Blogolj!

A bugrisok esete a kultúrfölénnyel

Karácsony városába nem fér bele a múzeumépítés

Megérkezett a ballib értelmiség a főváros élére, és azonnal le is álltak a múzeumi fejlesztések. Ízlelgessük ez a mondatot, kedves barátaim! Az örökös kultúrfölényt hirdető, a másik oldalt előszeretettel mucsaizó, magát európér, progresszív értelmiségnek nevező bagázs első lépésként leállítja a Néprajzi Múzeum és az Új Nemzeti Galéria építését. Azon épületek megvalósulását blokkolja, amelyek nemzetközi tervpályázaton győztek, az egyiket (Galéria) egy Pritzker-díjas japán építésziroda tervezte, a másikat pedig számos világhírű építészt maga mögé utasítva a magyar Napur iroda, ráadásul ez utóbbi - a Néprajzi - a világ legjobb középülete lett a nemzetközi zsűri szerint.  És ha már nemzetközi tervpályázat szóba került: a magát progresszív, európér, stb., (felsorolást lásd fennebb) értelmiséginek titulált banda uralma alatt egyszer sem sikerült nemzetközi építészeti tervpályázatot kiírni, még a lenacionalistázott, „befelé forduló” Orbán-kormány minden gond nélkül megtette ezt, nem is kis sikerrel.

A Galéria kortárs épülete a japán sztártervezőktől

Ez nyílván tűrhetetlen. Amire ők nem képesek, azt nehogy má’ a mucsai magyar kormány megtehesse. Inkább szántsuk be az épülő múzeumot, az is jobb, mondják. Persze, nyilván nem az igazságot hebegik el, hanem mindezt a gazságot a zöldfelület és a fák védelmére hivatkozva követik el. Úgy, hogy egyébként az egyik épület egy parkoló helyére, a másik meg a lepusztult és elbontott Petőfi Csarnok helyére épül.

Azt hazudják, hogy Budapest nem kér a városligeti fejlesztésekből, és erre még közvélemény-kutatásokat is citálnak, amelyeket hamis felvetésekkel manipulálnak. (A szép zöld fákat, vagy a motoros fűrész hangját teccik szeretni? Na ugye!). Ha a Városligetet megújító Liget projekt valódi célkitűzéseiről (Egyetért-e Ön azzal, hogy új, korszerű kulturális intézmények is kerüljenek a Ligetbe, ha közben a Liget zöldfelületeit is fejlesztik és növelik?) kérdezik a népet, akkor az derül ki, hogy a fővárosiak több mint kétharmada támogatja a park tervezett fejlesztést: https://www.origo.hu/itthon/20160705-varosliget-fejlesztes-tamogatottsag-ipsos-felmeres.html.

A Néprajzi Múzeum építése jól halad, ezt visszacsinálni már őrültség lenne

A Néprajzi Múzeum már javában épül, így Európa egyik legfontosabb etnográfiai gyűjteménye kerülhetne méltó otthonba. A 2022-re elkészülő Nemzeti Galéria hiperszuper épülete pedig olyan keretet biztosítana a világhírű gyűjteményeknek, hogy fél Európa csodájára járna. De nem kellenek, pusztuljanak!

Hazudnak, gyűlölnek és még bugrisok is.

Itt van tehát a Karácsony, beköszöntött a Múzeumok Éjszakája...

https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/84982/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?