Blogolj!

Elképesztő lesz az új városligeti játszótér

Budapest egyik legnagyobb, de egész biztosan legizgalmasabb játszótere készül a Ligetben. Jó hír a szülőknek és a lurkóknak, hogy már nem kell sokat várni rá, mert a kivitelezések nagyon előrehaladott állapotban vannak, már a játszóelemeket telepítik. Ha minden ilyen ütemben halad, ősszel már meg is rohamozhatják a kicsik.

De mitől lesz különleges az úgynevezett Nagyjátszótér?

Egyrészt a méretével, hiszen 13.000 (!) négyzetméteres lesz. Másrészt gazdag kínálatával, hiszen a legkisebbektől kezdve a tizenévesekig minden korosztálynak nyújt valami különlegeset. Korcsoportok szerint külön csúszdarendszereket, fészek-, kör-, mérleg és függőhintákat, kötélpályákat, forgójátékokat, egyéni és páros rugós játékokat, trambulinokat, többféle homokozót és vizes játékokat is telepítenek.

A kivitelezések előrehaladott állapotban vannak, a legkisebbeknek szóló területre már beépítették a játszóelemeket, melyeket biztonságos, eséscsillapító burkolatokkal vettek körbe. A következő munkafázisban az idősebb korosztályok játszóelemeit szerelik fel. Hamarosan pedig elkezdik építeni a Színyei Merse ihlette légballon formájú mászókát, ami a Városliget egyik legjellegzetesebb új építménye lesz. Összesen egyébként közel 50 játékot telepítenek be.

A minőségre és a biztonságra garancia, hogy az EU-s, és az annál még szigorúbb magyar szabványoknak is megfelelő gyártók készítik a játékokat, többek között a német Berliner, akik a műfaj Mercedes-ének felelnek meg.

A játszótér szerkezetét egyébként a legmodernebb trendeknek megfelelően úgy alakítják ki, hogy a legkisebbek egy védett belső körben játszhatnak, miközben a szüleik vigyázó szemeikkel nyomon tudják őket követni. De ha kedvük szottyan be is szállhatnak, a rendhagyó játékelemek egy része arra is alkalmas, hogy a család együtt játsszon, a különleges hálós szerkezetek elbírják a szülők a súlyát is, ha van kedvük például egy kis mászáshoz.

Ilyen lesz a légballonos mászóka - impresszív!

A legnagyobbakat a Nagyjátszótér mellett egy úgynevezett Terepjátszó várja majd, ahol lesz mászószikla, skateboard pálya, mászófal, de rollerezésre, görkorcsolyázásra, kicsiknek motorozásra alkalmas tereket is kialakítanak. A terület félkörívben zárt és védett lesz, ahol a tér tagoltságát kihasználva helyezik el az egyes játékzónákat. Épül egy pumptrack pálya is, ahol izgalmas vonalvezetésű pályán gyakorolhatnak a BMX kerékpárosok.

A családbarát fejlesztések keretében összesen 7 új illetve megújított játszótér kap majd helyet a Városligetben. A parkfejlesztés második ütemében kialakítanak több sportpályát és egy két kilométeres, kivilágított futókört is.

 

1
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/82738/pics/15665574623083831_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-08-24 11:49:07
Ajjajajajaj !
Van rá egy bögre söröm, hogy hamarosan ismét felbukkan "okoskatörp", és áltudományos alapon próbálja meg bebizonyítani, hogy ez sem jó nekünk !!!!!
Sőt, kifejezetten árt a gyerekeknek !!!!
Elsősorban persze azért, mert nem a dinnyepárt (gyengébbek kedvéért a kívül zöld, belül vörös LMP) üdvöskéje (kunhalmiul: üdvöskélye), azaz nem saját maga találta ki.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?