Blogolj!

Tehetetlen a kormány Biodóm ügyben - Karácsonynak kell megoldást találnia

A Fővárosi Állat- és Növénykert területén épülő Pannon Park és Biodóm építésére már biztosított plusz forrásokat a kormány mondta el Fürjes Balázs államtitkár, így továbbra sem tudni, honnan lehet előteremteni a hiányzó 20 milliárd forintot az állatkerti Biodóm befejezéséhez.

Fürjes Balázs azt mondta: nagyon nehéz helyzetbe hozza az országot Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója. Kifejtette: a főigazgatónak volt egy jó szakmai elképzelése a Biodóm megépítése. A kormányzatot kereste meg az állatkert – egy teljesen fővárosi tulajdonú és fenntartású intézmény –, hogy támogassa ezt. A kormány szívesen támogatta a beruházást. Egy évvel később Persányi Miklós kérte a beruházási támogatás megemelését, és megígérte, hogy több árnövekedés nem lesz. Ennek tudatában

a kormány összesen 45 milliárdot adott.

Tarlós István előző főpolgármester is felhívta az állatkert figyelmét, hogy többször ne forduljanak már pénzért – emlékeztetett a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

A kormány nem kért beleszólást, az állatkert vezetése önállóan irányított, ő írta ki a közbeszerzéseket. Ezt követően azt hallotta a kormány Karácsony Gergelytől, hogy hiányzik még 20 milliárd forint – tette hozzá.

Mi tehetetlenek vagyunk. Rengeteg eszköze van a fővárosnak, minden eszköz az állatkert vezetésének kezében van

– hangsúlyozta.

Fürjes Balázs úgy vélekedett: ha ennyi információ alapján, ilyen helyzetekben a kormány újra meg újra pénzt adna, akkor holnap az összes önkormányzat meg mindenki más nálunk kopogtatna, és gyorsan kiapadna a büdzsé.

Ez egy nehezen kezelhető helyzet. A kormány a maga támogatását már hozzá tette a projekthez, és örül, ha meghívják a megnyitóra – emelte ki az államtitkár.

Forrás: infostart, fotó: magyarépítők

https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/88887/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?