Blogolj!

Illegális gyerekdrog és parkidegen látogatók a Városligetben

Ahogy múlt héten megírtuk, a hétvégén két ligetes fejlesztést is átadtak a jónépnek, a Millennium Háza névre átkeresztelt Olof Palme Házat és az óriásjátszóteret. A végeredmény rémálom lett.

Legalábbis a ligetvédőknek, KariGerinek és az őket tendenciózusan pajzsra emelő ballib sajtónak. Ugyanis az van, hogy elképesztő siker mindkettő nyitás. Nem volt semmilyen politikai bohóckodás, szalagátvágás, helyette csak szépen csendben kinyitották az ajtókat. Az emberek pedig jöttek-mentek folyamatosan és jól érezték magukat, magasról fittyet sem hányva arra, hogy Orbán vagy Karácsony keze fordította el a kulcsot.

Végül is erről szól egy park, nem?

Na, na! Nem úgy van ez ám ballibeknél. Hogy érezhetik jól magukat a zemberek egy fideszes játszótéren? Miért nem látják az enberek, hogy Mészáros Lőrinc kézivezérlésével maga az ördög restaurálta a Zsolnay kerámiákat a Millennium Házában?

Ezekre a vélelmekre próbált fényt irányítani a saját levében fortyogó balos sajtó és ligetvédő kompánia, mutatjuk a gyöngyszemeket.

„Parkidegen látogatók” lepték el a ligetet? – Értjük. Szóval már csak a ligetvédő klubtagok járjanak a parkba. Mások ne.

„Illegális gyerekdrog” – Vajon mitől illegális? Vajon mitől gyerekdrog? Beteg emberek, beteg gondolatai ezek.

Szóval egy kicsi, szegény ország szánalmas és röhejes bizonyítási kényszere az, hogy egy 130 éves, sajnálatosan lepusztult, de amúgy fantasztikusan értékes épületét műemléki igénnyel rekonstruálja, nem beszélve a rajta lévő, szintén 130 éves Zsolnay kerámiákról, amiket az utolsó porcikájukig restaurál. Az ilyen sorokat olvasva sajnáljuk csak igazán, hogy Gyurcsány bezárta a Lipótmezőt.

Persze a ballib sajtó is meghajtja a fanyalgás szekerét, ilyenkor a másik slágerérv a „jó-jó, de mennyibe került ez nekünk?” és már repkednek is a levegőben a lélegeztetőgépre kötött CT-k.

Mindjárt itt a 24.hu tényfeltárása „Városliget: 1 milliárdért játékok, földhányások, por, félbehagyott építkezés” címmel, a játszótér minőségéről, látogatottságáról egy árva szó sem esik, ellenben sejteti, hogy a kivitelező szomszédjának a kutyája már egyszer megugatott egy offshore cégnek levelet kézbesítő postást, ergo itt biztosan ellopták az összes pénzt, és amúgy nyilván kijött volna az egész kóceráj húszezer forintból.

Hát igen, a fejlesztéseknek van egy olyan rákfenéje, hogy azok pénzbe kerülnek. Soknak tűnhet az az 1 milliárd forint, de ilyenkor ugye az a kérdés, hogy ehhez milyen társadalmi haszon. Ha ezen a 13.000 négyzetméteren napi több száz gyerek érezheti jól magát a szüleivel az év 365 napján úgy, hogy biztonságban vannak, modern játékokon játszhatnak, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy magas a társadalmi haszon, a beruházás megérte.

(csak zárójelben, ha már mindenképpen számolgatni akarunk, ha az 1 milliárd forintot elosztjuk Budapest kb. 1 750 000-es lakosságával az jön ki, hogy 571 forintunkba került a játszótér fejenként – tényleg olyan nagy ár ez egy kis illegális gyerekdrogért?)

A félkész környezetet számonkérni pedig a szőrszálhasogatás művészetének magas szintű művelése, hiszen a teljes terület felújítás alatt van, épp a cikk sorolja fel, hogy abban az ütemben még mi fog elkészülni.

Az van tehát, hogy egy jól körülírható politikai csoport és holdudvara szemmel láthatóan minden követ megmozgat, hogy belemossák az emberek fejébe, utálni kell a liget projektet. Porszem csak akkor kerül a gépezetbe, ha az emberek szembesülnek a valósággal.

 Fotó: MTI, ligetvédők facebook

1
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/85286/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-11-03 12:55:38
A Millennium Háza ez évben, október 26-án nyílt meg. Mi másnap jártunk benne, az maga a csoda.
Az utána lévő napokban jártunk a nemrég teljesen felújított Szépművészeti Múzeumban is. Az is egy csoda.
Aki ezeket, a - LIGET PROJEKT keretében épülő, szépülő - létesítményeket kritizálja, az soha életében nem járt a környéken sem, vagy teljesen begyepesedett agyú, közveszélyes őrült !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?