Blogolj!

Megint a csodájára járt a világ a Liget projektnek

A napokban Budapesten rendezték meg az idei International Museum Construction Congress rendezvényét, ahol az USA-tól Oroszországig a világ 20 országából több mint 100 elismert, a saját területén legjobb múzeumi szakember gyűlt össze, hogy tanácskozzanak, megnézzék egymás projektjeit. Például olyan intézményektől jöttek mint a Van Gogh Museum, a British Museum, a Smithsonian Intézet vagy a manhattani Amerikai Természetrajzi Múzeum. Elsőre talán nem tűnik túl izgalmasnak a dolog, de a magyar szív mindjárt nagyobbat dobban, ha azt mondjuk, hogy azért jöttek Budapestre, mert a tavalyi konferencián bemutatták a Liget projektet, ami akkora sikert aratott, hogy a szervezők egyből úgy döntöttek ide kell jönni, közelről is "megtapogatni" a projektet, mert a kulturális világban egy ekkora gurítás olyan ritka, mint Niedermüller Péter fogsora.

Szóval ezek a nagy koponyák megnézték a Liget projekt már elkészült dolgait (Román csarnok-Szépmű, Millennium Háza, Országos Múzeumi Restaurálási Központ) és folyamatban lévő, ostromolt beruházásait és koppant az álluk.

Csak néhány példa:

David Greenbaum, az IMCC egyik vezetője, a New Yorki-i Smithgroup tervezőiroda alelnöke, és az USA egyik elismert építésze szerint:

Liget Budapest Projekt óriási lehetőség a magyar főváros számára, hiszen a világon nagyon ritka, hogy az állam ilyen nagyszabású kulturális városfejlesztésre vállalkozik. Ezzel Budapest kulturális kínálata nagy mértékben gazdagodik, a Magyarországra irányuló turizmus pedig jelentősen bővülhet, különösen a nemzetközi sztárépítészek alkotásai, így a SANAA által tervezett Új Nemzeti Galéria, és a Sou Fujimoto jegyezte Magyar Zene Háza keltheti fel az utazók figyelmét.

A találkozót a Liget projektben restaurált Román csarnokban tartották

Patrick Gallagher, az IMCC vezető testületének tagja, az amerikai Gallagher & Associates tervezőiroda alapítója szerint:

Ami jelenleg Budapesten történik múzeumfejlesztési szempontból, lenyűgözőbb, mint szinte bármi más, ami manapság Európában zajlik. A kormány elkötelezettsége a nagyszámú új múzeum megépítése mellett fontos helyszínné teszi Budapestet Európa kulturális térképén.

Az van tehát, hogy egyik oldalon a pár száz múzeumot már látott, sőt, fel is épített nemzetközi szakma - immáron nem először - az állát próbálja összeszedni, hogy milyen nagyszabású dolgok zajlanak itt Budapesten, míg a másik oldalon Karácsonyok, Niedermüllerek, Gy. Némethek rázzák az öklüket komplett szocialista panoptikummal együtt, olyan szaktekintélyekkel megtoldva mint Bardóczi Sándor, meg Garay Klára, akiknek a nevéhez olyan alkotások fűződnek, mint a...öö... mi is? Mindegy, elég ha határozottan mondják, amit a bázis hallani akar.

Az IMCC vezetői a Liget projekt makettjénél

Ha tényleg elkaszálják ezeket az épületeket - amik a ballib kánonnal szemben nem vesznek el a ligeti zöldből -, nagyon szomorú képet festünk majd magunkról a világ felé.

Forrás: MTI

1
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/85962/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-11-14 17:01:53
Értsük már meg végre, hogy a budapestiek nem hisznek a csodákban, nem értékelnek semmit, ami népnemzeti eredetű, nívós, magas színvonalú alkotás. Ők az aberrált liberálbolsevikokban hisznek !!!!
Nekik karácsony, meg niedermüller, meg czeglédi, meg horváth csabika, meg gy. német erzsók kell, meg a szenny, a mocsok, a káosz, a retkesség, a hitványság kell !!!
> Szándékos volt a csupa kisbetű, mert ezek a gyíkok nem érdemelnek mást !!!! <
Erre szavaztak !!!! Nem kell a kultúra, nem kell a zene palotája, nem kell az atlétikai világbajnokság, nem kell a dél-budai szuperkórház, nem kell semmi !!!!!
Egyetlenegy dolog érdekli őket a világon:
A PÉNZ, ÉS MÉG SOKSZOR ANNYI PÉNZ. EZ AZ ÉLETÜK EGYETLEN ÉRTELME !!!!!
Így is fognak kihalni, hülyén, koszosan, mocskosan, az általuk olyannyira óhajtott káosz közepén !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?