Blogolj!

Európában is páratlan a Városliget felújítása

Hiába próbálja az ellenzék évek óta démonizálni a Liget Projektet, érezhetően egyre kevesebb sikerrel járnak, sőt, ahogy készülnek el dolgok, egyre kontraproduktívabbá válik a sivalkodás. Hogy mennyire tévúton járnak, azt leginkább projekt nemzetközi megítélésén lehet lemérni, ugyanis a szakmai szervezetek nem a politikai máz alapján ítélkeznek, hanem a városfejlesztés tartalmát vizsgálják. Ebben pedig élen jár Európában a liget, Franciaországban a legjobb európai városfejlesztésnek választották évekkel ezelőtt, tavaly pedig a Néprajzi Múzeum a világ legjobb középülete lett.

Most pedig a müncheni Expo Real-on mutatják be a Liget Projekt státuszát a Budapest standon, a részletekről idézzük vonatkozó közleményt:

Csaknem 5 milliárd eurónyi fejlesztést mutat be a világ egyik legrangosabb ingatlanfejlesztési szakkiállításán, az idei müncheni EXPO REAL-on Magyarország a Budapest-standon,; a régióban a leggyorsabb, 5 százalék feletti magyar gazdasági növekedést támogató, Európában is kiemelkedő ütemű építőipari beruházásoknak köszönhetően jelentős nemzetközi befektetői érdeklődésre és új üzletekre is számítanak.

A stand szervezői, Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) világszínvonalú projektekkel, kiemelt kormányzati és önkormányzati fejlesztésekkel, a Budapesten zajló beruházások mellett Debrecen, Kecskemét, Miskolc és Szeged fejlesztéseivel mutatják be az ország tőkevonzó képességét.

Idén, a 22. müncheni EXPO REAL-on 75 országból több mint 2000 kiállító és csaknem 40.000 döntéshozó gyűlik össze 2019. október 7-9. között.

bár az Európában is páratlan, 1 milliárd eurós állami "mágnesberuházás" iránt mindig is nagy volt az érdeklődés, ezt idén fokozza, hogy a projektek egy része már elkészült, vagy megvalósítási fázisba került. Egyes részprojektek idén be is fejeződnek és mindez óriási lehetőséget jelent a Városligettel együtt megújuló környék fejlesztőinek is. A Liget Budapest projekt összes új intézménye megnyílik 2023-ig és elkészül a megnövelt és megújított zöldfelületű park is. A Városligetnek éves szinten 4-4,5 millió látogatója van, ami a beruházás következtében 6,5-7 millióra emelkedhet. "A jelentős turisztikai tömegvonzó hatása miatt is kíváncsian figyel bennünket a világ szakmai elitje" - mondta. 

1
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/83506/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-09-13 16:32:16
Csak a rend kedvéért, figyelsz, "okoskatörp" ?!
".......élen jár Európában a liget, Franciaországban a legjobb európai városfejlesztésnek választották évekkel ezelőtt, tavaly pedig a Néprajzi Múzeum a világ legjobb középülete lett. "
Csak azért, mert a múltkor még volt pofád azt hazudni, hogy nincs ilyen elismerés sem itthon, sem külföldön a LIGET projekttel kapcsolatban.
Akkor is jeleztem, most is mondom:
LEHET, HOGY NEKED, - MEG A TE FAJTÁDNAK - EZ NAGYON FÁJ, DE IGENIS VAN !!!!!!!
Világos, húgyagyú ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?