Blogolj!

Egy bomba margójára

Pénteken a Honvédség szakemberei hála istennek sikeresen hatástalanították és kiemelték azt a mázsás méretű szovjet bombát, ami a 15 perces hírneve alatt rengeteg fejfájást okozott aznap a mind közlekedőknek, mind az ott lakóknak. 

A sok bosszúság mellett azonban néhány pozitívum is kiviláglik az eset kapcsán, melyek felett hajlamosak vagyunk elsiklani az erős migrén miatt. Mi azért összegyűjtöttük ezeket, hogy vidám legyen ez a hétvége:

 

  • Tele van a város bombával

A fene egye meg, hogy 74 évvel a második világháború vége után még mindig előkerülnek a pusztítás mementói, évente több ezer bejelentés érkezik a hatóságokhoz nem várt a mélyből előkerülő „meglepetések” miatt. Sokan sokat tudnak fanyalogni a Liget Projekt miatt, de az egy elvitathatatlan pozitívuma, hogy megtisztítja a parkot ezektől a pokoli szerkezetektől (ide behelyettesíthetnénk az autókat, azbesztet stb.), hiszen minden építési területen kötelező a lőszermentesítés. Az ugye főszabály szerint nem feltétlenül baj, ha a család teljes létszámban tud hazatérni a Ligetből.

 

  • Flottul ment az egész

A hatósági ügyintézés és a profizmus csak az utóbbi években kezdtek el ismerkedni egymással, de bármilyen hihetetlen is, most nyugodtan leírhatjuk őket egy mondatban. A lakosok Időben kaptak tájékoztatást, vízzel, élelemmel ellátóhelyeket szerveztek nekik, még a mozgássérültek szállításáról is gondoskodtak. 3500 embert minden zökkenő nélkül evakuáltak. A rendőrök, tűzszerészek pedig villámgyorsan dolgoztak, kora délutánra már gyakorlatilag helyreállt a rend. Reméljük ez a fajta profizmus az állami szolgáltatások más területeire is hamarosan leszivárog. Bravó!

  • Bombasztikus csúszások

Korábban egy ilyen bomba napokra, vagy akár hetekre is meg tudott akasztani egy építkezést, az alvállakozó már előre dörzsölte a markát, ha valami fémes kocogást hallott az ásója hegyén, retinájában pedig dollárjelek jelentek meg. Szépen le is húzták a megrendelőket és komoly csúszásokat is rá lehetett fogni egy-két besült lövedékre. Szerencsére ma már ez nem téma, a városligeti munkálatokat egy péntek délelőttel tudta csak elnyújtani, az azért kibírható.

https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/81761/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?