Blogolj!

Karácsony Csepelen járt a városligeti Nemzeti Múzeumban, Észak-Pesten

Szegény Karácsony vért izzad, hogy valamilyen épkézláb témát, üzenetet találjon a meglepően összeszedetlen önkormányzati kampányára, amit legalább ideig-óráig felszínen tud tartani, de valahogy nagyon nem akar ez sikerülni. Immáron sokadjára próbálkozott meg a Liget Projektbe mélyeszteni karmait, de az mindig szappanos meztelencsigaként csúszik ki tenyeréből. Saját magát viszont professzionálisan tudja lábon lőni.

Tényleg nagy baj az ellenzéknél, ha még mindig a Városliget "megmentésében" látják Tarlós és a kormány megbuktatását. Az évek során számtalanszor bebizonyosodott már, hogy a sajátjaik körében egyszerűen nemhogy nem annyira népszerűtlen a projekt, mint ahogy remélik, sőt, az egyetlen bajuk a projekttel az, hogy a Fidesz csinálja. Liberális érzelmű embereket múzeumok építése ellen úszítani... hát, hogy is mondjuk... meg van ennek a diszkrét bája. Nem is csoda, hogy mára gyakorlatilag eltűntek az egykor pajzsra emelet ballib hősök, a ligetvédők, a 444-en nem jelenik meg napi 2 cikk a Városliget tönkretételéről, de ami még ennél is fájdalmasabb lehet KariGeri-nek, a hátország is ki-ki meri mondani már, hogy alapvetően nincs baj a projekttel.

Aszondja ... Google maps -> Térkép frissítése

"Ahogy a kormány az MTA-val és a CEU-val eljárt, visszatetsző egy külföldi szemével nézve – mondja Michael Müller-Verweyen. A budapesti Goethe Intézet távozó igazgatója ugyanakkor a Liget Projektet jó kezdeményezésnek tartja és rajong a Szépművészeti Múzeumért." - mondja a kormánybarátsággal nehezen vádolható Michael Müller-Verweyen, a budapesti Goethe Intézet távozó igazgatója a Népszavában.

"Nagy tisztelője vagyok a főigazgatónak, Baán Lászlónak, vele és a kurátorokkal, Bódi Kingával és Fehér Dáviddal 2017-ben egy nemzetközileg is figyelemmel kísért Georg Baselitz-kiállítást megvalósíthattuk a Magyar Nemzeti Galériában. Érdekes volt, hogy Baselitz műveit először állították ki ebben a terjedelemben egy volt szocialista országban. Ilyen szempontból érdeklődve várom a sokat vitatott Liget Projektet is. Németországban is sok hasonlóan sokat vitatott múzeumnegyed létezik, melyeket az elején nagy vita kísért, majd mégis alapvetően sikeresek lettek."

Ajjaj.

A Magyar Narancs interjújában pedig a MOME-s Csomay Zsófia és az egykori SZDSZ-alapító Rajk László  versenyt fanyalog a Magyarországon uralkodó élhetetlen közállapotokról, stadionokkal és kisvasutakkal van kikövezve a nemzethalál. Egyetlen kivétel a Liget Projekt, ahol érdekes módon örülnek, hogy végre kortárs épületek épülnek Budapesten.

Maradnak tehát a lélegeztetőgépek, illetve most újonnan a CT-k, de ígyis-úgyis veszett fejszének tűnik a mutatvány, főleg, ha emberünk szédül a betonon és audioguide-al közlekedik Budapesten, Észak-Pestre száműzi Csepelt, és nem tűnik fel neki, hogy a Nemzeti Múzeum - nem is olyan régóta - több mint 180 éve nem a Ligetben van. Így aztán egészen rafinált taktika Tarlós részéről a metrómegállók átnevezése.

1
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/83427/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-09-10 19:19:12
Ez a kivénhedt, begyepesedett agyú "volt" LMP-s, hisztis geri (nem véletlen a kisbetű sem !!!) annyira töklámpa, hogyha Budapest központjában valaki elengedné a kezét, másodperceken belül eltévedne a "rengetegben" !!!
Amennyiben még meg is szólalna a bolyongása (kunhalmiul: bojjongása) közepette, az már a hülyeség további fokozása lenne.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?