Blogolj!

Idén elmarad a Karácsony Zuglóban

Sötétzöld rémálommá kezd válni a környezetvédelmi lovagrend mintaprojektje, azaz zuglói Pillangó park felújítása.

Azt gondolná az ember, hogy ha egy olyan All-star csapat bábáskodik a felújítás felett, mint Macron és Trudeau szerelemgyereke, Karácsony Gergely; Megyeri Szabolcs, a szóban sztárkertész, vagy Garay Klára, a hidrogeológia matuzsáleme, akkor itt szárba szökken az innováció, és megtudjuk mi a 22. századi színvonalú parkfejlesztés úristene. S nem mellesleg joggal bízott a körúti értelmiség abban is, hogy a babaarcú polgármester majd a másik kezével jól kifújja a Liget Project kertészeinek az orrát, hiszen évek óta minden adandó alkalommal bemondja a kamerába, hogy ami ott megy az szakbarbárság, de most eljött az idő megmutatni, hogy hogyan csinálják az igazi profik.

Ehhez képest csúnyán beleálltak a földbe.

Nem is volt olyan régen, hogy a fél internet a Pillangó park sétányának közepén hagyott fán röhögött, ami végül életveszélyesen ki is dőlt a bravúros tervezői munkának köszönhetően. Nagy szerencse, hogy nem járt arra senki.

A bravúros tervezés lenyomata

Talán még jó lesz karácsony fának

Most pedig az eszetlen drágulás járja be a sajtót, a hat és fél hektáros park felújítása már a kezdeti összeg háromszorosára, 678 millió forintra rúg, ráadásul úgy, hogy csökkenteni kellett a műszaki tartalmat.

És hát fakivágás ügyében is minden jel arra mutat, hogy Karácsony fagyantát iszik, de Substralt prédikál. A Pillangó parkban ugyanis tucatszámra hasogatták az egészséges fákat – szám szerint 56-ot -, kivívva ezzel a lakosok haragját. Ezzel szemben 325 új fa ültetését ígérték, de mint kiderült, annak a nagy részét a Fővárosi Önkormányzat amúgy is elültette volna a felújítástól függetlenül a 10.000 fát Budapestre! program jegyében.

Hát ez van. Zugló ősszel fellélegezhet, hiszen megszabadul Karácsonytól, de a fentiek tükrében nagyon nem lenne szerencsés, ha az egész fővárosban is újrapróbálhatná a politikai ámokfutását.

Fotók: mszp.hu, ittlakunk.hu

https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/71909/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?