Blogolj!

A sztárkertész szerint is kamüzöld Karácsony Gergely

Az indexen jelent meg a hír vasárnap, hogy Karácsony kirúgta a Főkert vezérigazgatóját. A cikk összesen 4 mondatból áll, roppant tárgyilagos az írás, egyértelműen az az üzenet: „haladjunk tovább, nincs itt semmi látnivaló”. Ha ez ember végig olvassa a többi ellenzéki oldalt is témában (444, HVG stb.), ugyanilyen rövid, semmitmondó tudósításokba fut, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Pedig nem. Elképesztően sok visszásság van az ügy kapcsán, de mégis olyan érzete van az embernek, mintha a komplett ballib sajtó becsukott szemmel elfordítaná a fejét, miközben Karácsony véres kézzel zsákolja be a hullákat és rakja őket teherautóra. Ugye mégis csak a mi kutyánk kölyke, ne bántsuk. Mint amikor Superman kriptonitot lát, úgy vesztették el a jó tollú újságírók az oknyomozó, tényfeltáró képességeiket.

Végül a legváratlanabb helyről öntöttek tiszta vizet pohárba. A jobboldali elhajlással aligha vádolható, a kormányt rendszeresen kritizáló Megyeri Szabolcs sztárkertész elégelte meg a cinkos összenézést, és elég kemény hangvételű facebook bejegyzésben rántotta le a leplet a főpolgár sunyi akciójáró, s hívta Karácsonyt kamuzöld vezetőnek. Emberünk véleményére érdemes odafigyelni, hiszen Karácsony zuglói polgármestersége alatt ő volt a kerület főkertésze.

Lássuk tehát, hogy miket felejtettek el megemlíteni a ballib sajtómunkások:

  • Karácsony rendkívül korrekt módon nem közölte a Főkertet 10 éve irányító Szabó Józseffel, hogy ki van rúgva, a sajtóból értesült a karácsonyi ajándékáról. Indoklás nincs, holott egyértelműen egy olyan vezetőről van szó, akinek munkájának megítéléséről többé-kevésbé konszenzus van, hogy jól végezte, Megyeri szerint kivezette a Főkertet a középkorból. Semmiképpen nem érdemelt ilyen megalázó hattyúdalt.
  • A jogállami normákat állandóan számon kérő és folyamatosan diktatúrát kiáltó főpolgármester 5 napot (!!!) jelölt ki egy pályázat benyújtására. Ennyi idő alatt a főváros egyik legrégebbi - több mint 150 éves – és legnehezebb szolgáltatását végző cégének élére szakmailag megalapozott, korrekt pályázatot benyújtani képtelenség, főleg nem az ünnepek előtt. Nyilvánvalóan arról van szó, hogy már rég megvan a jelölt, csak el kell játszani, hogy valóban nyílt volt pályázat.
  • Valamiért Karácsonyék nem gondolták fontos kritériumnak, hogy a Főkert leendő vezetőjének papírja legyen arról, hogy ért a kertészethez. Ennyit ér a szakmaiság.
  • Tényleg, mennyit is ér a szakmaiság? Annyit, hogy a komplett tájépítész, kertész szakmával elfelejtettek egyeztetni a főváros legfontosabb zöldügyi pozíciójára. Ha már klímavészhelyzet van, miért nincs erről széles körű párbeszéd?
  • Karácsony hivatalba lépésekor azt mondta, nem lesz politikai tisztogatás, mindenki legalább fél évet kap, hogy bizonyítson. Ehhez képest a főváros mészárszékké vált, a Főtáv és az FKF vezérigazgatójának fejét is feltálalták a karácsonyi évzáró bulin.

Az elmúlt hetek történéseit látva valószínűleg nem lövünk mellé, ha a Főkert lefejezése mögött a Liget projekt ellen indított főpolgármesteri háborút sejtjük, hiszen Szabó testközelből látta, hogy a projekt mennyire a jót tett a lepusztult Városliget helyreállítása érdekében. Azt látjuk, hogy amióta Karácsony Gergelyt Kőműves Kelemennéként belecementezték a budapesti stadionokba, azóta csak a ligeti múzeumok felépítésének megakadályozása maradt az egyetlen témája, ahol a borsot törhet a Kormány orra alá. Ehhez a harchoz pedig az eddig szakmai alapon működő Főkert nem lehet támasza az új főpolgármesternek. 

1
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/87549/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-12-17 17:46:09
Mindig is mondtam, mondom és mondani is fogom:
Az LMP (meg a többi gittegylet is) egy dinnyepárt: >>>>>>> kívül zöld, belül vérvörös !!!!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?