Blogolj!

Megkezdődtek a Magyar Zene Háza magasépítési munkálatai

Megkezdődtek a Magyar Zene Háza magasépítési munkálatai. A világhírű japán sztárépítész, Fudzsimoto Szu tervei alapján, a Liget Budapest projekt keretében készülő épületet 2021 végén veheti birtokba a közönség.

A Magyar Zene Háza a Városliget egy korábban a közönség elől elzárt területén, az egykori Hungexpo-irodaházak helyén épül fel. A fejlesztésnek köszönhetően nem csupán különleges épülettel gazdagodik Budapest, de több ezer négyzetméternyi zöldterületet is visszakapnak a parkhasználók - mondta el a beruházás keddi budapesti sajtótájékoztatóján az építtető Városliget Zrt. vezérigazgatója.

Elképesztő! Egy hetvenöt tonnás fa emelkedett a levegőbe a Városligetben

Nem is olyan régen hírt adtunk arról (ink), hogy elkezdődött a Magyar Zene Háza építése a Ligetben. Sok szempontból szimbolikus eseményről van szó, hiszen két éve már egyszer nekikezdtek, de akkor borszagú agresszív civiklek megakadályozták, melyből kinőtt a magukat ligetvédőknek aposztrofáló bagázs, másrészt pedig ezzel most elkezdődött az első igazán nagy építkezés a park testén belül.

Gyorgyevics Benedek hozzátette: a napokban befejeződtek a mélyépítési munkálatok és megkezdődött a ház magasépítése, így az épület egy éven belül szerkezetkész állapotban lesz.

Mint emlékeztetett, a legfontosabb nemzetközi épületminősítési rendszer, a BREEAM környezettudatossági szempontból példaértékűnek értékelte a kivitelezési munkálatokat és a munkaterületet.

Batta András, a Magyar Zene Háza szakmai munkacsoportjának vezetője elmondta: az intézmény a gazdag magyar zenei hagyományt viszi közelebb minden hazai és külföldi látogatójához a 21. századi technikán alapuló, interaktív kiállításokkal, zenepedagógiai műhelyekkel, zenei és a zenéhez kötődő eseményekkel, valamint az egykori zenepavilonok hangulatát idéző szabadtéri koncertekkel. Az épület térszint alatti része ad majd otthont az interaktív "varázstérnek" és a hangdómnak, a földszinten pedig két előadó- és koncertterem kap helyet.

Gyorgyevics Benedek emlékeztetett arra, hogy a Liget Budapest projekt első parkfejlesztéseit már tavaly átadták.

Épül a Magyar Zene Háza - a háborút is elvesztették a ligetvédők

Viszonylag csendesen telt a nyár a Városliget életében egészen mostanáig, amikor is két fontos eseményről kell beszélni. Egyrészt elkészültek az új sportpályák a liget Stefánia út melletti szélén. Másrészt - és szimbolikájában ez egy egészen fontos történés - elindult a Magyar Zene Házának építése. De erről később, előbb lássuk a sportos dolgokat.

Tavasszal elkészül a Liget közelében lévő Szabolcs utcában az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK), amely Európa egyik legkorszerűbb múzeumi háttérintézménye lesz raktárokkal, restaurátorműhelyekkel, kutatóintézettel, látogatóközponttal és egy új közparkkal.

Rövidesen befejeződik az Olof Palme Ház műemléki rekonstrukciója is; idén ősszel Millennium Háza néven nyitja meg kapuit az épület, melyben a Városliget aranykorát bemutató időszaki kiállítás és egy századfordulós hangulatú kávézó várja majd a látogatókat.

Szintén ősztől veheti birtokba a közönség a komáromi Csillagerőd felújított és kibővített épületét is, ahol a Szépművészeti Múzeum szobormásolat-gyűjteménye lesz megtekinthető.

Még idén elkészül Magyarország egyik legmodernebb és legnagyobb játszótere, valamint a Millennium Háza előtt a rózsakert is.

Fotó: MTI

Ebben az esztendőben elkezdődik továbbá az egykori Petőfi Csarnok területén felépülő Új Nemzeti Galéria, valamint a Magyar Innováció Háza kivitelezése - mondta a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

A jövő évben újabb sportpályákat és egy két kilométeres futókört is birtokba vehetnek majd a parkba látogatók, az autóval érkezők pedig már használhatják a Dózsa György úti, 800 férőhelyes mélygarázst. Az 56-osok terén már javában zajlik a Néprajzi Múzeum ikonikus épületének kivitelezése, a világ legjobb középületének választott múzeum 2021-re készülhet el.

Jövőre a Városligeti Gyermek- és Ifjúsági Színház építése is elindul, 2022-ig pedig megvalósul a Városliget 100 hektáros parkjának teljes kert- és tájépítészeti megújítása - közölte Gyorgyevics Benedek.

4
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/72160/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Miklós válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2019-05-05 16:38:36
Az OMRRK elkészülési határidejével kapcsolatban
Lizsé vonatkozó cikkeinek pontos idézésével BIZONYÍTOTTAM,
hogy 2018-ban Lizsé "irgalmatlanul nagyot hazudott".

Ezt a TÉNYT nem teheted semmissé azzal,
hogy engem megint szidalmazol és rágalmazol.

Ezekkel a beírásaiddal csak magadat teszed nevetségessé.
Csak csináld, élvezet nézni, hogyan égsz.
Válaszolok
Hát, így van ez válasza: Miklós bejegyzésére 2019-05-03 12:00:36
Na, nem megmondtam !!!!
Újból megjelent a lefizetett liberálbolsevik SUVERNYÁK KÁZMÉR idióta hozzászólása. Ő az, akiről korábban írtam, ő a dinnyepárt (kívül zöld, belül vérvörös) bértollnoka, aki mindenkinél, mindent jobban tud (tudni vél) !!!!
Ő bármihez, bármikor, bármit hozzá tud szólni akkor is, ha van értelme, és akkor is, ha nincs. Most sem volt !!!
Igen, vele szemben csak egyetlenegy normális (már úgy értem: nem kommunista) megoldás létezik. Alkalmazni kell a Murphy törvénykönyvének ide vonatkozó pontját, miszerint:
" Ne vitatkozz hülyével (kunhalmiul: hüjével), mert még a végén összetévesztenek vele !!!! "
Egyébként pedig tényleg: A KUTYA TOVÁBBRA IS UGAT, A KARAVÁN HALAD !!!!!
Válaszolok
Miklós 2019-05-02 22:18:55
Na, Lizsé, most figyeljétek a dátumokat!
2018.03.09-én (kétezer-tizennyolc március kilencedikén)
LIZSÉ írta:
"Irgalmatlan nagyot hazudott a Magyar Nemzet
Diadalittasan gúnyos, „Máris késik a Liget Projekt” címmel közölt cikket a minap a Magyar Nemzet. Az egykor sokkal szebb napokat is látott újság annak apropóján gyújtott örömtüzeket, hogy bravúros oknyomozói tevékenységük során kiderítették, a Liget Projektben megvalósuló Országos Múzeumi Raktározási és Restaurálási Központ (ahol a Szépmű, Nemzeti Galéria és Néprajzi műtárgyait fogják tárolni és restaurálni) egyesek szerint késni fog, és az ígért 2018 helyett, csak 2019 nyarán „vehetik birtokba a múzeumi szakemberek”.

...Minden porcikáján érezni a cikknek, hogy parancsba adták, mindegy, hogy mit, de valami rosszat kell írni a Liget Projektről, mert az a kormány találmánya. Azt meg utáljuk, meg úgyis választások jönnek, üssük!

Nem beszélve arról, a nem elhanyagolható tényről, hogy EGYETLEN SZÓ SEM IGAZ ABBÓL, AMIT ÁLLÍTANAK.

A hírt átvevő hvg.hu ugyanis megjelentette a Városliget Zrt. válaszát, melyből világosan kiderül: idén (2018-ban) már megtörténik az épület műszaki átadása, munkába állhatnak a majd ott dolgozó múzeumi szakemberek, és elkezdődhet a műtárgyak beszállítása is.
... Az ugyan valóban igaz, hogy a teljes beköltözés és berendezkedés csak valamikor 2019-ben fejeződik be, de attól MÉG AZ IDÉN (2018-ban) MÁR BŐVEN MŰKÖDNI FOG AZ INTÉZMÉNY, munka fog ott zajlani - ezt súlyos késésnek beállítani egész egyszerűen rosszindulatú hangulatkeltés."

Szóval,
2018-ban Lizsé szerint "irgalmatlan nagyot hazudott a Magyar Nemzet".
Erre mi történik?

Több,
mint egy év elteltével,
2019.04.30-án (kétezer-tizenkilenc április harmincadikán)
a Városliget Zrt. közleménye:
(Gyorgyevics Benedek) "A Városliget Zrt. vezérigazgatója beszámolt róla, hogy 2019 NYARÁIG ELKÉSZÜL a Liget közelében lévő Szabolcs utcában az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK)"
Ugyanerről
2019.04.30-án (kétezer-tizenkilenc április harmincadikán)
LIZSÉ írta:
"TAVASSZAL ELKÉSZÜL a Liget közelében lévő Szabolcs utcában az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK)"

Nyilvánvaló, hogy tavalyi meg az idei cikketeket, meg a Városliget Zrt. szintén idézett közleményét letagadni nem tudjátok.
Ezek pedig egyértelműen azt bizonyítják, hogy
aki 2018-ban "irgalmatlanul nagyot hazudott", az NEM a Magyar Nemzet volt, HANEM ti, Lizsé.
Csúnya nagy bukovári...

(Küldhetitek a "karaván-haladásügyi", rendszeresített hozzászólótokat.)
(:–)
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-05-01 10:44:41
Jaj !!!!
Már megint egy jó hír a LIGET projektről.
Újból jöhetnek a lefizetett, örökösen aggódó, mindent mindenkinél jobban tudó, dinnyepárti (kívül zöld, belül vörös) LMP-s hülyék (kunhalmiul: hüjék) idétlen hozzászólásai.
Szívrepesve várjuk is !!!! >>>>>>>> De, tényleg !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?