Blogolj!

Karácsony "Állatkertstop"-ot hirdetett

A családok egyik legkedveltebb budapesti intézményét hozza épp lehetetlen helyzetbe Karácsony. A Népszava információi szerint ugyanis a főpolgármester egy fillért sem hajlandó biztosítani az Állatkert forráshiánnyal küzdő bővítésére, így a már szerkezetkész Biodóm befejezése is kérdésessé vált, hiszen 20 milliárd hiányzik a folytatáshoz. Patthelyzet.  

A Biodóm szerkezetkész épülete

Lassan felsorolni is nehéz, hogy Karácsony hány fajta "stop"-ot hirdetett, a kommunikációs főpolgármesterkedés keretében volt már itt stadion-, kórház-, múzeumstop, és most épp aktuálisan állatkert leállítás a legújabb lózung. Tanácsadói nem hívták fel a figyelmét arra, hogy mindenre nemet mondani hosszú nem túl kifizetődő politika, ráadásul úgy látszik fontos, hogy bármit is csinál, fájjon a budapestieknek, hiszen a főváros egyik legpatinásabb, több mint 150 éves intézményét szívatja, ami ráadásul a családok legkedveltebb zarándokhelye.

A Népszava ugyanis úgy tudja, hogy nem kívánja Karácsony finanszírozni a fejlesztések befejezését, amihez további 20 milliárd forint hiányzik a kasszából. A kormány már kétszer is kipótolta a büdzsét, több mint 43 milliárd forintot adott a fővárosi költségvetésnek, érthető, ha harmadjára már nem füllik ehhez a foguk. Karácsonynak kell megoldania a problémát.

Lehetetlen helyzetbe kormányozta magát

A Biodóm projekt ugye pénzügyileg független a Liget Projekttől – bár erős a tartalmi összefüggés – ezért még az sem várható, hogy a kormány az elmaradó Liget beruházások forrásból csoportosítson át az Állatkert javára, hiába szeretné elérni ezt Karácsony. Egyébként is meglehetősen lárifári elképzelés, hogy főpolgármesterünk -ahogy Móricka elképzeli - étlapról szemezgeti össze, hogy milyen ligeti fejlesztéseket kér a mecénástól. 

Hamarosan kiderült tehát, hogy lesz-e újabb ikonikus torzó Budapesten a családok kárára, a Fidesz kampányüzenete viszont Karácsony alkalmatlanságáról egyre nehezebben cáfolható. 

1
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/87676/pics/lead_800x600.jpeg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-12-19 16:21:59
Mindenekelőtt tisztázzuk, hogy ez a karácsony(fadísz) önmagától nem hirdet semmit !!!!
Eddig sem hirdetett, és ezután sem fog. Ezt a teljesen tehetségtelen, dróton rángatott "kurcsányklón" csupán azt szajkózza napról napra, óráról órára, amit az a liberálbolsevik bolond a fülébe sugdos.
Az, hogy esetleg már másnap egészen mást okád ki abból a mocskos, bűzös szájából, egyáltalán nem zavarja sem őt, sem a "bábmester" kurcsányt" !!!!
Kedves, jó, begyepesedett agyú budapestiek !
Ezt akartátok, elértétek, HURRÁ !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?