Blogolj!

“Vidéki bunkók ne ugassanak bele a Liget projektbe”

Átlétpte a 33.000 aláírót a Liget projekt megmentéséért indított petíció, és ez már akkora tömeg, hogy be is jelzett a Népszava főhadiszállásán a vörös riasztás. Ez bizony nem gyakorlat, sűrű bakancsdobogás közepette kezdték el kiosztani a fegyvereket az aranytollú szerkesztőknek, sőt, az első lövést már le is adta N. Kósa Judit szakaszvezető-asszony.

A körúti liberális értelmiség tehát gyorsan turbófokozatra kapcsolta a véleményterrort: na nehogy már Nagykanizsáról ugassanak bele, hogy milyen múzeumok épüljenek nemzeti közgyűjteményeknek Budapesten – röviden így lehetne összefoglalni írás esszenciáját, kijátszva „bunkó vidéki” kártyát.

„…hiszen pontosan tudom, hogy Szabó úr (szerk: a petíció indítója) Nagykanizsán épp annyira mélyedt el a Liget Projekt terveiben, mint én a Kanizsa Mozi filmkínálatában.”

Mondja magas lováról lefelé nézve az Aczél-korszak húrjait pengető Judit, kizárva annak a lehetőségét, hogy esetleg valakinek lehet az övétől eltérő véleménye a Liget projektről, pláne nem vidékről. Jobban teszi a nyugdíjas bácsi, ha marad a kanizsai mozi kínálatának tanulmányozásánál.

Rasztáék nyugodtan szóljanak bele a Liget projektbe

A meglehetősen rosszindulatú-izzadtságszagú írás minden második mondatában hangsúlyoznia kell a szerzőnek az ő kulturális fölényét, magasabban szellemi síkon történő exisztálását - majd a saját megdicsőülését követően jön a katarzis és a konklúzió. Szó sincs itt kérem arról, hogy valakihez vidéken is eljutott Európa legnagyobb kulturális fejlesztésének híre, amit történetesen Budapesten, azaz a nemzet fővárosában hajtanak végre. Nem. Itt erről a hátulról jövő aljasságról van szó:

„Szabó úr egyszerűen egy jó fideszes, akit megüt a guta, hogy Budapesten vesztett a pártja.”

Szóval mindenki gyorsan szégyellje el magát, főleg az a 33000 ember (nekik egyébként a fele budapesti, csak a fele bunkó, kultúrbarbár vidéki), aki sunyi módon petíció mögé bújva siratja a Fidesz fővárosi vereségét.

Ha még sincs kedved ehhez, írd alá Te is a petíciót!

Üzenjünk ezzel is az elefántcsonttoronyban hunyorgó, kígyóvállú értelmiségnek, hogy hiába isszák eltartott kisujjal az Earl Grey-t, pontosan ugyanannyit ér a szavuk, mint Szabó úrnak Nagykanizsán, vagy Bözsi néninek Szirmabesenyőn!

Utóbbiaknak meg legalább jelent is valamit a nemzeti identitás.

1
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/86368/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-11-21 17:03:52
Csak kérdezem, hogy mégis ki a búbánatos "hököm" ez az N.(agy3,14csájú) Kósa Judit, és hogy mer beleugatni a felnőttek dolgába ?!
Az ilyen hibbantaknak a mosókonyhában a helyük !!! Ott kedvükre marháskodhatnak a mosóteknővel !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?