberközpontú várost akar, élhető várost akar.. jézusom) most éppen azt találta mondani ez a drága ember, hogy ha megválasztják (!), ő bizony leállítja a liget projektet (!!).  

Most ne akadjunk fenn olyan technikai jellegű apróságokon, hogy Karácsony pártjának méréséhez Amerikából kell mikroszkópot hozatni, támogatottsága a veretes egy százalék körül mozog, ünnepnapokon talán eléri a kettőt is. Másrészt, még ha be is következik a csoda, megválasztják, a főpolgármesterként nem lesz olyan jogosítványa, amivel parlament által megerősített törvényeket, kormányhatározatokat bírálhatna felül. Már pedig a Liget Projekt törvényeken és kormányhatározatokon alapszik. Ha ezzel nincs tisztában, nyilvánvalóan alkalmatlan a pozícióra, ha pedig tisztában van, akkor azért.

De még talán nem is ez a legnagyobb baj a demagóg hangulatkeltésével, hanem a következő mondat:

„…de azt, hogy a Városligetben monumentális, bármilyen funkciójú épületek legyenek, én ezt urbanisztikai, városrendezési szempontból egy katasztrofálisan rossz ötletnek gondolom…”

Akkor soroljunk fel néhány urbanisztikai és városrendezési szempontból katasztrofálisan rossz ötletet a Ligetből: Széchenyi fürdő, Szépművészeti Múzeum, Műcsarnok, Állatkert, Vajdahunyad vára, Hősök tere, Millenniumi földalatti, Közlekedési Múzeum.

Ugye milyen jó, hogy 100-150 éve nem voltak Karácsonyok?

2
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/67605/pics/lead_800x600.jpg
Hír,Karácsony Gergely,Liget Budapest Projekt
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Miklós 2019-01-24 10:51:56
Ti is tudjátok, Lizsé, hogy már a cikketek címe is hazugság.
Karácsony ugyanis NEM mondta, és semmi olyasmit SEM mondott,
hogy ő "le akarja rombolni a Ligetet".

Hogy részetekről ez hazugság, azt egyértelműen bizonyítja a hírtTV-nek éppen az a műsora, amiben Karácsony szövege elhangzott – és amelyre ugye, ti "elfelejtettetek" linket adni.
Helyettetek most megteszem én:
a hírTV
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/ha-megvalasztjak-karacsony-leallitja-a-liget-projektet-2475004
műsorában, a Karácsonnyal folytatott beszélgetést ezzel konferálta be a műsorvezetőnő:
"Leállítaná a Liget projektet a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje. Karácsony Gergely szerint a budapesti beruházás sok pénzt visz el és zöldterületet tesz tönkre. A fővárosi közgyűlésnek pedig jogában áll megváltoztatni a korábbi döntést a projektről."

A beszélgetés során pedig – szó szerint – ezt mondta Karácsony
(csupa NAGYBETŰVEL írom, amivel ti, Lizsé a megcsonkítottátok Karácsony szövegét):

"A VÁROSLIGET PROJEKT LEÁLLÍTÁSÁT FOGOM KEZDEMÉNYEZNI MEGVÁLASZTÁSOM ESETÉN, ÉS EGY TÁRSADALMI VITÁT SZERETNÉK ARRÓL, HOGY A MEGINDULT ÉPÍTKEZÉSEKET HOGYAN VARRJUK EL, HOGY NE KELLJEN GÖDRÖKET NÉZEGETNÜNK. De az, hogy a Városligetben monumentális, bármilyen funkciójú épületek legyenek, én ezt urbanisztikai, városszervezési szempontból továbbra is egy katasztrofálisan rossz ötletnek tartom."

A fentiekből teljesen világos,
hogy Karácsony – a ti állításotokkal ellentétben – nem akarja lerombolni a Ligetet, továbbá, hogy igenis tisztában van azzal, hogyan állíthatja le a projektet.
Ő tisztában van a dologgal – ellentétben veletek, Lizsé.

A Liget projekt ugyanis
(figyeltek, Lizsé?)
nemcsak egy törvényen és (furcsán csapongó) kormányhatározatokon alapszik, hanem a főváros rendeletein is, amelyek a projekt részleteiről a Városligeti Építési Szabályzat keretében (is) szólnak. A VÉSZ az, ami meghatározza, hogy pl. mi mennyi lehet és hol a Városligetben.
Ha pedig ellenzéki lenne a főpolgármester mellett a közgyűlés többsége is, akkor úgy tudnák módosítani ezt a VÉSZ-t, hogy legfeljebb a föld alatt épülhetnének meg ezek az új múzeumok, meg a színház.

Befejezésül a ti vastag betűs felsorolásotokról:
Karácsony (ld. a fenti idézetet) – A LIGET PROJEKTRŐL BESZÉLVE(!) – elveti "monumentális, bármilyen funkciójú ÉPÜLETEK" létesítésének ötletét a Városligetben.
Erre hivatkozva ti, Lizsé, nemcsak a Liget lerombolásával rágalmazzátok Karácsonyt,
de még azt az ostobaságot is elkövetitek, hogy "épület"-ként soroljátok fel az Állatkertet, a Hősök terét, meg a Millenniumi földalattit.

Ugye, mekkora égés mindez a részetekről?
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-01-14 19:11:21
Ez az agyament tényleg egy "született főpolgármester !!!!!!
Ez a karácsonyfadísz - ma már tisztán és világosan látszik - hülyébb, mint a megmaradt három tagjával együtt az egész LMP vezérkara, a tőrőlmetszett dinnyepárt, amely egy jó görögdinnyéhez méltó módon: kívül zöld, belül meg vörös.
N O R M Á L I S ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?