Blogolj!

Pofára eséssel kezdték az évet a ligetvédők

Nem is foglalhatná össze jobban az úgynevezett ligetvédők létezésének esszenciáját, mint az elmúlt napok történései. Egymás között – amikor ugye uszkve 15-20-an összegyűlnek - működik a tömegpszichózis, hangosak, behergelik egymást, nem győznek hüledezni, még hangosabbak, tehát igazuk van, majd végül olyan fokára hág a másiknak igazat adás, hogy a valóságtól elszakadva magabiztosan úgy érzik, ők képviselik nem csak Budapest, de már az egész ország véleményét Liget ügyben.

Aztán amikor kimennek a napra, jön a csúnya, fájdalmas leégés. Már nem először.

Na de mi is történt?

Közzétettek az oldalukon egy szerintük MEG-DÖB-BEN-TŐ képet, melyen az látszik, hogy ha az ember a megfelelő irányba áll a Széchenyi fürdő medencéinél, akkor a háttérben felsejlenek az Állatkert új buborék-szerű épületének, azaz a Biodómnak a jellegzetes idomai. Ezzel akarták kvázi illusztrálni azt a mérhetetlen rombolást és pusztítást, amit a kormány, a zorbán, a Persányi meg a Baán nap-nap után elkövet a Városliget terhére.

Íme a

Mivel hangosak és igazuk van, nyilván elküldték az indexnek is, hogy foglalkozzanak a témával - logikus, ugye őket Liget projekt rajongással nehezen lehetne vád alá helyezni. Rá is haraptak a dologra, de tőlük nagyon, úgy értem NAGYON szokatlan módon éltek a forráskritika intézményével, nem csak kitették a képet valami kattintásvadász címmel, hanem vették a fáradtságot, kimentek a terepre és alaposan, minden irányból, közelről-távolról lefotózták a Biodómot, majd szavazásra bocsátották, hogy tényleg tönkrement-e a Városliget látképe.

Tönkrement a látkép? Ligetből nézve nem láható az épület - fotó: index

Szegény ligetvédők itt bánták meg, hogy elküldték az indexnek a témát. Ugyan nagyon hangosak és nagyon igazuk van és nagyon ők képviselik a Budapest, az ország, sőt az EGT országok egyetlen legitim véleményét Városliget kapcsán, de valahogy a nép mégsem kért ebből.

Tetten érhető a döbbenet!

Jól látható, hogy a szavazók megsemmisítő többsége gondolta úgy, hogy nem ment tönkre a Liget látképe, s aki így szavazott, annak valószínűsíthetően tetszik is az épület, s minden bizonnyal egyébként hasonló eredmény születne a Liget projekt többi épületéről is.

Nem először estek pofára az úgynevezett ligetvédők, amikor a valóságról kell véleményt alkotnia a népnek. Tavaly év végén készült ugyanis egy közvélemény kutatás a projektről, ahol a megkérdezett kétharmada szeretné a Városliget megújítását a Liget projekt szerint. Ez ugye nem egy olyan ellenzékiek által rendelt kutatás volt, ahol telefonon megkérdezték az emberektől, hogy egyetért a Városliget "átalakításával", "lebetonozásával" és még lehetne sorolni, hogy milyen rémképeket találtak ki, amire egyébként csoda, hogy nem 100 százalékos volt az egyetértés. Itt beültették a laptop elé a megkérdezetteket, megmutatták nekik a VALÓDI terveket, és hogy-hogy nem, a budapestiek kétharmada azt mondta, hoppá, ez menő.

1
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/88523/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-01-07 11:18:37
Nem először, és - vélhetően nem is utoljára - estek pofára ezek a váltig hőbörgő dinnyepárti (kívül zöld, belül vörös !!!) LMP simlisek. Figyeljünk tehát erre:
• Az LMP egy dinnyepárt: kívül zöld, belül vörös. Sose feledjük azonban, hogy ha zöld festékbe vöröset keverünk, akkor feketére vált az ecset !!!!!!
Van még egy apró, de egyáltalán nem elhanyagolható körülmény is:
• Az a baj a hülyékkel, hogy soha nem adják fel.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?