Blogolj!

Lejáratásból "csillagos" ötös az Átlátszó

Focis hasonlattal élve óriási kapufás öngólt lőtt az Átlátszó, amikor a Liget Projektben felújított Komáromi Csillagerőd nevének helyesírásába kötött bele. Az élet azonban ismét bizonyította, hogy mielőtt nyelvtannáciskodásba kezd az ember, először érdemes tájékozódni, mert így a lejáratás helyett csak a saját ostobaságát teszi közszemlére.

Tehát, mi az Érdélyi Katalin "újságíró" által felfedezett súlyos hiba? Szerinte a Komáromi Csillagerőd-öt külön kell írni, Csillag erőd-ként. Állítólag "mindenkinek csípi a szemét", és újabb bizonyítéka ez, hogy műveletlen félhülyék kezében van a hatalom. Ráadásul a helyesírás lábbal tiprása mellett ezek rohadékok nem átallottak még ötmilliárdból felújítani az erődöt. Pfej, de velejéig romlott ez a rendszer...de az Átlátszóval nem babrálnak ki.

Bravúros "újságírói" teljesítménnyel ebből a meglehetősen érdektelen dologból egy egész terjedelmes lejárató cikket is ki tudott hozni, de csak rövid ideig örülhetett, mert kisvártatva jött a pofára esés, a beruházó válaszolt:

a Komáromi Csillagerődöt egybe kell írni, mivel ez az INTÉZMÉNY tulajdonneve, és ezt a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvészeti Intézete mondja. 

Hát így lett a nagy leleplezésből óriási blama, visszatérve a focis hasonlathoz, ez az irgalmatlan öngól jut eszünkbe, Durica szerepében Erdélyi Katalin:

1
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/70057/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-03-12 19:28:30
Íme az újabb (úlyabb) bizonyíték arra, hogy a liberálbolsevikok összességét mihamarabb be kellene már íratni egy alapfokú magyar nyelv- és irodalom iskolába, de legalább egy bohóctovábbképző tanfolyamra (kunhalmiul: tanfojamra !!!)
Egyébiránt régi alapigazság:
" Az a baj a hülyékkel, hogy soha a büdös életben nem adják fel !!!! "
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?