Blogolj!

Karácsony hitet tett a rombolás mellett – stadion igen, múzeum nem

Az újdonsült főpolgármester ahogy ígérte, már a közgyűlés alakuló ülésén megszavaztatta, hogy a testület új épületet már nem kér a Ligetbe. A folyamatban lévő építkezéseket ugyan nem állítaná le, de megnézné, mit lehetne róluk menet közben lenyesni. Mindezt abban a fővárosban, ahol 100 éve nem épült múzeum.

Szóval ott tartunk, hogy Karácsony azzal a rövid szinopszissal akar helyet bérelni magának a politikai szemétdombon, hogy baloldali, liberális, értelmiségi vezetőként múzeumok és kulturális intézmények építését gátolja meg. Nem baj, ha Magyarország egyik legnagyobb és legfontosabb közgyűjteménye, a néprajzi otthon nélkül marad, de az se baj, ha nem lesz galéria, tisztességes ember klímavészhelyzet idején úgysem kulturálódik, irány inkább szemetet halászni a Dunából.

Fodor: Geri, neked melyik a kedvenc kiállításod? - Karácsony: Én múzeumban?  Jó fej vagy Gabi! :DDDD

Ezzel éppen azt szellemi fölényét előszeretettel hangoztató, a kultúrát merőkanállal fogyasztó baloldali értelmiségi szavazótáborát rúgja tökön, akik most ugyan pajzsra emelik a jó Karácsonyt, de amikor majd elmúlik az eufória, azért otthon a négy fal között, alaposan körülnézve, hogy senki nem hallja őket bizonyosan elmormolnak majd egy „basszameg, biztos jó ez így?!”-et.

Igen megmosolyogtató/szánni való – megfelelő aláhúzandó -, ahogy a liget hátáról próbál ráugrani arra a semmibe tartó nemzetközi zöld vonatra, aminek mozdonyában Greta Thunberg lapátolja a szenet, hiszen legfőbb érve például az új galéria ellen, hogy a Városliget, mint a város tüdeje sérülne. Az a kijózanító hírünk, hogy ha ez tényleg így lenne, már rég mind megfulladtunk volna.

Ha holnap az összes fát kivágnák (persze erről szó nincs, a projekt jelentős zöldítéssel jár) a parkban, semmit nem változna Budapest levegőjének minősége. És semennyit se sem javulna, ha a galéria építési területét füvesítenék, ami a Városliget területének kb. 0,2 százaléka, és ahol egyébként az utóbbi 100 évben mindig is épület állt.

Egyébként külön érdekesség, hogy az elfogadott határozat kifejezetten kéri a főpolgármestert, hogy az UNESCO – egyébként erősen vitatható - aggályait vegye figyelembe a ligeti fejlesztésekkel kapcsolatban. Na, most az UNESCO pont azt az állatkerti bővítést is kifogásolja, ami teljes egészében fővárosi finanszírozású fejlesztés, azaz Karácsony egy tollvonással ledózerolhatná. Ráadásul a munkálatok befejezéséhez minden bizonnyal még pénzt is kell kunyerálnia a kormánytól. Így az a pikáns helyzet állható elő, hogy egy UNESCO által kifogásolt, ligetvédők által legjobban utált „betonmonstrum” befejezéséhez kéreget alamizsnát, miközben a kampányígérete az volt, hogy leállítja.

Apropó ígéretek. Karácsony úgy látszik vagy gyorsan leszámolta a budapesti CT gépeket darabra, vagy előfizetett a Spíler TV-re, de sportbarát fordulat állt be nála, hiszen máris kifarolt a STADION STOP ígéretből. Mehet a kézilabda csarnok, mehet a Bozsik stadion, és az atlétika vb gigastadionjától sem zárkózik el.

Tehát múzeumok nem, stadionok igen. A jelek szerint tényleg csak a kultúra zavarja.

Kétségtelenül erős kezdése ez egy várhatóan minden szempontból terheltnek ígérkező öt évnek. Ha mindez nem lenne elég, ráadásul a háttérben elkezdtek visszaszivárogni a Gyurcsány-Demszky éra enyves kezű káderei Draskovicstól Atkári-ig. Vajon tényleg erre kapott mandátumot Geri?

2
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/85581/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-11-07 18:29:41
Miért kultúraellenes ez a töppedt agyú karigeri ?!
Egyszerű a válasz a kérdésre: >>>>>>>> AZÉRT, MERT HÜLYE (kommunista nyelvújítók szerint: hűjje)
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-11-07 18:04:17
DRÁGA, JÓ ISTENEM !
De szépen mutat a mellékelt fényképen ez a három hitvány, agyament aberrált liberrált hülye (komcsi nyelvújítók szerint: hűjje) bolond Istók !!!!
Az ismert körülmények alapján van is min röhögniök, ezeknek a "gyökkettőknek", az biztos.
Normális ötletük soha nem volt, most sincs, nem is lesz, viszont mindig, mindenkor készen álltak az ország tönkretételére, a lakosok sanyargatására, megalázására, a mérhetetlen rombolásra.
Ezt az egyet - mármint a rombolást - most is tökéletesen végre szeretnék hajtani.
Kérdés, hogy sikerül-e ez megint ezeknek a hitvány, rongy embereknek, akik nem érdemlik meg még azt sem, hogy végighallgassák az ország nemzeti imáját, a HIMNUSZT !!!!!!!!!!!!
Igaza van a székesfehérvári polgármesternek, mikor azt javasolja, hogy tyúkeszű nyomorultak miatt a központi, augusztus 20-i ünnepséget is vidékre, Székesfehérvárra ill. felváltva Esztergomba kellene áttenni.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?