Blogolj!

Mindenki nyugodjon le, lesz új Nemzeti Galéria

Szenzációként futott végig a kormánykritikus sajtóban, hogy a Liget Projektben felépítendő Nemzeti Galéria építési engedélyét visszavonta a hatóság. Valóban szörnyen hangzó hír, de közel sem ekkora a baj, még nem érdemes pezsgőre cserélni a kannás bort a Ligetvédőknek. Mondjuk miért. 

Ilyen lesz az új Galéria

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ugyanis arra hivatkozva vonta vissza az engedélyt, hogy annak kiadása során a Kormányhivatal megsértette a Civil Zugló Egyesület iratbetekintési jogait. Szó sincs tehát arról, hogy az épület terveivel bármi gond lenne, pusztán a hatóság nem volt elég körültekintő. Ez nem ritkán előforduló dolog és valóban frusztráló hiba, de ilyenkor gyorsan megismétlik az eljárást és kijavítják a hibát, majd újra kiadják az engedélyt. Most is ez várható, kiváltképp, hogy egy kiemelt állami beruházásról van szó.

Semmiképpen sem érdemes tehát örömujjongani a tiltakozóknak, ezzel nem fogják megakadályozni a Galéria építését, s tekintettel arra, hogy még nem kezdődtek el az építkezések, még csúszást sem fog okozni. 

Egyébként érdemes újra felidézni, hogy arról a Civil Zuglóról van szó, akinek a vezetőjét, az önkormányzati képviselő Várnai Lászlót kizárták az LMP-ből, mert megverte volt élettársát. De ő volt az a bátor dalia, aki a városligeti tüntetések alatt sunyiban szétkarcolta az egyik faátültetéseket végző munkás kocsiját, és amikor tetten érték rendőrök futásnak eredt, de utolérték. Futóteljesítményét pénzbírsággal jutalmazták. Sokszor akadályozta ő, és egyesületének tagjai a Ligetben dolgozókat, munkagépek elé feküdtek, de a Városliget felújítását nem tudták érdemben ellehetetleníteni a balhék által, ezért is fordulhattak a jogi támadások felé. A siker itt is tiszavirág életűnek ígérkezik. 

Várnai Laci és Feri - nem csak az izlésük közös

Nyilvánvalóan ezzel már az önkormányzati választásokra hangolnak, hiszen a létezésük, egzisztenciájuk függ attól, hogy valahogy a felszínen tartsák magukat, legyen az még oly felesleges és elkeseredett dolog, mint a mostani. Várnai igazi rutinos motoros ezen a terepen, hiszen sikerült egyesületének egy akkora bázist felépítenie, amivel Zugló SZDSZ-eként politikai háttéralkuk nyomán hol a szocik, hol a Karácsony szekerét tolják meg, a szélrózsa minden irányában. 

Hát ennyire érdemes komolyan venni a mostani a híreket. Várnai a Városligetben túl nagy fába vágta a fejszéjét.

2
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/67953/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez válasza: Miklós bejegyzésére 2019-01-25 14:26:31
Legközelebb, mielőtt elkezded masszírozni az "ámítógép" billentyűzetét, feltétlen olvasd el a cikk címét, ott ugyanis az áll:
" MINDENKI NYUGODJON LE, LESZ ÚJ NEMZETI GALÉRIA. "
Bár végtelenül hiányzott az újabb - felesleges - szómenésed, azt ajánlom, hogy te is fogadjál szépen szót a cikkírónak, és nyugodjál le.
" MEGNYUGSZIK A BETEG, CSAK A KEZEMET FIGYELI .....! "
Egyébiránt még az a szerencse, hogy - a liberráltak minden gáncsoskodása ellenére - minden szépen halad a maga útján, és végül jórészt az eredeti elképzeléseknek megfelelően elkészül a LIGET projekt összes beruházása.
Tudod, nem dumálunk, építünk !!!!!
Hogy vannak módosítások, és esetleges csúszások ?!
Igen voltak, vannak, és lehet, hogy lesznek is, de azért azt szögezzük le, hogy Magyarországon soha nem kellett (és ma sem kell) nagyítóval keresni olyan - esetleg több éven át húzódó - nagyberuházást, ahol voltak már ilyen jellegű problémák.
A lényeg - a régi mondást ismét felidézve - továbbra is az:
" A KUTYA UGAT, A KARAVÁN HALAD. "
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-01-22 17:23:00
A címben megfogalmazottak ellenkezőjét csak kizárólag a liberálbolsevikok, meg az idióta, görögdinnyeszerű (kívül zöld, belül vörös) LMP-ek hitték.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?