Blogolj!

Lassú fagyilkossággal indítja kampányát Karácsony

Karácsony megrendítő erejű sajtótájékoztatón izzította be a kampánywurlitzert, ráadásul az eseményre egy kis meglepetéssel is készült. Nem, sajnos nem azzal, hogy friss, hiteles és szimpatikus figurákat gyűjtött maga köré jelöltekként, még mindig olyan levitézlett arcokkal akar bármit is elérni, mint Horváth Csaba, Gy. Németh Erzsébet, vagy az amerikai horrorfilmekből kölcsönzött Niedermüller Péter. Hanem azzal, hogy a tájékoztatóra odarángatott egy valag facsemetét, földlabdával, konténerrel, s ezeket elviszi majd minden kampányeseményére.

Veretes brigád

 

Ezzel a politikai fakínzással a jó Karácsony még Macronnak is feladja a leckét, hogyan kell cinikusan, képmutatóan választási aprópénzre váltani környezet szóbeli, de tetteket nélkülöző védelmét. Mert ezzel a farángatással semmit nem ér el, csak a szegény áldozati fák lassú meggyilkolását. Ez is tökéletesen mutatja, mennyire gondolják komolyan Budapest levegőjének tisztaságát, nyilván Gy. Németh és Niedermüller villamossal távozott a helyszínről (NEM).

Csimpaszkodnak

Szóval ilyen körítés mellett beszél Karácsony arról, hogy vissza kell adni az embereknek a Városligetet. Nem. A Városligetet épp most adják vissza az embereknek. Olyanok kezéből csavarták ki például, mint Horváth Csaba, aki évekig ott pöffeszkedett a városházában, de a liget lepusztulásának megállítására az volt a legjobb ötlete, hogy fedjék be a parkot.

De úgy tűnik, bármennyire is hülyének nézik az embereket, azok nem hülyék. Hétévégén jött a hír, hogy a Műcsarnokban rendezett TÉR /// ERŐ | II. Építészeti Nemzeti Szalon kiállítását 20 ezren látták, és a látogatók szavazata alapján a Néprajzi Múzeum kapta a közönségdíjat (link a kultúrvilágos cikkre). De említhetnénk a ligeti kutyaparkot vagy a tavaly épült sportpályákat is, amik gyakorlatilag „full házon” üzemelnek, nekem legalábbis nem sikerült olyan időbe odamennem, hogy ne lett volna ott tömeg. Ezek megvalósult dolgok, szemben a fenti brigád üres lózungjaival.

Karácsony és a fák 1.

Szóval Karácsony jobban jár, ha csöndben marad és először saját portáján rak rendet, mert van gond Zuglóban bőven, elég, ha a csak belenéz a kasszába, vagy a parkolási szerződéseibe. A jó cselekedeiet pedig mindjárt kezdheti is azzal, hogy befejezi a fák rángatását és inkább mihamarabb elülteti azokat. De lehetőleg ne az út közepére úgy, mint azt a Pillangó parkban tette.

Karácsony és a fák 2.

Fotó: MTI

https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/82845/pics/15668241255375646_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?