Blogolj!

A világ egyik legjobb épületének választották a ligetben épülő Magyar Zene Házát

Újabb rangos elismerést kapott egy Liget projektben készülő új épület, mégpedig a japán tervek alapján készülő Magyar Zene Háza. A tényleg egészen különleges formájú/tetejű intézmény a londoni International Property Awardson jutalmazták „a legjobb nemzetközi középület” díjjal. Ez azt jelenti, hogy a Ligetben két olyan épület is épül (ugye a Néprajzi tavaly kapott díjat), amiket a világ legjobbjaiként tart számon a szakma. Bármilyen korán is jött idén a Karácsony, erre az egész ország büszke lehet.

Furcsa kettősség lengi körbe a Liget projektet, hiszen amíg a világ már nem először csodálkozik rá, ájul el tőle és jutalmazza díjakkal a Városliget felújítását - amire egyébként világ minden normális városvezetője büszke lenne -, addig a hazai ellenzék aszott testéből kinőtt újdonsült budapesti vezetés foggal-körömmel próbálja leállítani azt.

Karácsony mindent megtesz, hogy a rendkívül trendi, az index és RTL klub által előszeretettel fújt zöld hullámra felülve a Liget projektet valami szörnyű zöldterület rombolásnak hazudja, s ezzel a kormányt támadja, miközben jól tudja, hogy egy talpalatnyival se lesz kevesebb zöld a ligetben (sőt!), favágásról meg aztán végképp nincs szó. Például érdemes megnézni az alábbi videót, hogy a Zene Háza az eddig elzárt és üresen álló rozsdatemető épületek helyére épül úgy, hogy ezzel rengeteg zöldfelületet lesz újra látogatható.

Szerencsére nem mindenki politikai meggyőződésből, a zöld lobbi kicsinyes túszaként nyilatkozik a projektről, itt van például Stuart Shield, a díjat odaítélő International Property Awards elnöke, hiteles, nemzetközi szakértő:

„A Liget Budapest Projekt óriási lehetőség a magyar főváros számára, hiszen a világon nagyon ritka, hogy egy ország ma ilyen nagyszabású kulturális városfejlesztésre vállalkozik. Ezzel Budapest kulturális kínálata gazdagodik, a Magyarországra irányuló turizmus pedig jelentősen bővülhet. Különösen a nemzetközi sztárépítészek alkotásai, így a most díjazott, Sou Fujimoto jegyezte Magyar Zene Háza és SANAA által tervezett Új Nemzeti Galéria irányíthatja az országra a reflektorfényt. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Néprajzi Múzeum tavalyi sikere után a Liget Budapest Projekt az idén ismét eredményesen szerepelt az International Property Awards széleskörű nemzetközi megmérettetésen.”

A neves szakmai díjat nyolcvan nemzetközi szakemberből álló grémium ítélte oda tíz különböző kategóriában a Londonban megrendezett ceremónián. A zsűri minden esetben vizsgálja a projekttervezést, a minőséget, az innovációt, az egyediséget és a fenntarthatóság iránti elkötelezettséget. 

Ez is visszaigazolja, hogy projekt nem csak a Ligetre lesz rendkívül pozitív hatással, hanem Budapest és Magyarország nemzetközi megítélését is új szintre emeli majd. Ez Karácsonyon kívül mindenkinek jó.

Ha te is egyetértesz vele, írd alá a Liget projekt megmentéséért indított petíciót!

1
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/86893/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-12-03 18:34:50
De ez nem kell a liberálbolsevikoknak !!!
Nekik csak és kizárólag ez a bohóc, madzagon rángatható, kurcsány utánzat, meg a hülye (a nyelvújító bangóné szerint: hűjje) sleppje kell !!!
Az viszi előre a dolgokat, legalábbis ami a saját jövedelmük jelentős emelését illeti !!!! A többi: nulla !!!!!!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?